Jump to content
Annons

MickeVonNokel

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om MickeVonNokel

  • Födelsedag 1985-09-22

Om mig

  • Intressen
    Musikproduktion, vänner, familjen!
  1. Jag söker någon som kan förklara för mig hur man lägger upp en låt. intro - brygga osv. i musik genren Dance. Jag har under ett bra tag producerat melodier och dylikt men jag har aldrig lyckats med upplägget av låten särskilt bra! Snälla kan någon hjälpa mig? =)
  2. Nu har jag meckat i FLs i ungefär 1 år, och så som jag har letat efter dessa jävla samples. Jag har fortfarande inte hittat "orchestral samples", fioler, cello, dylikt sådana sample om exempelvis Petter använder i sina gamla låtar, exempelvis den här låten: Petter - Mikrofonkåt - http://www.youtube.com/watch?v=7Mg1iw3mIe8 Som ni hör i bakgrunden så spelas en fiol i en loop, om det är en fiol är jag inte 100 på, men jag tror ni förstår vilken sample jag menar. Var hittar man dessa samples?? Google har man försökt med minst 100 gånger men jag kan helt enkelt inte hitta dom! Jag börjar bli redigt irriterad på det här! Så nu vänder jag mig till er! Kan ni snälla, snälla & återigen snälla länka till hemsidor där man kan ladda ner "Hip hop orchestral samples" GRATIS (ja, jag är en snål jävel), jag skulle vara evigt tacksam då! Det känns som mitt producerarintresse sakta men säkert vagnar eftersom jag inte kan göra några vettiga hiphop låtar utan dessa samples, grunge suger balle med andra ord. TACK PÅ FÖRHAND! MICKEvonNOKEL! edit: Jag glömde skriva också att TRUMPETER är något som jag saknar!! Flöjtar jaaaa såndana samples som är VIKTIGA ASPEKTER I EN HIPHOP LÅT.
  3. JAPP Det finns gott om det. Prova www.google.se Jagar posts som vanligt ser jag, lägg ner dina meningslösa inlägg.. OnT: Bli medlem på www.warbeats.com, där finns samples som du kan ladda ner gratis.
  4. Är du helt jävla dum i huvet? OnT: Tack för att seriösa svar!
  5. Jag tog basshunter som ett exempel eftersom alla vet vem han är hur hans musik låter. Jag har nexus, z3ta+ dylikt, men jag får inte till några bra inställningar.. Känns ganska hopplöst att skriva en fråga när man bara får massa omogna svar ifrån folk som ska vara 18+.
  6. melodic trance, eurodance dylikt orka va en besserwisser ;P och ja jag vet vilka prog han använde, min fråga va hur han får fram synthen alltså vilket "sound" han använder sig av, vilka "settings", osv.... kanske inte va tillräckligt tydlig i min frågeställning.
  7. MickeVonNokel

    Eurodance synth

    Jag tar basshunter som ett exempel eftersom jag inte kan någon annan dj inom eurodance genren. han har en typisk "eurodance synth", kan ni tipsa om någon liknande? hittar ingen...
  8. MickeVonNokel

    Piano Roll

    Som ni ser på denna bild, så ser min piano roll ganska sargad ut.. Inkorrekta inställningar och annat dylikt. Jag vill att min piano roll ska se ut så här.. Hur går jag tillväga med det? Alltså vad jag ska ha för steps valda, in zoomning och andra diverse inställningar för att uppnå normala inställningar?
  9. Jag undrar om man i Fruity Loops kan med hjälp av en mikrofon sjunga in en melodi och sen ändra om min vanliga röst till typ ett basljud? Tack på förhand! 😳
  10. Har du använt FL studio 1 år borde du ju veta det mesta av hur programmet fungerar. Lyssna igenom de trance låtar du gillar och med gehör gör något liknande. Jag spelar annan musik själv och har lyssnat stenhårt på just den genren jag tycker om för att komma på hur dom gör. Sedan är det bara att exprementera sig fram. Alltså jag har använt det till & från. Inte 1 år sammanlagt om du förstår vad jag menar.. Men jag antar väl att jag får göra som du säger..
  11. 3xOSC med typ trekant/tandsåg/fyrkant Det där är kinesiska för mig.. Förklara lite tydligare 🙂
  12. MickeVonNokel

    Trance lektion

    Jag har hållt på med FLS nu i ungefär 1 år. Och lekt med det lite då och då. Men det ända jag kan göra typ är ett typiskt och simpelt hip hop beat, jag vill lära mig att göra trance låtar! Jag skulle uppskatta om någon av er kunde ge mig en "lektion" i hur man gör en nybörjar trance låt, om ni förstår vad jag menar. Min msn adress är gurra58@hotmail.com. Detta skulle verkligen uppskattas eftersom det känns som jag inte kommer någon vart. Jag saknar både inspiration & kunskapen. Tack på förhand. /VonNokel!
  13. oj oj oj nu har man gått och sagt saker som inte stämmer. Om du letar i "plugin present; FL Keys; compressed piano" det låter som ett riktigt piano och du kan leka hur mycket du vill med den 😉 Hehe. Tack så mycket! Det var exakt det jag letade efter! Kan du namnet på en skön "hip hop" bas? Hittar ingen..
  14. MickeVonNokel

    Piano och Bas

    Jag har då som sagt FLS 7. Men jag hittar ingen PIANO! Har använt CTRL + F funktionen men hittar inget.. Basgångarna hittar jag inte heller. Vart gömmer de sig? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...