Jump to content
Annons

SirThoms

Medlem
  • Antal inlägg

    169
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av SirThoms

  1. Ops råkade trycka citera istället för redigera här… ignorera detta meddelande 😉
  2. Tack alla för svar =) Jag kommer nog vänta med Raid till jag köper nästa mac pro. Köpa en extern thunderbolt 2.0 SSD raid 0 lösning tror jag. Jag använde diskhanteraren i OSX ja =). Och mina gamla samsung diskar är säkert inte optimala för raid heller. (Ja det fungerade ju överhuvudtaget inte). Däremot så påverkades inte CPU när jag körde raid 0, det var som jag skrev helt enkelt bara själva hårddiskarna som jobbade väldigt hårt, och nej, jag råkade inte konfigurera raid 1 😉. Lagrar en väldigt massa kontakt 5 bibliotek och vienna instruments, stora grejer 😉. När jag köpt min nästa mac pro (soptunnan), lär jag behålla min och använda vienna ensemble pro 5 för att sprida ut alla samlingar mellan datorerna. Kanske köpa till en extra PC också med åtminstone 32gb minne, eller 64. Så borde det räcka ganska långt iaf ;p
  3. Ah trodde jag hade information om min dator här men det hade jag visst inte. Har lagt till nu i "profilinformation, min utrustning", vet inte om det syns här så kopierar in i meddelandet här med. Mac Pro (Mid 2010) 2,8 Ghz Quad-Core Intel Xeon 24Gb minne SSD 120Gb (OSX Mavericks) 2x Samsung 1TB Hårddisk 1X WD 1TB Hårddisk 1X extern WD 3TB hårddisk (för backup) 1x extern Samsung 2TB Hårddisk (för backup) Logic Pro X Har OSX mavericks rent installerat (från USB-minne), inget annat än osx och Logic Pro X, kontakt 5 osv finns på den. Sen har jag alltid haft ljudbiblioteken på mina två samsung 1TB hårddiskar. Nu ville jag testa raid 0 alltså och slå ihop Samsung diskarna för att öka prestanda (trodde jag). Men dock blev det alltså snarare tvärtom. Filsystemet på alla diskar är det vanliga "Mac OS Extended (journalförd)". Har gjort om nu och ändrat block storleken till 256 K. Har inte hunnit testa om det gör någon skillnad. Återkommer när jag gjort det. Men troligtvis kommer jag skrota Raid 0 och gå tillbaks som det var förut. (Suck, mkt att kopiera från mina två externa backupdiskar)
  4. SirThoms

