Jump to content
Annons

Prolog

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Funk, soul, disco, jazz, hip-hop, boogalo, psych, powerpop, breaks, post-punk, noise
  1. Tack för era svar! Jag tittade på Thomann också, men priset där är några hundralappar högre än på Emusic, så det är bättre att beställa inom Sverige. Problemet nu är att skivspelarköpet inte kunde bli av, så nu är jag på jakt efter begagnade vinylspelare igen..! 🙂 Så om någon i Stockholmstrakten vill sälja sin(a) Technics 1200/10(or) så är jag intresserad!
  2. Är det verkligen ingen här inne som vill snacka mixer? Ingen som har något bra tips på en prisvärd nybörjarmixer som går att scratcha med? Är Emusic.se en pålitlig och bra sida att köpa den ifrån?
  3. Hej! Jag har tänkt köpa två Technics 1210:or för att börja mixa lite vinyl. Därför letar jag nu efter en lämplig mixer i en prisklass under 2000kr ungefär. Jag har sökt runt lite på Internet och har tittat på Numark M2, vilken jag tycker verkar uppfylla mina behov. Är det någon som har erfarenhet av den? Åsikter? Annat jag bör tänka på vid mitt första mixerinköp? Eller tips på någon annan bra mixer som inte är allt för dyr? All hjälp är välkommen! Jag har främst tänkt mixa skön gammal funk, hip-hop, disco, soul och lite blandat house och sådant. Tack!
  4. Tack för era svar! För att börja någonstans har jag laddat ner en testversion av Ableton Live som jag tänkte testa. Tyckte det verkade rätt smidigt när jag läste om det, har inte hunnit testa det så mycket ännu dock. För samplingar tänkte jag främst använda mig av låtar ut min vinyl/musiksamling. Jag tänker att jag kanske ska börja med att öva mig på att mixa låtar för att lära mig principerna och öva. Kan lite grundläggande DJ-termer, men sedan gäller det att kunna tillämpa det också. Detta med beatmatching, tempo och pitch verkar Live i alla fall sköta väldigt smidigt åt en.
  5. Hej! Jag vill börja försöka lära mig att mixa egna låtar i datorn. Jag tänker mig bygga upp låtar genom loopar och samplingar från andra låtar. Jag tänker mig försöka producera nån sorts nu-jazz/jazzig hip/trip-hop. Kan nämna influenser som DJ Cam Quartet, Jazzanova, Koop, DJ Food osv. så förstår ni kanske vilka sorters produktioner jag tänker på. Förutom samplingar tänker jag mig lägga på egenhändigt spelade klaviatur och kanske andra instrument om jag så känner. Vilken programvara kan vara lämplig för att ta sina första stapplande steg mot sådan produktion? Har inte mixat tidigare, bara spelat instrument "live", men någonstans måste man ju börja tänker jag. Sitter på OS X, så programvaran bör fungera på Mac med andra ord. Har läst lite om ex. Scratch Live, men jag tycker att det kanske verkar vara mer tänkt för ren DJ:ing? Tacksam för all hjälp! Prolog
  6. Kikade på Reason Pianos och förstår nu vad du menar, verkar onekligen mycket intressant! Priset för det verkar också vara rätt bra om jag jämför med lite andra pianopluggar jag sett. Jag ska sjävklart se till att testa demoversionen innan ett eventuellt programmet, det råkar bara vara så att jag och dator befinner oss på annan ort än mitt klaviatur för tillfället och några veckor framöver, så jag gör mest research! Hur är det med priset på Reason? På Luthmans webb hittar jag något som heter "Reason 3.0 Educational 1-Pack" för 2000, är det någon som vet hur detta fungerar? Är det bara tänkt för skolor, eller är det någon sorts studentrabatt, ungefär som den Apple ger för Logic? Eller finns det något annat smart sätt att få tag på programmet billigast möjliga? Om jag skulle få tag på programmet för 2000 skulle jag kunna tänka mig betala de 1400 de ska ha för pianorefillen.
  7. Får forska mer i priserna då, billigare är ju alltid bättre och 5000 är ett trevligare pris även om det fortfarande ligger i överkant för mig. Kan säkert vara som du säger, har själv svårt att bedömma om jag behöver en "komplett DAW" eller om "ett mjukvarurack med syntar" funkar för mig, det tänkte jag att ni med mer erfarenhet kanske var bättre lämpade att bedömma, beskrev mina behov så tydlig som jag kunde i min första post. Vet du förresten hur bra LE/LP flyter på en MacBook som den jag sitter på? Systemkraven verkar den ju uppfylla, men jag vill ju gärna att det ska gå hyffsat smidigt, långsamma och omständiga saker kan ta död på vilken hobbymusiker som helsts skaparglädje. Säger du det? Jag som fick uppfattningen att du gillade Logic och att Phobos var mer inne på Reason! (Ironi, funkar inte alltid på Internet dock! 😄) Tack båda för all hjälp hittills! Jag är en bit på väg och har fått en del att fundera på, men vill någon annan kasta sig in i debatten och kanske förseslå någon radikalt annorlunda lösning, bara hålla med eller vad de nu kan vara så blir jag mer än glad! Lyssnade på din låt förresten. Låter trevligt, säger jag som amatör, men det är inte riktigt min sorts musik dock! Kul att höra ändå!
