Jump to content
Annons

xzenom

Medlem
  • Antal inlägg

    121
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av xzenom

  1. (Om någon från SAE, Piteå eller liknande läser så hade det vart trevligt om de kunde berätta deras litteratur, gärna från slutstadiet ur utbildningen.)

    Är inte så fruktansvärt mycket kurslitteratur i piteå faktiskt, man blandar mycket gäst- och befintliga lärarföreläsningar, med gästföreläsare och med egenproducerat material, sen läser ju inte alla samma kurser. Men en del kurslitteratur som jag kommer ihåg ur skallen är bla:

    * SSL Manualen(arna) 😲

    * ProTools manualen (by heart 😉 )

    * Sound and Recording

    * The New Stereo Handbook

    * Sound Reinforcement Handbook (Yamahas variant)

    + en del annat

    För ljudel biten:

    Electronic Devices - Conventional Current version (Floyd)

    Electric Circuit Fundamentals (Floyd)

    Sen rekommenderas Mastering Audio (katz), Oswinskys handbok, och en massa annat som finns i det digra biblioteket

  2. Nu är jag ingen mastringstekniker. Men jag fick lära mig när jag skickade iväg musik för mastring att det finns något som heter Inter-sample clipping. Det kanske är detta du råkat ut för? Du kan ju testa att ställa peaken på kanske -0,8db och se om det hjälper.

    MVH

    Anders

    Har inte hört uttrycket förr, men det låter faktiskt vettigt, ska göra ett försök med mindre nivå imorn, samt att bränna hos en polare. Återkommer på onsdag med resultat då jag inte har tillgång till spelarna imorn.

  3. Att det sker endast på en spelare och vid olika ställen varje gång vid uppspelning får mig att tro att spelaren är mongo, eller har svårt med det brända. Prova att bränna igen på en annan hastighet, helst långsammare. Att cd-spelare i bilar varit griniga med brända skivor är inget nytt, tvärtom, däremot torde det blivit åtgärdat. Vore det något du gjort med PQ-kodning så skulle tjureriet förekomma på samma ställe. Track start aspekten brukar rendera i att den inte hinner spela upp första fragmenten. Red Book standard ska ju innebära specifika pauser, såsom två sekunder innan start. Full koll på hela denna biten?

    ¨

    Jag tog bort mina pauser och lät wavelab fixa pauserna automatiskt, samt tog bort cd-texten, brände med 4x hastighet och även om det blev bättre så fixade det inte problemet helt, vilket får mig att tro att cd-brännaren är knas på nåt sätt.

    MEN, jag har brännt skivor tidigare med samma brännare och det har fungerat i nämnda spelare, så då borde problemet ligga någon annanstans. Med de nya skivorna har cd-spelarna inga problem med att ladda eller spela upp hela låtarna som det var tidigare på nåt spår.

    Finns inget lågfrekvent material som börjar likna likström (kollade med 3D analysis i wavelab) så borde inte bli det, vilket kanske får mig att tro att det beror på peakar över -0,3dB, måste lägga en till brickwall limiter så man är säker att det inte släpper igenom något eller så sänker jag nivån lite för att testa.

    Min oro består i att ena projektet skall skickas till cd-press (budget variant, ingen glasmaster och grejer) och då vet jag inte hur detta kommer att påverka det. Skickar både .wav med en .cue fil, CD-R, samt en CD-ROM (med bara .wav filerna) för säkerhets skull, men ligger problemet i materialet så hjälper det ju inte alls.

    Förslag?

    Ang. Red Book standard, så skrev jag lite fel, via "check" funktionen så säger wavelab att skivan är "valid" vilket innebär "Red Book compatible"

  4. Det är bara att begära gamla intagningsprov dem brukar man kunna få ut, se bara till att skicka frågan till rätt person (har inte koll på vem som har hand om antagningen för dom proven, då jag inte går på skolan mer).

