Jump to content
Annons

StellaBy

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. ...så därför behöver du t ex ett VST-instrument som tillägg/plugin till Cubase. Än en gång, VST-instrument och inte DirectX som Eternal råkade säga. Det finns mycket gratis instrument på nätet. KVR Audio har en databas där du kan hitta många vst-pluggar (instrument och effekter). Annars kan du gå in i musikaffären och fråga efter bra mjukvaruinstrument som vst-pluggar... När du har instrument i datorn kan du trycka F11 och ladda in en plugg där. Sedan väljer du instrumentet som utgång på midispåret. Jag har instrument i datorn. Problemet är att trots att jag väljer ett instrument för midispåret får jag inte något ljud.
  2. Well, du kan alltid prova med DirectX syntharna. Fast bättre är om du kopplar midispåret till något instrument i Cubase. Tryck F11 så ska det komma upp några möjligheter. 🙂 Kan inte hitta något som heter DirectX och att välja ett intrument efter att ha tryckt F11 på spåret hjälper inte heller. Måste jag ha någon slags drivrutin för att installera en midisynth eller räcker det med att bara välja en på måfå genom att klicka på install device i Midi device manager?
  3. Jag har ett Juli@-ljudkort och Cubase SX 1.03. Har dessutom en Roland PC 180A midisynth. Mitt problem är att ljudkortet inte verkar ha någon midisynth installerad eftersom den inte kan spela upp några midiljud. Midispår kan spelas in i cubase mha synthen men de går inte att spela upp. I MIDI device manager i Cubase finns synthen Roland PC 180A med under fliken installed devices. Kan någon ge mig tips på hur jag får igång midi?
×
×
  • Skapa ny...