Jump to content
Annons

uberflash2

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Mycket kan hända över en natt o fy fan vilket ågren jag har haft över detta men idag fungerade det så som det skulle! Utan att ha gjort någon ändring. Märkligt. Eller så är allt som det ska. Jag vet fortfarande inte vad man ska skylla på...om det vore en mjukvaru-inställning skulle väl inte problemet försvinna över en natt. Kanske veka midi-kablar? Jaja, jag får vara glad så länge det håller i sig...nu jävlar ska det pillas o rattas! Tack för hjälpen!!!
  2. Hej! Det är så "jävligt" att det inte finns ngn midi-in/ut på mitt Apogee Duet 2 så därför måste jag ha ett separat interface. Kan det kanske ha med själva synthen som ger upphov till fördröjningen? Den börjar ju bli rätt gammal nu (Yamaha Cs1-x) men den har i regel alltid fungerat som ett midiklaviatur och utan problem men den har stått orörd en längre tid o samlat på sig damm.
  3. Hej alla glada. Jag hade storslagna att riktigt ta mig tid under semstern att utforska Logic Pro 9 då jag äntligen har fixat det och fått iordning mitt ljudkort etc. Jag är alltså väldigt grön och det stinker nybörjare om mig. Problemet började med en gång: När jag spelar på min synth så dröjer det 5-6 sekunder(!) innan Logic spelar upp ljudet. Detta när jag väljer att öppna ett förinställt projekt där man kan spela genom Logics egna instrument. Jag har gjort följande: Kopplat midi-kablar från min synth till ett interface (M-Audio Midiman 2x2), från interfacet till datorn/Logic. Det irriterande är att när jag testade för en tid sedan så fungerade detta alldeles ypperligt så jag vet inte vad som har hänt och jag vet inte hur jag ska resonera kring saken! Av allt googlande så har jag snappat upp det där med buffer-size och latency. Min buffersize är förinställt på 128 och jag har givetvis valt att ha lägre men ingen verkan. Jag har haft low latency mode på och det har inte heller gett någon verkan. Jag vet inte riktigt hur jag ska felsöka heller. Kan ngn midi-kabel blivit trasig? Är det interfacet? Har det göra med ljudkortet (Apoegee Duet 2)? Eller har min Mac blivit för seg? Jag har OS X 10.8.4, 2,3 Gz processor o 4 gb i minne. Tacksam för teorier! Jag hoppas att jag har förklarat mig så att ni begriper 😉
  4. Tack för det tipset! Chatten var avstängd men jag skickade iväg ett mail. Hoppas att man gör sig förstådd då det är knepigt som det är på svenska 😉
  5. Yes, har Maestro 2 men jag hittar inget buffert-size inställning. Testade dock att öka buffert-sizen i Logic Pro, men ingen skillnad...när jag kom upp på 1024 försvann ljudet helt och så ändrades dispaylen på Apogeen så bara loggan visas och nu har inget ljud alls :S
  6. Låter som en bra idé men hur gör man det? Kan ju lägga till att jag inte är speciellt kunnig inom denna sfär. Jag ber om ursäkt för detta. Jag hittar inget lämpligt i Maestro om just buffert size.
  7. Tjena. Jag har en nyinköpt Apogee Duet 2 som krånglar med mig. Jag har följt installastionanvisningarna vilket jag anser gick bra och skulle spela upp en låt itunes då jag blev bekymrad: Det är alltsom oftast mycket sprak och ibland försvinner ljudet helt och hållet :S Apogees FAQ ger mig inte mycket. Förslagen är att man ska - hotplugga Apoegee o det vet jag inte vad det innebär (vet ngn?) - toggle sample rate i ens DAW (fast det har ju inte ens använt) eller mixtra med AUDI midi setup vilket jag har gjort utan framgång, ändrat hz-frekvensen bla. - eller att starta om Itunes...men så enkelt är det inte. Har sökt i detta forum men jag hittade inget som direkt hjälpte mig. Jag börjar på att oroa mig om det kan vara ett måndagsexemplar?
  8. Okej, jag tror jag förstår (jo, jag är jävligt trögfattad gällande detta ämne)...jag får testa imorgon. Tack för du tog dig tid!!!
  9. Men att spela med synthen genom ett audiospår...då blir det väl inte midi? Då spelas det väl in som .wav? Varför jag stönar mig med midiformatet är mestadels pga att jag får noter med på köpet och det får jag ju inte om jag spelar in det i ett audiospår.
  10. "Midi skikcar bara information om vilken not som skall spelas och hur hårt, det går ingen audio via midi." Jo, jag vet men det skulle gå och åtgärda om man använde sig av ett "externt" inspelningsprogram som typ spelar in "vad man själv hör"? Jag har iaf gjort det förr på annan dator och lyckas. Men det som jag allra mest vill ha bort är detta spökeri med volymen...ingen teori om detta?
  11. Du vill använda mjukvaru syntar i Logic och spela dessa via midi? Nja, jag vill både spela via midi (på vanligt sätt liksom, så det blir synthens ljud) OCH använda mjukvarusynthar o soundfonts (då med hjälp av synthen/midi-klaviaturet). Givetvis inte samtidigt utan var för sig :-) I nuläget blir det så att jag måste ändra den där volymreglen då alla mjukvaruljud/soundfonts höjs om man vrider den åt ett håll samtidigt som midi-"ljudet" sänks och vice versa. Kanske knäppt, men så är min verklighet. Använder du syntensljud i dina låtar eller styr du bara mjukvarupluggar med den? Som sagt, jag vill och försöker köra med båda sätten, men jag misslcyaks fatalt. Är det en omöjlighet?
  12. "Du måste spela in din synt på ett audiospår i Logic" även om det är midi jag vill spela in? Dvs. jag vill skicka midisignaler och att det kommer fram noter. Audiospår trodde jag man använde för att då få det inspelat som .wav. "Och ett tips är att använda syntens linje utgång istället för hörlursutgången." Har testat men inte märkt ngn skillnad. Varför är det bättre?
  13. Jag har en Yamaha CS1-x. Från den o ljudkortet är det kopplat midi-kablar och en line-in-sladd. Typ en sådan http://www.mediatop.de/images/line_in.jpg Den går från synthens phones-uttag till ljudkortets Mic/Instrument-ingång. (Jag måste ha den så för att höra midi-"ljudet") Den volymregel jag pratar heter "Mix" och det är den som reglerar all ljud som kommer ut. Hoppas det ger någon klarhet...
  14. Problem med mitt externa ljudkort M-Audio Fast Track Pro: När jag spelar midi, händer det allt som oftast att en ton hänger upp sig, det enda sättet är att starta om synthen. Detta har enbart skett då jag har haft det externa ljudkortet… men det kanske kan bero på midikablarna? För att spela midi måste jag vrida volym-reglen mot motsatt håll för att få volym, dvs. allt annat ljud blir då sänkt (exempelvis det jag spelat in genom Soundfonts). Varför är det så och kan man komma bort ifrån detta? Jag har installerat 10-tals olika inspelningsprogram för att spela in wav/mp3 av de låtar jag har gjort i musikprogrammet. Jag har alltid misslyckas, hur i helvete lyckas man spela in? (Jag vet att det har gått då jag kunde göra det på min tidigare dator). Jag väljer inspelningsenhet (dvs. det externa ljudkortet) men ingenting bli inspelat. Ni får gärna fråga eller be mig förtydliga om något är oklart. Musikprogrammet jag pysslar med är Logic 5.5
×
×
  • Skapa ny...