Jump to content
Annons

pistolpete

Medlem
  • Antal inlägg

    87
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av pistolpete

  1. Weeelll... själv tycker jag nog att "Max for Live" och den nya Akai-Ableton-controllern är mer intressant än en limiter. Men, var och en blir salig på sin fason, som någon sagt.

    hehe, har du sett nå pris på akaien? tror det finns risk att den blir dyr som fan!? Alltid kul med update till ableton iaf

  2. Problemet är att jag inte har mina händer fria. Jag spelar percussion, synt och sjunger, så det är bara fötterna som återstår. Hittade dock det här:

    Tap Tempo

    Sure everybody has tap tempo now, but unlike everyone else Live 7 makes it easy. I've been using this feature a lot while playing with other musicians, and the beauty is I can use it in various time signatures, here is my real world example. I have a track in 5/4 and it begins with the guitar only. My sequence is set to 5/4, but my guitarist doesn't like to play to a click and varies the tempo every time he plays it. Live 7 solves this. All I need to do is assign the TAP button to a midi controller and tap 5 times to my guitarist's rhythm (because the sequence is in 5/4) and the sequence begins, in time, no problems - don't worry about the time signature.

    Så det verkar kunna fungera. I Live 7 vill säga. Jag har ett Live Lite 6 (som jag fått då jag köpt ljudkort). Finns TAP-knappen i den versionen?

    ahh du ska använda det i livesammanhang, ne tap och nudge funktionerna kom i 7an. Dra hem en trial och testa i 14 dagar från deras hemsida annars då?

  3. Innan jag installerar Ableton Live i min dator skulle jag vilja vara säker på huruvida det går att använda tap-tempo eller ej.

    Har sökt på forumet och youtube, men överallt har den övriga musiken anpassats till ett tempofast beat. Jag hoppas på att kunna anpassa mina loopar till en "riktig trummis" istället (genom att trampa tempot). Finns funktionen?

    Timesretcha annars? går fort när man fått in snitsen

  4. Hej!

    Ja dom ligger i samma mapp som resten av mina vst pluggar, dvs dll filerna ligger i rooten (eller ja, mappen som jag angett som vst root i både cubase och live) och där ligger även dll filerna till andra pluggar som funkar i Live. Mycket märkligt. 😳

    kört rescan vst folder? (eller va den heter, men nå liknande iaf)

    jag hade det där problemet med fabfilter förut, men rescannade så hittade den dom..

    Fick även sådär när jag installerade Fm7 an, men kopierade bara dll filerna från windows-foldern till min vst folder så funkade det..

  5. alltid detta snack om dubbla skärmar, vad ska man med det till? jag ser absolut ingen funktion för det om jag ska vara ärlig.. Jag skulle vilja att man skulle kunna ställa in kvantiseringen på mer nu går den ju bara upp till 32...

    Jag håller med om att dubbla skärmar är INTE nödvändigt åtminstånde i Live, om det var Pro tools så skulle jag förstå men jag tycker t o m att man har bättre kontroll med EN skärm! Men tillbaka till önskelistan så kan jag skämma bort mig och säga att det skulle va roligt med ett alternativet att ha mixern under Arr-fönstret bara för att ha ett traditionell koll på volymerna utan att byta fönster!!som det detta manipulerade bilden!!

    Sjukt bra idé!! 🙂

  6. Jag är peppad på att testa session drums och mappa ut dom på padsen på microkomtrolern, vet dock inte om det går?? Nån som vet??

    Det borde fungera. Jag har inget problem på både min Novation RemoteZERO SL och en kompis' Korg Padkontrol.

    Go ahead! :-)

    jag har testat lite med att midi mappa ut drum racken på padsen men inte fått det att funka, man måste nog gå nån sjuk omväg av nå slag

  7. Hej!

    Jo det är så att jag har testat spelat in ett kort "mixtape" med lite automationer och så. När jag väl ska exportera det hela så avaktiveras min automationer och kommer inte med i mixen.

    Någon som har någon aning om vad detta kan bero på?

    Tack på förhand.

    kolla så att inte den rutan brevid ovr är i kryssad när du exporterar (den med 3 streck)då tar den session view istället för arrange.. Annars har jag ingen aning..

  8. Hej.

    (Ableton Live 7)

    Har nyss börjat med ableton och avancerar bra framåt.. Men har fått ett problem.

    Har recordad en låt men nu vill jag göra om recorden, hur få bort den gamla?

    Tacksam för snabba svar!!!

    //Gustav

    Klicka på filen och tryck delete?

    Ljudfilen ligger kvar på hårddisken sen oxå ableton mappen / samples / recorded..

  9. Hejsan.. Nyss införskaffat mig abelton live 7 från en kompis som ångrade köpet.

    jag som har en midicontroller tyckte att det kunde vara ett bra tillfälle att lära sig lite mer om att mixa ihop låtar..

