Jump to content
Annons

oioioi

Medlem
  • Antal inlägg

    1 904
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    24

Inlägg av oioioi

  1. Jag tänkte att eftersom elgitarrens pickuper är känsliga för magnetism skulle det kunna vara orsaken till surr. Att gitarren surrar olika beroende på positionen du håller den i skulle kunna förklaras med att du håller den längs med eller på tvären i förhållande till magnetfältets riktning.

    Var man får tag på magnetfältsmätare har jag ingen aning om.

    Vad man gör om man får det bekräftat? Det får man fundera på då man hittat källan.

    Jag noterade att en vanlig magnet-kompass ändrade riktning då jag förde den längs med golvet i lägenheten jag då bodde i. Jag gissade på armeringsjärn, eldragning eller rördragning. Men för att störa elgitarren krävs betydligt starkare magnetfält.

  2. On 11/18/2023 at 8:17 PM, pme said:

    Apple har fått storhetsvansinne.

    Firewire är inte längre stött i OSX. Det går att få det att fungera genom att ta en drivrutin från äldre OSX.

    https://gearspace.com/board/showpost.php?p=16346223&postcount=46

     

    Om TS får detta att fungera vågar kanske även jag mig på en macmini! (Nuvarande Windows-dator från 2012 har börjat krånglar lite väl mycket.)

  3. Ett par pluggar som jag köpte för ett par år sedan är plötsligt borta. Köpet finns inte ens med då jag loggar in på Native Instruments hemsida.

    Jag startade ett supportärende i förrgår, men ännu inget svar. ("Due to a high number of requests, we unfortunately cannot respond as quickly as we would like. You will hear from us as soon as possible!")

    Synnerligen frustrerande. Någon annan som har samma problem?

     

  4. Jag ska snart spela in sång för första gången på ett bra tag. Dock gick mick-shockmountet i golvet senast, gick i bitar och dumpades.

    Har lite knepigt att komma åt fysisk butik de närmaste dagarna så jag undrar man kan beställa och det passar? Eller är det olika fattningar?

    Har ett par mikrofoner som man på förra shockmountet satte i uppifrån och skruvade fast med en "ring" på undersidan, och sedan i med kabeln genom hålet i ringen.

     

×
×
  • Skapa ny...