    Jag skrev bara intagningsproven till ljudingenjör ett gäng gånger och de första gångerna var det riktigt krångligt med mycket gehör, fyrstämmig sats, skriva stämmor, ackordsanalys, etc

    Skrev även provet för första musikteorikursen (provet motsvarar antagningen för musiklärarna etc) vilket var riktigt svårt, indelat i 3 delar satslära, musiklära och gehör och där gällde samma saker som ovan: Du ska ha riktigt bra gehör då det i gehörsbiten är 4 - 6 stycken stycken om kanske 16 till 24 takter med klaviatur, flöjt, stråkar, blås där vissa partier för de olika instrumenten är borttagna och du ska skriva ut noterna med korrekt notation (givetsvis rätt toner, notvärde också etc). Vilket jag tyckte var hyffsat svårt trots att jag anser mig ha ett gott gitarr/spel-gehör. Sedan var det ju fyrstämmig sats, ackordsanalys, satslära, harmonisering etc.

    Nu vet jag inte om det är samma prov på rock/studiomusiker linjen, men de tar väl bara in 1 - 2 personer på samma instrument. eller kanske 2 "grupper" om dom kör "gamla" studiomusikerlinjen paralellt med rockmusiker, men har ej någon koll någe mer. Men som sagt är du grymmast på ditt instrument så är det ju alltid en fördel, men det är grym konkurrens.

    Glömde bort att säga att jag fick kika på en studiomusikerintagning i Piteå för ett gäng år sen (gick på gymnasiet). Man skulle lira ett par låtar med band, nån låt själv, och ett avista prov med typ 5- 10 min förberedelse, samt att det åtminstone på sång var nån improvisationsdel.

    Får du inte tag på några prov så kan jag höra med polarn som läser rockmusiker/studiomusiker just nu om inte han kan fixa några, skicka PM eller mail.

  5. Har aldrig varit med om detta problem tidigare, har just gjort klart två masteringsprojekt (poprock och Death Metal). Ena har bra med dynamik medans det ändra liknar mest lecablock =) När jag har spelat det färdiga resultatet i min stereo (CD-spelare; en 12-år gammal och en ny), Datorns CD/DVD, och .wav filerna samt i min Pioneer huvudenhet och allt har låtit hur bra som helst. Plockade med dem till jobbet idag och lyssnar i en VDO/Dayton basmodell bilstereo och en standard stereo som sitter i Volvos nyare lastbilar och när jag lyssnade i det så uppkom det en "dist" som lät som "när en fågel flaxar iväg" eller "en hund kliar sig hårt" blandat med brus och dist. Det avtar- eller ökar i intensitet. Det uppkommer bara ibland och aldrig på exakt samma ställe och låter ej heller likadant varje gång. ibland så repeterar det en kort bit på nån sekund på random ställen. Andra skivor låter bra i nämnda bilstereos och det är inte fel på skivorna då jag testade dem efteråt i min bil och hemma. Finn heller inga synliga repor.

    Har plockat bort ev. DC offset innan jag började mastra, Finns inga peakar över -0,3dB, kört dither vid convertering från 32-bit (44,1) till 16-bit (44,1) brännt skivorna i 4x hastighet i Wavelab.

    Kan det ha nåt med att göra att dessa två bilstereos inte kan hantera CD-text? Har använt vanliga TDK 700mb skivor. Eller så kanske finns nån DC-offset i materialet som överbelastar convertrarna, har inte hunnit kolla detta med någon spectrumanalys, men chansen finns då jag inte filtrerade bort någon ev. DC offset vid renderingen. Kom på så här i efterhand att första spåret har mindre än 1sek paus innan det börjar, medans alla efterförljande spår har mer än 1 sek paus. Första spåren har "Trackstart marker" och sista har "track end" marker medans det mellan alla andra spår har "Track Transition markers" (pall mot ljudspårens början). Wavelab påstår att skivorna är helt Red Book compatible samt att första CD-text sidan bara innehåller "Track" och "Artist".

    Vad kan vara galet?

