Jump to content
Annons

skarp

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om skarp

  • Födelsedag 1974-03-07

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Skellefteå
  1. Om någon läser detta och tänker använda för egen del tänkte jag berätta att jag till slut fick ge upp musikproduktion på linuxdatorn med Terratec-kortet.Tror jag fick allt att fungera, men om jag använde Terratec som defaultljudkort blev det något fuffens med att läsa filer från filserver, och vid uppstart dök det ofta upp felmeddelanden. Det blev också fel i filläsningen på lokala HDD då det ofta tog stopp vid uppspelning av vanliga ljudfiler, och sedan var man tvungen att göra en reeboot för att få det hela att snurra igen. Jag ominstallerade (på god windows-manér) men samma effekter dök upp igen. Den övergripande slutsatsen jag gjorde efter några månader var att då jag blandade in det externa ljudkortet i soppan så blev det knas. Som medelgod datoranvändare finns det säkert mycket saker jag kunde/borde prövat, men om man inte känner för att börja brottas på djupet så skulle jag rekommendera att undvika Terratec Phase 26 USB om man avser köra Linux. Jag kör nu datorn med det interna ljudkortet och "vanliga" Ubuntu Gusty Gibbons. Fungerar bra. För att få det externa ljudkortet att prestera bra har jag en WinXP-installation. Tyvärr...
  2. Fungerar bra - tack 🙂 http://linux-daw.blogspot.com/ var ju också ett bra ställe. Det är några läro-steg innan jag är igång med studioverksamhet dock: ALSA -> Jack -> Ardour -> ... Och så lite världsliga problem att lösa, såsom att i boot-script montera lösenordsskyddad nätverksdisk och nätverksskrivare på SMB och konvertera gamla mailarkiv från Outlook till Evolution m.m. Det är dock inte frågor för detta forum 😉 Man lär så länge man lever.
  3. Sådärja! Ubuntu Studio igång och det mesta rullar. Ljudkortet fungerar - åtminstone i 16-bitarsinställningen. Någon som kan berätta hur jag gör för att få USB-kortet som primär ljudkälla? (Fungerar inte med GUI "ljud" ...)
  4. Tack för tipset. 🙂 Ledde mig vidare till ALSA-project där det tyvärr framgår att det inte finns något stöd för mitt kort idag. 🙂 Enligt tråden nedan verkar det gå hur bra som helst: http://thread.gmane.org/gmane.linux.alsa.u...538/focus=28608 Det verkar dock vara en allt annat än rättfram process att komma dit. 🙂 Men är du fortfarande intresserad så ska vi göra vårt bästa för att lotsa dig vidare. 🙂 Tackar 😄 Har läst tråden översiktligt och konstaterat att det skall fungera, men också ta en del tid i anspråk - åtminstone för mig... Å andra sidan gillar jag utmaningar 🙂 Jag får låta beslutet "mogna fram".
  5. Tack för tipset. 🙂 Ledde mig vidare till ALSA-project där det tyvärr framgår att det inte finns något stöd för mitt kort idag. 😮
  6. När det gäller "vanlig" hårdvara som grafik, moderkort, Soundblaster-ljudkort m.m. så finns det i princip alltid stöd i Linuxdistributionerna. Med lite mickel kan man ha både Windows och Linux installerat samtidigt, och välja vid start av datorn vilket man vill köra. Om man bara vill prova Linux finns det distributioner som man startar och kör från en CD - t.ex. Knoppix.
  7. Hej! Jag funderar på att prova en musikdator uppbyggd i Linux, och ser t.ex. att unbuntu har en distribution specialiserad på detta. Innan jag river ner nuvarande fungerande (nästan) miljö baserad på Windows XP undrar jag om mitt ljudkort stöds av fria programvaror? Alltså: Finns det drivrutiner i Linux-världen för Terratec Phase 26 USB? Någon som vet?
  8. Jag kör ett äldre Phase 26 USB. Har varit struligt med installation och drivrutiner. Trivs inte ihop med CakeWalk / ProTracks. Kankse är bättre drivisar till X24. FW är väl också att föredra.
×
×
  • Skapa ny...