    Raid 0 + Logic Pro X

    Har precis fixat raid 0 system mellan två samsung 1 TB hårddiskar. Likadana diskar. Väl inne i Logic Pro X jobbar båda hårddiskarna ihjäl sig och ljudet bryts efter att jag spelat ett lite större ackord när jag exempelvis spelar på Vienna Imperial från Vienna Instruments. Innan när jag körde hårddiskarna separat var hårddiskarna tysta och det flöt på bra. Jag trodde ett raid 0 system skulle ha motsatt effekt? :/ Valde 64 K Raid-blockstorlek efter tips från Vienna Instruments själva. Vad kan detta bero på måntro? Någon som kör Raid 0 där det faktiskt fungerar?
  5. Tack för bekräftelsen. Den där midistudio förvirrade mig eftersom jag inte såg någon anledning till att skapa nya syntar då det inte alls förändrar något i logic, utom att portarna ändrar namn om man lägger till ett midi instrument i environment. Enda anledningen att skapa nya syntar i midistudio skulle väl vara om man har så mkt fysiska syntar att man glömmer bort vilken port de är kopplade till i sitt midi interface. I mitt fall har jag ju bara två portar. Så inget vunnet för mig. Kabeldragande är ett faktum i logic helt enkelt, tills det kommer en uppdatering som lägger till midiportar också (fast då har jag förmodligen hunnit byta till pro tools eller cubase för länge länge sedan 😛)
  6. Ser ut som på bild 1. Men jag har inte förstått hur det ska hjälpa mig väl inne i logic? Kan jag välja t.ex RD-700 någonstans till midiport ingång på ett instrument track? Just nu kör jag som på bild 2. Menar du att det går att lösa på något annat sätt än så med hjälp av din setup i midistudio? Så att man inte behöver dra massa kablar i logic, utan bara välja (t.ex RD700) till ett instrument track? Du får gärna visa med bilder i logic om det är så att du kommer åt dina syntar du skapat till portarna på ditt unitor 8 i logic. Ursäkta om jag är trög 😉
  7. Jag är tydligen urkass på att förklara ett problem då spass verkar vara den ende som förstår vad mitt problem är 😉.. Jag förklarar med en bild istället. Har egentligen insett att det i logic inte finns något smidigt sätt att lösa detta på (ett eländigt kabeldragande i environment verkar vara logics jätte(inte)smidiga lösning på detta). Men hoppas någon har en lösning som funkar bättre än de jag hittills testat på. Tack för försök till hjälp! (hoppas de försöken åtminstone handlar om mitt problem efter detta 😉) (Inlägg nr 6 är hittills det bästa svaret, misstänker att det är så jag får köra tills de uppdaterar detta om kanske 10-15 år? 😉)
  8. Inte det som är problemet.. har kollat runt på forum och det finns ingen vettig lösning för detta i logic tydligen... kaaaaaaaaasst... 😉
  9. Menar du att man inte kan välja port alls till instrument kanaler, eller att man kan koppla external midi till instrument kanalen? Det är ju just instrument kanalerna jag vill kunna välja port till, för att använda t.ex kontakt 5 med olika ljud som jag vill kunna spela på min DX7:a. Sen en uppsättning med andra ljud från kontakt 5 eller andra instrument pluggar som jag vill spela med mitt RD700 piano. Dvs välja mellan port 1 och port 2. (precis som man hur enkelt som helst kan göra i cubase) Vad har extern midi med detta att göra?
  10. Mkt mkt komplicerat för något som ska vara så otroligt enkelt =). Nästan lite chockad här faktiskt att det var så kass midi hantering i logic efter alla år. Jo jag läste den tråden jag med men tycker inte de där lösningarna är särkilt smidiga minst sagt =).. nåväl.. man får väl vänta 10 år till så kanske det dyker upp en uppdatering som löser detta som det borde varit löst för 10 år sen... suck :'( Ja det funkade när jag gjorde som i bilden, men har inte testat fler än två kanaler, ska testa nu och se vad nästa problem blir =). Det gick att spela in så också, men som sagt, man måste record enabla alla spår för att den ska dela ut till rätt midikanal.
  11. Om det här är det enklaste sättet att göra detta på i logic så har de en del kvar att uppdatera :/.. Dessutom måste alla midikanaler måste vara aktiverade samtidigt för att den ska dela ut skiten till rätt port. Ett skämt är detta....
  12. Tack för svar! Jag var visst otydlig. Jag vill inte kunna styra mina syntar via logic. Jag vill kunna styra instrumentkanalerna (som jag skapat på bifogad bild på första inlägget) med vald port från mitt fireface 400. T.ex om jag har två instrumentkanaler, en med ett kontrabasljud och en med ett piano ljud, så vill jag kunna spela kontrabasljudet med t.ex DX7 (som är kopplad till midi in 2) och pianoljudet med roland RD700 pianot (som är kopplad till midi in 1). I cubase är det alltså bara att välja i det här fallet port 2 och midikanal 1 till kontrabasljudet och port 1 och midikanal 1 till pianoljudet och sen köra. Men i logic går det ju bara att välja midikanal, men inga portar. Bifogar en bild från cubase där man kan välja både midikanal och midiport enkelt i menyn på en instrumentkanal eller midikanal eller vad som helst relaterat till midi. Fattar inte varför logic inte har det så enkelt med.
  13. SirThoms