  6. En artist som fått mig att fälla tårar är Tracy Chapman

    Judas Priest cover på Diamonds and Rust när man får skråla med live

    Cemetery Gates med Pantera, knäppt sammanträffande men jag lyssnade på den när nyheten om att Dimebag hade blivit skjuten kom, så den är riktigt känsloladdad.

  7. Judas Priest gör bäst covers!

    "Diamonds and rust" (orig Joan Baez)

    Bengan

    Kan bara hålla med ruskigt bra låt, började ju nästan gråta som en liten flicka när man fick höra/gasta med till den live ;P

    Sen covern på "Fields of Golf (sting?) med nån kvinna i lågt tempo och ruskig känsla som snurrar i reklamen för "filmer baserade på verkliga händelser" som rullar på TV nu (TV3?, TV4?, 5:an?). HAHA, pisk får man när man inte läser hela tråden, det är Eva Cassidys version jag menar =)

    Panteras cover på Planet Caravan (Black Sabbath)

    Yngwie Malmsteen's cover på Gimme Gimme (ABBA)

    Sepultura's cover på Symptom of the Universe (Black Sabbath)

    Mercyful Fate's cover på The Ripper (Judas Priest)

    Guns'n Roses cover på Live and let die (överskattad Beatles låt) *Flamesuit on* =)

  8. Javisst, de är JÄTTE bra förstärkare... det kanske är därför alla stora band använder de... not...

    och heter inte de "Hughes and Kettner"...?

    Deras sound är verkligen tysk. Jag tror det bara är Queensryche som använder de... förmodligen mot betalning... Det rena ljudet är verkligen rent, (jag syftar på Switchbladen, som kom på tal, inget annat...).

    Men i jämförelse med... ja, vad som helst... en Fender Supersonic, en Mashall JCM, en Peavey 5150 eller vad som helst... så är de fattiga när det gäller övertoner, klangfärg, PERSONLIGHET.

    Dessutom är de gräsligt fula... men visst, vill du ha en ren klang som smakar inget, så köp en sådan.

    För metaldist föredrar jag en bra Mesa Boogie, skulle gissa att många håller med mig om det. Deras combon och deras toppar är bara grymma.

    Nu ska vi inte diskutera personlig smak och spåra ur tråden, men kommer med ett sista svar. "Javisst, de är JÄTTE bra förstärkare... det kanske är därför alla stora band använder de... not..." och då ska vi inte räkna alla studiomusiker då eller??? i dom kretsarna är dom mycket mer välrenomerade. Men fine du gillar dom inte, bara för det behöver man inte skjuta ner hela märket, för dom är ju inte kass, eller?

    "och heter inte de "Hughes and Kettner"...?" Dagisnivå.... "Arguing over the internet is like competing in the special olympics, even if you win you're still retarded" ;P

    Som J.J skrev så är Tech 21:s förstärkare och även preamps riktigt schyssta, finns med lågt wattal och låter bra till en riktigt bra pris. Har inte spelat så mycket på Line 6 men efter det lilla jag spelat så verkar dom helt ok. Provade första POD:en och var inte nöjd alls därför jag undvikit märket lite.. kanske skulle testa lite mer.

    Du nämnde att du gillade det lite mer klassiska och "bruna" soundet med mer mids, då kanske en Bogner är ett alternativ, dom släppte just en ny modellserie som visst ska vara schysst (har ej testat), sen har ju Line 6 också ett samarbete med Bogner om att göra moduleringsförstärkare som specialicerat sig på det "bruna" soundet. Kolla upp det

  9. Switchbladen tror jag inte på. Hughes and Kettner gör verkligen kassa förstärkare...

    Prova någon av Mesa Boogie combon. Förmodligen den bästa disten i en combo nånsin.

    Vilken sorts dist är du ute efter? Typ, vilka bandsound har du som förebild?

    Du vet inte vad du pratar om; Huges & Kettner gör riktigt grymma förstärkare som klår många av de väl etablerade märkena, har du spelat på deras mellan till top of the line förstärkare? Dom låter grymt och hittar du mer mångsidiga förstärkare som verkligen klarar allt så säg till men visst pratar vi bara om förstärkare för under 10lök så får man ju nästan "skit" oavsett vad man köper.

