Jump to content
Annons

JockeMedKniven2

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Jag har precis tagit studenten från musikgymnasium och har där intresserat mej för ljudteknik, jag har gått Ljudteknik A och B och har i övrigt gett mej i kast med det lite när tillfälle har getts. Nu funderar jag på att nästa år gå en högskoleutbildning och verkligen satsa på att bli det. Men det som jag har märkt är att det verkar ha blivit en rejäl boost kring ljudteknik, vilket iochförsej är ganska kul, men det börjar bli så väldigt populärt, folk som håller på med det både som hobby och som satsar på att ha det som yrke. Det jag undrar nu, som inte har nån koll på branchen eller yrkeslivet överhuvudtaget egentligen är: Är det omöjligt att bli ljudtekniker? Jag förstår ju att det inte är "omöjligt", men jag menar, är det sjuk konkurrens inom branchen? Hur många olika slags ljudteknikerjobb finns det? Jag är inte den som bangar på att följa min dröm, men det är inget jag har bestämt mej för sen barnsben. Om det är alltför svårt att få jobb så skulle jag inte bli galen av att bara ha det som hobby. Summan av det här är alltså: Finns det en framtid som ljudtekniker, eller kommer man stå där efter flera års studier och märka att det inte finns några jobb? Tack på förhand
  2. Tjena. Jag har gjort en låt i Guitar Pro och har den nu som midifil. Jag tycker den är sweet svängig, men det känns ju lite löjligt att bara ha den i midi-form. Jag har börjat lite med att spela in den i cubase, men jag tycker inte att det blir sådär askul, jag har också börjat lite smått med att göra nån slags techno-låt av den 😄 även fast den inte känns så värst technoaktig egentligen. Den är nog bäst instrumental egentligen, men tänkte bara kolla här om det är några som har nåt kul tips om vad jag ska göra med den. http://www.MegaShare.com/418779 (Jag visste inte bästa stället att lägga upp den, men det här borde väl funka, annars kan jag lägga den nån annanstans) tack på förhand 😏
  3. Okej... men Audiophile 2496 satte jag in nyligen, och det inbyggda Realtek sitter kvar. Kan jag använda realtek kortet till övriga datorangelägenheter och Audiophilet bara till Cubase på nåt sätt? Ja det kan du, om din dator kan använda två lljudkort - kräver dubbelkärnigt! Ajajaj.. nåja, jag får väl lära mig att leva med det då. Konstigt bara att det funkade fint ett par veckor innan det blev såhär. Tack så mycket för alla svar och all hjälp iallafall:-)
  4. Okej... men Audiophile 2496 satte jag in nyligen, och det inbyggda Realtek sitter kvar. Kan jag använda realtek kortet till övriga datorangelägenheter och Audiophilet bara till Cubase på nåt sätt?
  5. Okej, som vanligt kommer jag med uppdatering: Nu kommer inte felmeddelandet upp i Media Player längre och allt ljud yttrar sig, fast det är såklart fortfarande i dubbel hastighet. Jag har också kommit på att det går att importera låtar till cubase och lyssna där om jag behöver, men fortfarande rätt irreterande att man måste starta om datorn om man behöver vanligt ljud. Nån mer än processormannen som har varit med om nåt liknande?
  6. Okej, jag vet inget om processorer, så det där låter ju inte så kul. Tja, jag tycker det är kul att rippa grejer ibland, och då vill man ju gärna höra orginalet. Eller om man bara vill pilla lite i cubase och sen använda datorn till ditten och datten så vill man gärna ha ljud utan att behöva starta om den... Detta tyder ju på att cubase ändrar samplingsfrekvensen den spelar upp ljud med och dina andra mjukvaror inte gillar den så går inte dessa efter att du har startat cubase. Titta om du kan ändra samplingsfrekvensen någonstans, t.ex i inställningarna till ditt ljudkort. /H. Jo, det finns möjligthet att ändra samplingfrekvensen, det finns ett antal frekvenser mellan 8.000 och 96.000. Men den står inställd på 44,100 och försöker man byta så hoppar den tillbaks av sig själv (och då finns det ändå ett alternativ som heter "Rate Locked" som inte är ikryssat). Men 44,100 borde väl funka bra för både allmänt datorljud och cubase? Och dessutom så ställer man ju ändå inte in samplingsfrekvens i cubase förrän i projektet, och här skiter det sig medan cubase laddar. Väldigt skumt och jobbigt problem... Men tack för hjälpen hittills. Om ni har fler förslag så mottages de tacksamt 😉
  7. aja, det verkar inte hända nåt. en annan sak är att om en låt är igång när man väl öppnar cubase så börjar låten gå i dubbel hastighet, och gör så tills man stänger av den. då går den ju inte att sätta på igen. tror ni att det här är ett ärende för studioforumet, eller borde jag ta det i nåt datorforum istället?