    Meningen var att jag ska mixa ihop mina produktioner och göra en stor mix.

    Problemet är att jag inte får ordning på midimappingen...

    Tror allt är på det rätta i preferences men förstår inte riktigt hur man t.ex får crossfadern eller någon pluggparameter till en viss knob/slider.

    Har läst manualen om just den biten x antal gånger och det har inte gjort mig speciellt mycket klokare..

    Någon som kan hjälpa mig med detta så jag kommer igång nån gång? 😉

    Jag fattar inte riktigt vad det inte är som funkar? Men om du trycker Command + m eller ctrl+ m för att börja midimappingen, svarar inte controllern då?

    Eller har den förinställda parametrar som du vill mappa om?

    För det ska ju bara vara att mappa utt dom parametrar man vill styra till dom knappar / sliders på midicontrollern, ibland om cointrollern inte svarar kan man behöva ställa in den i preferences / midi /sync..

  10. Testade att koppla ihop 2 laptops via midi, metronomen är i sync men slave datorn startar inte clipsen i takt. Den globala Quantization menyn är satt till 1 bar i båda programmen men ändå så vill det sig ändå inte

    Någon som upplevt liknande problem? eller rentav vet vad som är problemet

    inget track delay inställt??

  11. Jag ska använda Ableton Live i en livesituation där jag spelar upp musiken som är inspelad och gjord i live tillsammans med metronom. Grejen är att jag vill bara att musiken skall gå ut genom högtalarna och spelas upp som vanligt medan jag vill att metronomen skall skickas till en annan kanal så att musikerna på scen kan höra metronomen och spela i takt med musiken.

    Det handlar kort och gott om att skicka utljudet till olika kanaler på något sätt. Jag antar att ett sätt är att skicka metronomen till högra kanalen och musiken till vänstra kanalen men finns det någon annan lösning på detta? Jag vet förresten inte om det går att panna metronoment till en sidan.

    Några tips?

    /Johannes

    Du kanske får göra en metronom av en hihat eller liknande, sen använda crossfadern i live och lägga ut "metronomen" på kanal B tex... Detta borde funka, kan förklara grundligare om du vill :rolleyes: Lycka till

  12. Haha, när jag skulle pröva Live 6 så fattade jag inte ett skit. Inte heller när jag skulle pröva Reaktor fattade jag ett skit. Reaktor var till och med svårare än Live. 🙂 Det är väl bara ovana antar jag...

    reaktor vs live är ju som potatismos vs tiramisu 🙂

  13. Jag sitter själv i en sits där jag försöker bestämma mig mellan att köpa ett par HD-25:or eller om jag ska testa på Technics RP-DJ 1200.. De är 47€ billigare på Thomann.de och det är väll där skon klämmer..

    Det som jag tycker är viktigast är att de sitter bekvämt när jag har dem på huvudet och att jag ska kunna vika bort ena luren. Och det är bara de här två modellerna som kan göra det. Sen har ju så klart ljudet en viktig betydelse också, men jag gillar gamla hörlurar från 70-talet och har spelat skivor med bara riktigt usla lurar och det har fungerat det med.

    Det som också förvånar mig är att HD-25:orna har ett frekvens omfång på 16Hz-22kHz medans Technics lurarna har 8Hz-30kHz. Det är ju riktigt stor skillnad!

    Skulle nästan vilja köpa ett par sånna här också, bara för att de ser ut som ett par hörselskydd! haha!

    198642.jpg

    Men som det ser ut just nu blir det nog Technicslurarna..

    Här är föresten länken till Thomann's DJ lurar..

    sen är ju frågan va man ska upp över 20kHz och göra? om man inte är hund... 😉

    Jag tycker hd 25orna är skönare att spela med för dom stänger ute mer än technics lurarna (enligt mig)

  14. Ärligt talat måste du nog traggla dig igenom lite engelska om du ska haja programmet. Förslagsvis kör du igenom de inbyggda lektionerna som följer med programmet och sedan kan du kolla lite i det officiella forumet på http://www.ableton.com/pages/forum .

    Äsch då :/ Var nästan rädd för det,men hoppades på att få ta en lättare väg. Jaja,jag får väl försöka förstå vad som skrivs i deras forum.

    Tack för svaret 😳

    sök på abletoninc på youtube, dom tutorialsen behöver man inte ens fatta engelska för.. lycka till!! 🙂

    länk

  15. Min overall latency ligger på 16.4 ms i Live7. Är inte det ganska saftigt? Kör för tillfället med mitt M-audio conectiv som egentligen är till för djbruk. Av nån anledning kan jag inte röra latencyregeln i coneqtivs preferences. Tänkte rulla in i morrn annars och handla nytt ljudkort.

    testat att ändra på hardware setups under audio?

    är det du som är (eller kanske var) tobias j på djbattle.net?? 😳

×
×
  • Skapa ny...