    Har själv en ENGL screamer 50 som jag gillar skarpt och brukar rekommendera, men den är som sagt lite mastig att endast ha hemma, men ska du ha stärkaren i replokal och köra gig med den så räcker den långt.

    Folk är som galna i att rekommendera Tiny Terror, men hur mångsidig är den??? visst har den gain så man kommer upp i metal territorium, men vem spelar med samma ljud på alla låtar (bara en tonkontroll....) för min del är den alldeles för ensidig i livesituationer och även hemma, och nej pedaler är inget jag gillar. Min ultimata förstärkare skulle vara en ENGL Invader 150 som klarar allt från fender clean till tyngsta grindcoren, men skulle inte skada om den fanns som combo =)

    Till originalpostaren:

    Mackie kommer snart med en förstärkare som verkar lovande: http://www.mackie.com/products/hotwire/index.html

    Sen kan du ju köpa rackprylar, en schysst ADA-MP1 (går att hitta billigt beggat 1000kr uppåt)/Mesa-boogie Tri-axis/Marshall JMP-1/ENGL E580 och ett löst 5w - 25w rörslutsteg och en marshall/MESA/ENGL låda och du har kommit långt och dessutom kan du skräddarsy ditt ljud. Köper du därtill beggat så kan du klara dig under 10000 för allt och har en rigg som du helt kan skräddarsy.

  10. Tjena! Kan det vara så att jag installerade en tracks eq, med den kunde man testa den fulländadeversionen i 30 dagar, jag förnyade inte licensen. Kanske det som spökar? Som sagt, allt fungerar bra i audio...

    Om det är den här pluggen så är det en fullversion som följer med i paketet. Bara att registrera den.

    Låter som T-racks EQ:n om man kör gratisversion eller inte registrerat den så kommer den att ge brus vid dom intervaller du nämnde, hade själv det problemet tills jag kom ihåg att registrera den.

  11. Mastering Audio är ett utmärkt verk som jag läser ur titt som tätt. I samband med denna diskussion läste jag mycket om hans synpunkter i frågan. Dock tyckte jag väl egentligen inte att det han skrev, som för övrigt var oerhört intressant, tillförde denna diskussion det minsta. Den explicita frågeställningen var ju huruvida 88,2 skulle vara bättre än 96kHz om slutmediet var 44,1. Att det då rör sig om att filtreringen sannolikt är orsaken till en upplevd skillnad mellan lägre och högre samplingsfrekvenser kan ju sett till frågeställningen te sig ganska irrelevant. F.ö. så skriver han väl ändå att mänsliga hörseln snarare på sin höjd når 20kHz och inte 44,1, men i alla fall. 😠

    Ken Walden är ju i så fall den enda som hittills nämnts som påstår att 88,2 skulle vara bättre. Men jag saknar fortfarande anledningen till VARFÖR det vore bättre. Det enda han säger är ju att test gjordes med ett gäng tunga snubbar och de var alla överens. Nåväl...

    Jag ber om ursäkt att jag blandade ihop er dock!

    Är medveten att jag missade själva poängen lite, pga att jag inte har nån kunskap alls om hur själva resamplingen görs matematiskt. Men som jag sagt tidigare, jag tror inte folk hör skillnad på 88.2 och 44.1 (i blindtester) så varför skulle de då höra skillnaden mellan 88,2 -> 44.1 och 96 -> 44.1? Jag vet att jag säger emot mig själv lite, men jag går bara på det jag blivit rekommenderad och "läst" mig till. I och med att jag inte använder högre samplingfrekvens än det som krävs av slutmediet så spelar det ingen roll för mig, men om nån kräver högre samplingsfrekvenser så kommer då jag använda 88.2 -> 44.1 och 96 -> 48. Så kan väl ge mig på den punkten tills vidare, men har "digital audio explained" på beställning så kan återkomma när jag kollat närmare på själva resamplingen, får leta upp nåt AES paper också.

