Jump to content
Annons

5thSeason

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om 5thSeason

  • Födelsedag 1989-05-19

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Självklart så är huvudintresset musik.<br />Spelar gitarr som jag spelat sedan jag var ca 10 år gammal, skriver låtar dvs texter och melodier. Spelar väldigt lite piano men har en viss kunskap och så är jag intresserad av musikproduktion. Jag är inte direkt någon höjdare på produktion (väldigt långt ifrån) då jag inte haft tillfälle att lära mig mer om detta men jag kan "grunden".<br />
  1. 5thSeason

    Boss GT-10

    Beställde hem GT-10an idag från Musikbörsen i Täby. Provspelade på den en stund och även om det endast var 15min så blev jag övertygad direkt. Ska utforska processorn rejält när jag får hem den. Är även riktigt sugen på att prova på loop-funktionen som jag inte hann med. Postar mina intryck imorgon, om jag får hem den då dvs.
  2. Hej på er alla här på Studio.se 😆 Har prenumererat på tidningen ett tag nu men har inte upptäckt forumet innan, så ja har suttit och surfat runt lite och insett att det verkar helschysst här. Riktigt bra stämning och alla har samma sköna intresse: musik! 😆 Hursomhelst så är mitt namn Goran och jag är 19 år gammal. Mitt musikintresse började när jag var ca 8-9 och började spela lite gitarr i skolan. Jag spelar gitarr än idag men har spelat aktivt i ca 5-6år så lite kunskap inom gitarr-området kan jag påstå att jag har. Detta har också lett till att jag har börjat skriva egen musik med ganska hög variation (rock/pop, hiphop, soul, blues, RnB, reggae, progressive, spanskt osv). Har under de senaste åren blivit mer och mer intresserad av musik-produktion och har börjat spela in lite smågrejer när jag haft tid (www.myspace.com/the5thseasonproject) men det har inte utvecklats så mycket då det enda jag har att gå på är en lightsnake kabel som jag spelar in med, men man måste börja någonstans eller? Planerar på att fixa en liten hem-studio i sommar och jag tror nog att studio-forumet kommer att förbereda mig ganska bra inför mina inköp och kunskaper om musik-produktion så att jag verkligen kan skapa den musik jag vill. Jag hoppas att jag kommer trivas här på forumet då som sagt, stämningen verkar skön och medlemmarna är väldigt trevliga, kunniga och hjälpsamma. Tack för mig 🙂 Goran "5th Season"
  3. Haha, är det de enda sättet? Beror på, har du RCA eller minitele utgång så kan du koppla dessa till RCA in på ditt ljudkort, men då förlorar du ljudet från dina högtalare, och dessa bidrar ju också till soundet som du gillar. Så fär att få med helöa kedjan så bör du micka upp. Någon annan kanske har ett annat tips, men det är enda sättet jag vet för att få med även dina högtalares färgning av ljudet. //Anders Jag förstår. Man tackar för svaret 🙂 Då jag har iaf ett alternativ och förhoppningvis dyker det upp fler.
  4. Hej Jag är ny här på Studio och är inte så van vid det här forumet. Har letat runt lite angående den här frågan genom sökfunktionen och har inte hittat något. Ber om ursäkt om detta är en vanlig fråga. Jag är inte något proffs på studiobygge eller liknande och jag har inte någon speciell kunskap när det gäller den tekniska biten inom musik. Men såhär ligger det till iaf. Jag har planerat att inhandla en Macbook av den starkaste typen (inte pro, den vanliga) för att sedan bygga på en liten hem-studio med en hyffsad kondensator-mic, ett bra ljudkort och en bra klaviatur. Nu är det så att jag har en väldigt gammal analog stereo av märket "Sharp" som jag helt enkelt avgudar. Jag brukar koppla in min gitarr i stereon och gillar "soundet" som jag får. Detta sound vill jag sedan spela in med, så jag undrar om det på något sätt går att koppla in stereon i något ljudkort eller i datorn? Jag skulle vara mycket tacksam för ett svar om jag ber om ursäkt om jag har angett för lite information för att kunna lösa "problemet". Tack på förhand /Goran (5th Season)
×
×
  • Skapa ny...