  8. Ojoj! Googlade lite på den refillen och det verkar verkligen vara en massa gobitar för mig! Antagligen en busenkel sak, men visst kan man fixa wah-wah effekt? Hur är det med pianon och flyglar i Reason, ingår det något trevligt? Kan man förresten hitta någon vettig lista som förklarar vad som ingår i instrumentväg? En annan viktig sak för mig är att kunna simulera en Mellotron, går det att fixa i Reason? (Eller i Logic för den delen?) De priserna jag skrev är hämtade från Applestore för bara någon minut sedan, jag loggade först in via Mecenat, gick på Applemjukvara och därifrån skickade de mig till Applestore där jag hittade dessa priser. Tror det var 50% för någon tide sedan, men de kan ju ha sänkt rabatten. Som Applefrälst är jag självklart sugen på Logic på ett sätt, men samtidigt vill jag hitta det som är billigast, men som ändå passar mig bäst.
  9. Enligt apples webshop är priserna för studenter 1800/6500 kronor för express/pro. Det var ett tag sedan man gick ifrån 50% grejen där, fast det kanske går att få på något annat sätt, vad vet jag. Ja, det är nog de priserna jag hittar också, 1795 för Express, 6495 för Pro. Tyvärr tror jag att jag tappar mycke av det jag tycker verkar bra med Logic (orgel- och elpianosyntarna) om jag "bara" köper Express, och Pro blir för dyrt. De instrument och syntar som jag hittade info om i LE verkar inte lika intressanta.
  10. drloop ställde precis den fråga jag hade, om de syntarna finns i Expressversionen. Logic Pro är, tyvärr, på tok för dyrt för mig. Jag har varit lite inne på Reason, tycker av någon anledning att det verkar bra. Om det finns bra ljudbankar i det redan från början är det ett stort plus, men tror ni att det är instrument/ljud i stil med det jag söker? Hur står sig Logic Express mot Reason? LE är attraktivt för det kan jag få med studentrabatt för ca 1800, Reason landar runt 3000 om jag inte sett fel, är det värt 1200 extra? ycker även att Abbey Road refillen till Reason verkar mycket trevlig, intressanta instrument, skulle passa mig bra, men den kostar ju extra, så det kanske blir något för framtiden. Ingen annan som har någon åsikt om saken eller något råd? Känner mig fortfarande ganska förvirrad och osäker, inte lätt att vara en nybörjare, det verkar vara en djungel av program, pluggar, syntar och gud vet vad!
  11. Tack för ditt svar! Jag har kikat en del på Garageband, men jag är lite tveksam. Gillar tyvärr inte ljuden som finns i det alls, låter inte bra enligt mig, inte så många av de instrument jag söker heller, och tycker att det verkar ganska oflexibelt. Kan vara för att jag är nybörjare, men det känns som att man inte har så stora möjligheter att påverka ljuden och så. Finns det möjlighet att ta in "externa" instrument, pluggar från tredjepart? Typ VST (eller om det nu är AU i GB/Logic)? Men Logic Express kanske kan vara något? Där kan jag ju få studentrabatt i alla fall.
  12. Hej allihopa! Jag är en klassiskt skolad pianist som sedan en kort tid innehar ett digitalpiano/stagepino-aktigt klaviatur. Som sig bör har det en del inbyggda ljud som man kan leka med, men där finns även en möjlighet att koppla den via USB-port till en dator för att använda som MIDI-controller. Jag har tänkt testa att leka lite med detta, men är helt grön på hur det fungerar med alla dessa musikprogram och har därför lite funderingar. Jag vill ha ett program som jag kan använda för att koppla klaviaturen till datorn för att sedan spela "live" så att säga, i realtid alltså. Till detta behöver jag rimligtvis någon programvara. Jag kommer med största sannorlikhet inte att använda de allra mest avancerade funktionerna, ämnar ej heller komponera några stora symfonier med det, men jag vill ha ett program med hjälp av vilket jag kan framkalla fler ljud ur mitt klaviatur och även leka runt lite med effekter och dylikt. Behöver jag ett program som Cubase, Reason eller Logic som alla pratar om? Finns det enklare program som fyller mina behov? Jag sitter på en MacBook, Intel Core 2 Duo-processor, 2 GHz, 2 GB RAM, om de hjälper valet av program. Den musik jag spelar är ganska bred, men tyngdpunkten ligger på 60- och 70-talsmusik, psykedelisk och progressiv rock, tidig hårdrock samt jazz med diverse olika klaviaur. Jag är intresserad av att kunna spela olika sorters "vintage" instrument, tänk orglar, Rhodes, tidiga synthar, Moog, Mellotron och liknande. "Vanliga" pianon och flyglar är också intressanta. Trance/house/technosynthar är alltså ointresanta. Innehåller ovan nämnda program (Cubase och de) instrument/ljudbibliotek, och om ja, vilket tror ni bäst uppfyller mina behov? Till saken hör att jag är fattig student som mest håller på med musiken som ett intresse och fritidssyssla, så varje sparad slant är värdefull. Det får alltså gärna vara så billigt om det går, jag ser framför mig hur slantarna flyger iväg om jag först måste köpa t.ex. Cubase för att sedan ladda det med en massa mjukvaruinstrument från NI. Jag hoppas det går att lösa billigare. Hoppas att ni har överseende med en nybörjares frågor och att jag inte undrar för konstiga saker. Tacksam för alla svar och all hjälp jag kan få!! Mvh Prolog
×
×
  • Skapa ny...