    "F.ö. så skriver han väl ändå att mänsliga hörseln snarare på sin höjd når 20kHz och inte 44,1, men i alla fall. 🙁 "

    Det där hängde jag inte med på? syftade du på att jag eller han skrivit fel (tryckfel?) Eller har du inte koll på Nyqvist Theoremet? en sample rate på 44.1 kHz ger en högsta hörbar frekvens på lite lägre än 22 kHz (Halva samplingsfrekvensen) utan "aliases" i det hörbara frekvensområdet, med en 100% korrekt sinusförlopps återgivning (om mekaniska/datorfel bortses från) inom det hörbara området = minst 2 samples per period av en sinuston @ 20kHz.

  12. Vi har ju en kille som skrivit en C-uppsats om dithering och pratar om att resampling handlar om bitdjup och dithering som sample rate... jag menar kom igen...

    Precis som Lars påpekade så var det Hegobald som påstod "att resampling handlar om bitdjup och dithering som sample rate..." så kolla efter ordentligt innan du kallar mig okunnig ;P

    Jag har som sagt bättre saker än att sitta här och diskutera ("arguing over the internet is like competing in the special olympics, even if you win you're still retarded", sorry om detta var stötande då får gärna nån moderator ta bort denna lilla kommentar) och är mitt i en flytt så har lite svårt med tid till att leta referenser. Men satte mig snabbt ner och kikade lite om hittade det följande. Kom inte åt AES då universitetets hemsida låg nere, men ska kika där nån annan dag framöver för mer "vetenskapligt korrekta" påståenden =)

    (Moderatorer och andra: Om ni anser att mina citat inkräktar för mycket på upphovsrättslagen så ta gärna bort citaten, men låt resten av inlägget och bok och kapitelhänvisningarna vara kvar)

    Ken Walden

    ==========

    (Santana, Metallica, John Lee Hooker, Booker T. Jones, and Sammy

    Hagar, to name a few) http://www.secretsofthepros.com

    Han backar upp det jag sagt angående 88.2 -> 44.1 och 96.4 -> 48.2

    Annars är var det svårare att hitta det svart på vitt utan att ägna allt för mycket tid åt det, men här är lite citat från div. böcker som har med ämnet att göra. Jag borde kunna hitta fler referenser, men de kommer senare när jag kommer åt AES och har mer tid.

    Sound and Recording: Franics Rumsey, Tim McCormick

    ==================================================

    "arguments have been presented for the standardisation of higher

    samplingrates such as 88,2 and 96 kHz quoting evidence from sources

    claiming that information above 20 kHz is important for sound

    quality. It is certainly true that the ears frequency response does

    not cut off completely at 20 kHz but there is very little properly

    supported evidence that listeners can reliably distinguish between

    signals containing higher freqencies and those which do not."

    Mastering Audio: Bob Katz (Kapitel 18: High sample rates: Is this where it's at?)

    =========================

    "Remember that the additional frequencies that are recordable by

    higher sample rates are inaudible. but if we can't hear these

    frequencies, then why are we inventing expensive processors and

    wasting so much bandwidth and hard disc space? And how can 50-year

    old ears detect differences between 44.1 kHz and 96 kHz and even 192

    kHz sample rates, even though most of us can't hear much above 15

    kHz? I believe the answer lies in the design of digital low-pass

    filters, which are part of the requirements of digital audio"

    "It should be clear by now that the so-called "dramatic" differences

    people hear between sample rate systems are not likely do be due to

    bandwidth, but probably to the filter design itself. Ironically, it

    was necessary to make a high sample rate recording in order to prove

    that high sample rates may not be necessary".

    "The evidence all indicates that it will be a lot less expensive

    for end-users if the manufacturers of converter chips upgrade the

    filtering software in their chip sets instead of directing us to

    this mad, expensive sample rate and format war."

    "Steep filtering and its attendant transient degradation is probably

    a reason why 44.1 kHz SR sounds less clear than 96k."