    Midi portar

    Har kopplat in en extra synth till mitt RME Fireface 400. Nu har jag mitt RD700 piano kopplat till midi "in 1" och en DX7 till midi "in 2". Problemet är att det i logic pro X inte går att välja portar utan bara midi kanal på en instrument kanal. I t.ex Cubase kan man ju enkelt bara välja t.ex port 2 kanal 1, eller port 1 kanal 1, sen är det bara att köra. Hur gör man detta i logic?
  14. Hej, testar cubase 6.5 trial just nu och har lite frågor innan eventuellt köp. Kör mac från 2010 (quad core, 24gb minne) Enligt sidor på nätet (och cubase 6 manual) ska det inte vara några problem att efter att jag t.ex laddat in tre st instrument i kontakt och lagt ut de på tre separata kanaler i mixern samt skickat ut de till varsin gruppkanal och lagt in insert effekter osv osv, kunna spara hela uppsättningen för att i ett nytt projekt kunna ladda in det. Men när jag gör det sparar den allt utom själva VST instrumentet, dvs kontakt. Någon som har koll på hur man gör detta? Bifogar bilder för att förtydliga (förhoppningsvis). Tar ett exempel med LASS Violins 1 A, B och C som har laddats in i en kontakt (8ut) med keyswitchar och skickats till varsin kanal i mixern, sen vidare till group channels osv. Vill alltså spara denna uppsättning så att jag kan öppna LASS Violins 1 ABC med tre midikanaler, VST med kontakt och resten av inställningarna som inserts osv. Funderar på att byta från logic pro 9 men vill veta att detta funkar först, blir för jobbigt att börja nytt projekt annars om man måste göra om alla de här inställningarna bara för att få ut Violins 1 som i exemplet. Och nej jag vill inte ha en färdig mall att öppna (vilket jag redan har skapat) eftersom jag vill kunna börja från noll och inte belasta minnet på de 10gb som min nuvarande mall tar med allt detta. Det som fungerar är att göra detta med ett instrument track. Då sparas själva instrument tracket förstås med alla inserts sends och groupchannels och vad jag nu har för inställningar. Men detta funkar inte om jag har VST instrument+midi, vilket det enligt manualen ska göra. Är det en bugg eller har jag inte förstått hur man gör? Det jag gör är att markera alla midispår, alla mixerspår, men det går ju inte att markera VST instrumenten (så vitt jag vet?) och sen export selected tracks.
  15. Hittade en lösning på RME forum. Tydligen en bugg med cubase. Löser det genom att i systeminställningar/ljud (mac pro) ställa in RME inte bara på ljud ut utan också på "spela upp ljudeffekter via".. märkligt.. löst iaf
  16. Tackar för era svar. Men det fungerar ju alldeles utmärkt med programvaran till nanokontrol2 där man kunde programera om den väldigt enkelt och smidigt. Så nu behöver jag ju ingen sån funktion i varken Logic eller Cubase =) Tack ändå!
  17. Okay, jag håller på att gå över från Logic Pro 9 till Cubase 7. Det finns inget sånt alternativ för mitt RME kort. Det lustiga är att det ju inte blir så när jag startar/stänger ner logic, bara cubase. 🙁
  18. Undrar varför Cubase ändrar volymen på mitt fireface 400 kort till maxvolym varje gång jag startar och stänger ner Cubase 6?? Väldigt irriterande och inte jättekul om man glömmer bort att dra tillbaks volymen innan man spelar något. Såg att någon löst problemet genom att: go to Devices -> Device Setup -> Apogee Duet -> Control Panel and untick the option "Set Device Attenuation to 0 dB". Men det alternativet finns inte ens för mig :/
  19. Tackar för svar! Tydligen går det inte att ändra inne i själva Cubase. Men det fanns en programvara till nanokontrol2 där man kunde lägga om allt som man ville ha det, så det gick ju att lösa ändå. (Har inte använt det eftersom det inte behövdes med logic) Så tack för hjälpen Claes!
  20. Verkligen ingen som vet om det går? Borde ju verkligen finnas någon lösning.. Använder nanokontrol2 kan jag tillägga.
  21. Har mailat och frågat Claes och inväntar svar. Återkommer med en lösning för er som är intresserade, om det nu finns en lösning 😮
  22. Jasså, ska jag inte byta till cubase? 😉
  23. Hej, håller på att testa Cubase 6.5 trial. Funderar på att köpa Cubase 7 (väntar demo där med). Använder Logic pro 9 nu och för att få midi CC som jag vill använder jag Transormer för att lägga om t.ex CC02 till CC 30. Funderar på hur man gör det i Cubase 6.5? (Antar att det är samma i Cubase 7). Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...