Jump to content
Annons

superflyguy

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Välkommen in i tråden! Håll mig gärna uppdaterad om vad du kommer fram till! M-Delta 2496 har jag hört folk på andra forum snacka sig varma om. Jag har även fått det kortet som köpråd, dock utan motivering. Är dock - som du - lite skeptisk mot ett kort som har flera år på nacken.
  2. Jag utelämnade budgetdelen med avsikt för att inte begränsa er i era svar...
  3. superflyguy

    Råd om ljudkort

    Tja! Jag håller på och letar delar till min nya dator, och söker råd om vilket ljudkort jag ska välja. Utöver vanligt datoranvändande ska jag främst ägna mig åt att producera musik. Jag kommer definitivt att använda Reason och andra mjukvaruprogram. Jag har ett MIDI keyboard som jag vill kunna använda, och jag vill också kunna koppla in en mick för inspelning av sång. (För närvarnade är det inte aktuellt för mig att koppla in eller micka upp hårdvaruinstrument, men om det påverkar valet av ljudkort, så vill jag att möjligheten ska finnas.) För övrigt så kommer jag att ha datorn som en mediacentral, främst till att lyssna på musik (viktigt!), och att titta på film (mindre viktigt!). (Förutom högtalarna till datorn, vill jag koppla datorn till en förstärkare och sedan vidare ut till högtalarna i vardagsrummet.) Spela spel gör jag inte, och bryr mig inte om eventuell funktionalitet som riktar sig enbart mot den målgruppen. Det viktigaste kriteriet för mig är alltså ett ljudkort som är lämpligt och ämnat för professionellt musikskapande, och som står sig i konkurrensen i några år. Era råd emottages tacksamt!
  4. Tack allihop, framförallt Claes för det uttömmande svaret!
  5. Så du menar alltså att musik som jag köper digitalt på nätet och bränner ner på CD, kommer att låta bättre när jag spelar upp CD'n på min stereo, om jag köper ett bättre ljudkort?
  6. Hej! Jag har ett par nybörjarfrågor angående ljudkort: 1. Spelar ljudkortets prestanda någon roll för kvaliteten på inspelningen/avspelningen av mp3/wav filer etc? 2. Eller har ljudkortets kvalitet och prestanda bara betydelse för ljud som skapas genom datorn, t.ex. när man använder MIDI filer och spelar spel? 3. När man använder ett musikprogram där ljuden är samplade från riktiga instrument, får man då bättre kvalitet på ljudet ju bättre ljudkort man har, eller spelar det ingen roll? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...