    "I firmly believe that some minimal sample rate (perhaps 96kHz) will

    be all that is necessary if PCM-converters are redesigned with

    psychoacoustically-correct filters."

    Jag är inget mattesnille och min C-uppsats behandlade bara dither så jag behövde aldrig gå djupare in på sample rate konverterings algoritmerna, men visst jag erkänner att jag hade fel om att det vid omvandling från 88.2 till 44.1 inte plockar bort varannan sample, men det kändes som en bra okomplicerad "beskrivning" av det hela, iofs påstod jag väl aldrig att vid konvertering så är det exakt så det går till heller.

    Vissa inom branschen går på min linje och vissa på din, men hur många "double-blind, hidden reference" lyssningstester har du gjort i ämnet? Jag kommer att köra på 44.1 kHz för material till CD, 48 kHz till DVD och 88.2 och 96 till DVD-Audio. Speciellt med tanke på att många erfarna tekniker har svårt att höra skillnad tom på bra inspelningar med 16-bit och 24-bit i double-blind A/B tester. Och blandar man in statistisk signifikans med mindre än 5% eller 1% chans att ha fel så blir den siffran ännu större. Iofs så handlar ju skillnaderna i samplerate om frekvens, men vi hör ju inte frekvenser över 20 kHz (precis som Bob Katz resonerar) så då måste ju de eventuella skillnaderna ligga i annat än själva samplinsfrekvensen, tex i filtren som bob katz föreslår.

    Måste bara tillägga att jag inte ger särskilt mycket för subjektiva bedömningar, ska jag ha svar så vill jag se info från korrekt utförda "double blind, hidden reference" på minst 20 personer som fått göra samma jämförelser x antal gånger under exakt samma förhållanden varpå tex en annova statistisk analys är gjord som visar på att chansen att ha fel är mindre än 5%

  13. Har inte så mycket nytt att tillföra då det mesta har blivit sagt.

    Jag kör på neutrikkontakter vilka håller och är bra utformade och har väldigt bra dragavlastning. När jag köper kabel så kollar jag att tvärsnittsarean är anpassad till det som de skall användas till och så ska den ha isolering som håller och inte smälter så fort du kommer nära den med lödkolven, sen ska den ju inte vara för styv heller.

    Oxid kan ge de konstigaste problem, höll på att micka upp ett trumset och ljudbilden skevade ca 20% åt vänster, flyttade mickar (speciellt OH-par) och dubbelkollade alla kopplingar flera gånger, bytte alla kablar men ljudbilden skevade ändå. Efter en 2h felsökning så kommer nån på att det kan vara oxid i patchbayen (ljudkort ->patchbay->sub->högtlare). Efter frenetiskt "juckande/penetrerande" fram och tillbaka av alla bantamkablar i patchbay-jacken så hittade ljudbilden tillbaka till mitten igen. Så oxid kan ge svårlösliga problem ibland =)

    Tackar för länken till högtalarkablarna (DIY) claes, dom ska jag sätta mig ner och bygga och utvärdera i april när man har tid över.

  14. Hej!

    Kan jag jobba i Logic 8 och skapa en del grunder i alla Logics mjukvaror och plugins inkl lite egeninspelade audiospår (t ex sång, git, blås el stråk) , och sen konvertera allt från mjukvarorna till audiofiler + de som redan finns (synkat och klart) och exportera "ett paket" till nån annan som kan få upp det hela (på separata kanaler etc) i Pro Tools och fortsätta jobba utifrån den plattformen med mästerverket .... (och vice versa..). Det är inte en ren mix (i t ex stereo el nåt likn) jag pratar om utan flera (kanske många) "synkade" audiospår" som helst då ska kunna exporteras/importeras och läggas upp som vanligt i ett annat program (L till PT eller omvänt). Sen fortsätta produktionen och ev slutföra till färdig prod. (Typ från ax till limpa, och då t ex axet görs i Logic och limpan bakas i PT 😉, eller omvänt ).. Är det många som gör det kanske, vet ej...