  8. Okej, jag hittade det. Var inte markerat så jag markerade det, fast ingen skillnad. Eller kanske måste starta om datorn eller nåt först?
  9. Okej, smärre uppdatering. Samma sak händer när jag öppnar MiniHost, så det är väl nåt "musikigt" som laddas upp som pajar alltihop. När jag försöker spela upp en låt i Guitar Pro står det dessutom: "Omöjligt att öppna MIDI-porten. Vänligen stäng andra MIDI-program eller modifiera dina MIDI-inställningar." Detta förstås även när Cubase/MiniHost är nerstängt igen. Hoppas nån kan klura ut nånting. Tack
  10. (Jag visste inte var jag skulle lägga den här tråden, ledsen om den ligger fel) Jag har ett problem som har uppstått från ingenstans, efter att jag har öppnat cubase så lägger allt annat ljud av. Har absolut ingen aning om varför. När jag försöker sätta på en låt i Windows Media Player står det: "Det går inte att spela upp filen på grund av ett problem med ljudenheten. Det finns eventuellt inte någon ljudenhet installerad på datorn, ljudenheten används kanske av ett annat program, eller också fungerar inte enheten som den ska" Det känns där som att det kanske borde vara ljudkortet som är paj, men det funkar att spela in och lyssna (och använda monitor) i Cubase. Riktigt skumt. Man måste starta om datorn för att få tillbaks ljudet och kunna lyssna på musik, men när man öppnar Cubase igen så skiter det sej. Jag har Audiophile 2496 som ljudkort.
  11. Tja Jag undrar bara om det finns nåt slags miniprogram med bara en monitorknapp så man slipper öppna Cubase ifall man bara vill sitta och spela lite. Om ni förstår vad jag menar?
  12. jag håller precis på att fixa ihop mitt nya ljudkort med mixerbordet, när det är klart så ska jag skaffa mig lite erfarenhet:) kan berätta hur det gick sen Edit: Det lär väl inte bli nån latency om man kör midi förresten?
  13. vem är noob egentligen? undrar då jag att man kopplar mixerns main out till ljudkortets input å samtidigt control room till lyssningen är inget som helst fel å inget som i sig ger rundgång! bara om man skickar ljudkortets ut till en mixer-input som i sin tur är direktkopplad till main out igen - då! blir det ett sjujävla tjutande det brukar oftast finnas en liten knapp där du kan välja monitor eller return-signalen till mix eller inte - du ska välja inte isf ljudet kommer då ta vägen från ljudkälla -> mixerinput -> main out -> ljudkortets input -> inspelningsmjukvara -> ljudkortets utgång -> mixerns return input (ofta benämnd tape return) -> monitor out (control room) det här ska inte ge några som helst ljudloopar om inte man väljer att också länka monitor till mix som sagt vad för mixer har du? har du nån bild på den så man kan se main-anslutningar så kan vi tala om exakt hur du kan koppla den Okej, jättesjyst! Som jag skrev i underrubriken har jag Phonic MM1705, jag försökte hitta en bild på den där man kan se alla ut- och ingångar, men jag hittade ingen särskilt tydlig. Jag tar en lite otydlig bild och skriver ingångarna på den. http://img225.imageshack.us/my.php?image=p...cmm1705atd4.jpg såja 😲 vad tror du är bästa sättet?
  14. Tja! Nu har jag äntligen fått tummen ur och köpt ett (hyfsat) ordentligt ljudkort. Nu skulle jag vilja veta hur jag bäst borde koppla in det. Jag har sett den här guiden: http://www.tweakheadz.com/how_to_hookup_a_mixer.htm och den verkar ju vettig, men det mixerbordet är lite annorlunda, och jag skulle gärna vilja ha lite hjälp. Ljudkortet har två Analoga in/ut RCA-kontakter, Coaxial S/PDIF in/ut (också RCA) och MIDI in/ut, inga teleingångar alltså, bara RCA. Mixerbordet har: "- Five balanced Mic/Line channels, with inserts · Three stereo Line channels · 3-band EQ on each channel · Two stereo AUX returns · One AUX and 1 Effect Mix Send · Stereo RCA I/O · PFL feature on all inputs · +48V Phantom Power master switch and individual on/off dip switches · 60 mm high-quality linear faders · Dual 13-segment LED level meter · Two audio groups, balanced · Stereo main output, balanced · Mono main output, balanced · Control room output, balanced" Jag har inte förstått riktigt om mixern, som jag har långlånat, har ALT bus, men det verkar inte så, eller? Ska jag köpa några slags sladdar som är telekabel på ena sidan(till mixerbordet) och RCA på andra sidan(till ljudkortet)? Eller ska jag koppla med RCA-kablar från "2T Rec" som är RCA-kontakterna på mixerbordet? Jag känner mig ganska lost, någon vänlig själ som kan hjälpa? Tack på förhand
×
×
  • Skapa ny...