Jump to content
Annons

scen

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om scen

  • Födelsedag 1988-11-07

Om mig

  • Stad/plats
    Stockholm
  1. cs01 är en klassiker... funtar på att köpa den om jag får råd nån dag ;I
  2. En riktig subbassynt går finfint men cs01an är ju känd för det. Så något annat då? 🙂 Edit: Eller det räcker med en grym subbas behöver inte vara mycket mer än så. Alkoholen fick mig att glömma den biten hehe
  3. scen

    Yamaha cs01 refill?

    Någon som vet om det kanske finns någon refill som ska föreställa Yamaha cs01 synten?
  4. scen

    BCF2000 i reason

    Kollade på någon video och såg att man kunde starta den i olika lägen. Vilket hela tiden stod i manualen men jag var fast i helt fel läge. LC. Höll alltså in den näst översta knappen längst upp till vänster satte på strömmen.
  5. scen

    BCF2000 i reason

    Köpte en Behringer BCF2000 igår och tänkte att jag skulle leka runt lite med den idag. Men dom planerna sattes ju stopp för ganska direkt. Någon som vet hur man använder den i reason? Reason hittar den så så långt har jag kommit. EDIT: Löste sig. Var i fel läge.
  6. scen

    Lära sig Reason?

    Köpte studios specialnummer på reason för ett tag sen.. Trodde att det bara skulle va crap och tvekade verkligen när jag beställde det (120 spän med frakt). Men det första som slog mig när jag hade bläddrat i en minut var att även om man inte läser varenda ord i den så lärde man sig mycket som nybörjare av att bara titta lite här och var. Även om kanske tiden eller annat skulle lärt en många av dom grejerna som tas upp så är det en schysst genväg!
  7. Men jag är väldigt ny på det här så det är lite frågor som dyker upp även när du säger det där kom jag på. Så.. Teleljud? Splitta signalen? 🙁 EDIT.. Och jag sökte bara igenom ljudbanken och hittade nog det du menade med teleljud hehe. med teleljud menar jag telecasterljud.. altså en gitarr som låter på ett specifikt sätt.. Jo förstod det efter att jag kollat runt lite. Tack för all hjälp förresten 😊
  8. Men jag är väldigt ny på det här så det är lite frågor som dyker upp även när du säger det där kom jag på. Så.. Teleljud? Splitta signalen? 😎 EDIT.. Och jag sökte bara igenom ljudbanken och hittade nog det du menade med teleljud hehe. Lyckades ju klura ut det nu också. Men får det i alla fall inte att låta som jag vill.. Usch va man kan vara oduglig ibland!
  9. Men jag är väldigt ny på det här så det är lite frågor som dyker upp även när du säger det där kom jag på. Så.. Teleljud? Splitta signalen? 🙂 EDIT.. Och jag sökte bara igenom ljudbanken och hittade nog det du menade med teleljud hehe.
  10. hmm.. ? va? Hey jag är stockholmare... jag klagar på allt annat som är mindre och inte nödvändigtvis sämre, men annorlunda!! 😎 ja e också sthlm:are från början, men driver inte med mindre städer. magi skapas i Norrköping med. Nej men inte konstigt att du blev utstött och var tvungen att ta dig till norrköping då? 😉 Okej inget mer krigande nu från min sida jag är övertrött. Waaah.. men fasen... jag försöker kirra det här karakteristiska reggaegitarren som bobban kränger ur sig så smidigt Jag är för sämst på det där så ja lyckas bara skapa några konstiga kombinationer som mest låter som orglar och pianon med en vibrator i sig. med en vibrator i sig?? 😆 ta ett teleljud eller likn, o kör genom screamern. för komp dvs. korta ackord med högst tre toner. splitta signalen innan mixerbord, kör ena signalen rakt in i mixern, andra genom ett kort delay med bara lite wet på wet/dry-poten. sen panorerar du lite snyggt, o eqar lite sweet.. sen bör du ha en leadgitarr med, som har ett litet delay den med, den ska spela melodier över allt.. typ baslinjen, fast med lite mer småprylar. så om basen går ta--ta--ta--tata, så kan leadgitarren gå tata--tatatata--ta--tata den gitarren ska vara palmmuted, alltså dämpad med handen, så kolla ifall du hittar en sån sampling. reggae behöver ju inte ha gitarr alltid. pröva rhodes eller wurlitzerpiano. de e mysigt de med.. Tänk flygel med öppet lock och rosa dildo. 😆
  11. Lyssnat => Tröttnat. Inte riktigt min stil helt enkelt. Edit.. Jag säger absolut inte att dom är dåliga!!
  12. hmm.. ? va? 🙂 Hey jag är stockholmare... jag klagar på allt annat som är mindre och inte nödvändigtvis sämre, men annorlunda!! 😎 ja e också sthlm:are från början, men driver inte med mindre städer. magi skapas i Norrköping med. Nej men inte konstigt att du blev utstött och var tvungen att ta dig till norrköping då? 😎 Okej inget mer krigande nu från min sida jag är övertrött. Waaah.. men fasen... jag försöker kirra det här karakteristiska reggaegitarren som bobban kränger ur sig så smidigt Jag är för sämst på det där så ja lyckas bara skapa några konstiga kombinationer som mest låter som orglar och pianon med en vibrator i sig.
  13. Här i stockholm skapar vi magi ÖVERALLT!! Ja, vi är helt enkelt bäst! 🙂 Haha, men kalle baah? Dom är bra men är dom inte lite väl överskattade?
  14. hmm.. ? va? 🙂 Hey jag är stockholmare... jag klagar på allt annat som är mindre och inte nödvändigtvis sämre, men annorlunda!! 😎
  15. Vem känner sig manad att lära mig spela gitarr, trummor, bas, diverse blås osv osv?? Då skiter jag i att lära mig reason!! 🙂 Stog det norrköping? Norrköping city en enda stor förort till sig själv och gubben nilssons lada är det mesta förort det blir där nere.
×
×
  • Skapa ny...