    Ibland kan det vara fråga om att ha ett antal spår synkade till bild - hur sjutton funkar det då - kan man flytta över allt och fortsätta med mer pålägg på en annan plattform? Är systemet för tidskoder i L och PT kompatibla... Tja, det var väl det för nu..

    /Hälsningar

    /J

    Jajjemän, det kommer funka att jobba så länge du bouncear/gör mixdown med alla effekter etc som du vill ha med till individuella spår och ser till att ljudspåren och ev. "videospår" börjar på exakt samma ställe så kommer det inte att vara några problem, bara att manuellt plocka in i Logic eller ProTools spår för spår. Sen kan det ju funka att spara som "OMF" men har aldrig testat det själv. Proffs varianten (utöver bounce/mixdown till individuella spår) är att använda konverteringsprogram som SSL:s "kommer inte ihåg vad det heter" program som exporterar och konverterar mellan olika DAW:s. Sen kan det ju ta lite tid att göra individuella mixdowns på alla spår om du som i vissa program måste göra det i realtid, men det funkar och det är många som jobbar så.

  15. tuggummi.. det funkar till allt.. likadant med gaffa o ståltråd..

    Skojar du nu eller? När tuggummit torkar då? Jag har själv tänkt på nån tejpvariant, eller nån form av gummibandsupphängning. Eftersom skiten var gratis så gör det ju inte så mycket om det går åt helvete

    Hemmafixade "ninjavarianter" blir aldrig bra, visst du kanske får bort missljuden, men då upphängningen kommer att vara styvare/mjukare just där du lagat upphängningen så kommer kondistorsionen att öka ganska mycket = högtalaren spelar inte rent ändå. Det kan också leda till att spolen hamnar snett i magnetgapet och pajar eller dör av överhettning...

    Ta reda på vad det är för högtalare och element och kolla om det är värt att fixa, annars släng hemmapul med sånt blir oftast inte bra. Är det nåt dyrare/finare så kan det ju vara värt att fixa, men ser dyrt ut betyder inget idag....

  16. hej

    när jag var i LA i våras passade jag på att köpa en stratta till mig och en till min lillasyster. Fick bara med gigbags så jag köpte två billiga lättviktshardcase

    sånna här

    Båda gitarrerna klarade sig fint utan att bli skadade. Så det är nog lugnt. Tänk på att ta med lite klistermärken 8från typ musikbörsen och sånna ställen) så du dels känner igen caset på flygplatsen och dels inte verkar lika misstänkt i tullen. Lycka till!

    Går det att låsa ett sånt case på bilden?

    Visserligen får man inte längre låsa sina incheckade väskor när man åker mellan USA,

    men jag vill gärna kunna låsa gitarrcaset. De misshandlar verkligen väskorna vid in och urpackning, trist om gitarren ramlar ut. Ett softcase tror jag ska gå bra att ta som handbagage, eventuellt kan man alltid skruva isär halsen på gitarren så blir det enklare att frakta. Eller varför inte köpa en egen biljett med sittplats för sina dyrgripar 😄

    Är nog bättre att säkra gitarren inne i caset på nåt annat sätt om det skulle gå upp, limmade kraftiga kardborreband runt utsidan på caset är en bra idé. Bryr man sig inte om caset så visst kan du låsa, men då är nog låset sönderklippt när du får tillbaka det, om dom kollat igenom.

  17. Ska skaffa mej en Digi 003 (eller en begagnad Digi 002) och har därför köpt mej en ny dator. Jag beställde den med ett Asus-moderkort eftersom jag förstått att det ska lira bra med ljudbearbetning. Blev mycket förvånad när jag fick hem burken och ser att moderkortet är av märket Gigabyte! Western Digital-hårddiskarna är av nån anledning av märket Samsung.. Proffsig firma va!?

    Vad jag förstått är Pro Tools lite petigt med vad det är för moderkort i, så frågan lyder; kommer Gigabyte-kortet att funka?

    Tacksam för svar!

