Jump to content
Annons

ruben

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vad heter dom ? Länken funkade inte 😉 Men är det 240 MKII som rekomenderas till mig ? För det finns ju 2 alternativ : AKG K 240 Studio AKG K 240 MKII VIlken är den bästa för mitt ändamål ?
  2. Vettig hörlursförstärkare har jag, absolut. Det enda jag behöver är ett par nya hörlurar.. DT 880 Pro var en aning dyra. Kom gärna med övriga tips än dom ovannämnda, men dom får gärna kosta max 1500kr någonstans där.. 2500kr var lite mycket.
  3. Tjenare !! har startat om min studio i hemmet igen, där jag endast skall använda dessa lurar till mixning, alltså inte sjunga in sång eller nåt annat skit, så jag behöver ingen dämpning eller så. Dessa lurar har jag tittat på : Sennheiser - HD380 PRO Beyerdynamic - DT250 Behringer HPX4000 Behringer HPS5000 AKG K271 mkII AKG K240STUDIO VILKEN AV DESSA SKULLE NI REKOMENDERA MIG ? jag mixar det mesta och vill ha rätt bra uppfattning i ljudet så jag inte höjer basen sjukt mycket så det låter bajs i slutmix. Hoppas ni kan hjälpa mig en bit på vägen iaf. KRAMAR !
  4. =D underbart, Skall kolla in detta strax ! Tack för tipset ! 😉
  5. Grymt schyst initiativ isåfall ! Hade varit kalaskul om du kunde göra det 😉
  6. ruben

    Projekt att mixa ?

    Finns det liksom det fanns med i studio mixologi tidningen. Färdigt material som man kan mixa fritt, finns det något sådant ? Typ färdig låt, med vardera instrument för sig i separata ljudfiler som man kan mixa själv för hand ?? finns det något sådant att få tag på någonstans ? Förlåt om jag skrev detta i fel tråd MVH
  7. det beror på var latency och övriga inställningar står på. men är det samma latency 2 ggr, så kommer det samma tid skule jag säga.
  8. ingen skillnad, det blir fortfarande dåligt efter ett tag. kan det vara trasigt ?
  9. Tjenare. köpte focusrite saffire "den vita" om ni vet vilken jag menar. jag kan inte hålla på för länge för då börjar det brusa och låter som extrem distat, typ som en dålig radio kanal.. nån som vet vad som kan vara problemet ? firewire kontakterna e rätt stil så jag behöver inte ha strömadaptern. men däremot så har jag ett pci ljudkort som jag har avaktiverat, kan det störa ? snälla hjälp mig, bruset gör mig galen !
  10. dock har jag ett gammalt audiotrak maya 44 usb. http://www.audiotrak.net/maya44usb.htm funkar det, eller risk för delay / brus osv ?
  11. jag behöver inte alls många faktiskt. jag tror inget kommer spelas in samtidigt, men max 4. är det tascam kortet det du rekomenderar främst för mig och mitt utövande, eller något annat som du skulle rekomendera mera ?
  12. jag har ett bra internt ljudkort, jag hade främst tänkt att skaffa en mixer. Men rekomenderar du ett externt ljudkort isåfall ?
  13. Tjenare Tjenare ! Tänkte spela in ekonomiskt med nya EP'n. Musikstilen är Hårdrock / Metal och jag söker nåt som kan spela in bra med mikrofonerna men som även kan fungera som ett preamp om grabbarna skulle ha skit ljud ur förstärkarna.. om det finns bra sådana? annars får jag bara ta o köpa ett bra separat preamp. Kollade på audiobuddy men det verkar sisådär. Söker den absolut minst brusiga och mest högkvalivativa vara för musiken jag spelar. som även finns för en rekorderlig hemma studio peng, ca. 0 - 2000kr nåt sådant. Ifall ni har tipps på nån sådan enhet, så är jag superglader. Trummorna är det inte tänkt att spela in med den, så den behöver inte överdrivet många kanaler, bara den ger ifrån sig ett bra o klart ljud så är jag nöjd ! Kollat in : Tapco Blend 6 mixer, nåt att ha ? söker även program som man kan mastra till kanonbra med ? T-RackS 24 Stand Alone är det bra? det var helt okej i pris Eller är ett ozone3 bättre alternativ för mig ? Sedan, uppdatera Cubase Se till Se 3 ? är det nån märkbar skillnad ? eller skall jag köra på studio 4 direkt ? vet ni något annat bra tips som jag kan behöva för o få till den där superduper inspelningen så är alla tips o funderingar hjärtligt välkommna ! Tack på förhand ! ps. ifall nån fråga inte passar sig här så ber jag om ursäkt, men det hade vart trevligt om ni kunde besvara den ändå.ds
×
×
  • Skapa ny...