    Kika här:

    http://www.digidesign.com/index.cfm?langid...mp;itemid=25672

  18. Några problem med Wlan...

    Tjena.

    Jag fickförmig att jag skulle fixa Wlan till alla datorer i huset, (5st).

    På min mac funkar det fine med det inbygda kortet.

    Köpte nåra D-Link DWL-g510 till pc-burkarna.

    Routen är en Speedtuch med wifi.

    Problemet är att på vissa av datorena kopplas nätet net titt som tätt.

    Signalstyrkan är full i hela huset så det är inte problemet.

    Kan det vara korten som är dåliga/trasiga?

    Ett annat problem:

    När jag konfar routen med wep så funkar det att logain via wep på alla datorer förutom macen.

    Varför?

    Hittade ditt fel direkt = "D-Link" har du nånsin träffat på nån som haft 100% nöje och aldrig problem med trådlösa D-link system? Jag skulle hellre lägga dubbla pengarna eller mer på bättre prylar.

    Lite på skämt, men ändå sant... =) Du har säkert nåt annat krångel som nån som är kunnigare på detta område än mig kan tipsa om.

  19. På den högra skärmen visas endast en "ren Vista - startbild".

    Och där kan jag inte klicka på någonting, eller aktivera något.

    Måste kanske göra några settings någonstans... men var?

    Mvh,

    Rodge

    Beroende på vilket grafikkort kan inställningarna se lite olika ut, men högerklicka på bakgrundsbilden i din primära bildskärm (där du ser windows och allt funkar) välj "Egenskaper" sedan väljer du fliken "Inställningar" och sedan klickar du på "avancerat" här börjar det skilja sig på vilket grafikkort du har, men leta igenom menyerna och hitta rätt visningsläge, kommer inte ihåg om det är "dualview" eller vad det nu var man skulle använda.

    Sen finns det ett program (kommer inte ihåg vad det heter) som gör att du inte ser dubbla "windowsfält" i botten på bildskärmarna utan att "windowsfältet" blir som en enhet över båda skärmarna om du vill det. Nån annan vet säkert vad jag menar

  20. hallå

    har inte riktigt hängt med i datorutvecklingen på sistone....byggde min musikburk för 3 år sen kring en Intel P4 3ghz cpu (se spec nedan) och det funkar fortfarande hyfsat fast jag lyckas i stort sett alltid komma upp till att ha "maxat" burken vid varje produktion av en låt så lite sugen börjar jag bli på att bygga en ny dator.

    jag vet att man tidigare inte har kunnat bara titta på en processors klockfrekvens då det skiljer i uppbyggnad mellan olika "processor-familjer" eller vad man sak kalla det.....

    men motsvarar en modern Intel Duo Core xxxhz 2x Intel P4 med samma hertztal?

    t.ex. kostar en Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz Socket LGA775, 8MB, BOXED m/fläkt 2.255:- på Komplett.....

    om detta är att jämföra med 4 st. 2,4ghz P4 cpu:er så känns det som det är väldigt mkt "bang for the buck" men jag gissar på att det är lite för bra för att vara sant?

    tack

    petri

    Om jag fattat det rätt så är det så här:

    Program som bara är skrivna för och bara kan utnyttja en kärna så kommer du med en Quad 2.4 GHz att tappa prestanda jämfört med din tidigare P4 3 GHz. Så har du inga program som kan utnyttja fyra kärnor så kommer du inte att tjäna nåt på att köpa en Quad jämfört med tex en dualcore med samma klockfrekvens på kärnorna. Jag kommer personligen att vänta med att köpa Quad tills de med 3 GHz eller mera per kärna hamnar i lagom prisklass så att jag inte tappar nåt i "enkärneläge" jämfört med min 3½ år gamla AMD 64 3000+

    Köp senaste Sound on Sound (Januari 2008) så går dom igenom fördelar och nackdelar med flerkärninga processorer, har inte hunnit läsa artikeln själv än, men den ser väldigt informativ ut.

×
×
  • Skapa ny...