Jump to content
Annons

hontakped

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej ! Vad hade ni använt för effekter för att få en röst inspelning låta som radio ? Har tidigare kört med eq->bitcrusher->quadrafuzz->compressor Tänkte prova nåt nytt, kanske Ohmboyz nya ? (http://www.ohmforce.com/ViewProduct.do?p=Ohmicide)
  2. Hej. Jag jobbar med ljud åt ett svenskt företag. En av mina arbetsuppgifter har varit att jobba med röstinspelningar. Vid ett tillfälle var jag tvungen att komma på ett sätt att mixa ihop tusentals filer med ett unikt bakgrundsljud, och visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga. Tänk er typ 10000 wav filer (repliker) som ska mixas ihop med ett unikt bakgrundsljud. Sen skulle dessa "ihopmixade" filer processas på ett visst sätt, och till slut konverteras till mp3. Och filnamnen på alla filerna var tvungna att vara samma som de var från början. Till slut så löste det sig, genom att: Jag laddade in alla filerna i Sony Vegas. körde några script, som bl.a gjorde "regions" av alla filer jag har laddat in och döpte dessa regions till vad originalfilerna hette. Sen så gjorde jag ett spår undertill, där jag loopade upp bakrgrundljudet, ställde in nivån osv. Sen körde jag ett script till, där jag renderade ut mina regions tillsammans med bakgrundsljudet till nya filer. Därefter körde jag dem genom en batch-processning i Wavelab, där jag la på effekter och konverterade om dem till mp3. Hade varit skönt om man kunde styra upp allt detta i ett Program, och då tänkte jag på Sound Forge 9.0 (eftersom det stödjer samma script som vegas, och har en batch-funktion liknande Wavelab) Men det verkar inte som att man kan rada upp flera filer efter varandra i SF 9, utan programmet antingen mixar ihop alla filer man öppnar till en enda lång fil, eller öppnar dem i flera olika fönster. antar att allt handlar om att skräddarsy script i mitt fall... Eller ?
  3. Hej, finns det nån bra effekt för att få röster låta som radioröster ?
  4. Jo, men asså tänk er. Ni har 10000 filer. Så vill ni t.ex. ha samma bakgrundsljud på alla. Borde ju finnas nåt sätt att lägga upp, typ alla filer på ett spår, och sen bakgrundsljudet på andra. Och sen säga till programemt att klippa filerna där de börjar och slutar, samt mixa ihop alla spår ? Annat sätt att göra det på, hade ju varit om det hade funnits en VST plugg som spelar upp en sample, "ovanför" källan, som man bara kan reglera volymen på.
  5. hontakped

    BATCH MIXNING ?

    Hej . Jag har ett litet problem . Jag har runt 10000 filer som ska mixas ihop med en eller möjligtvis 2 andra. Inte klippas ihop utan, mixas ihop. Har wavelab 6, men har inte funnit nån batch funktion för detta syfte. hört folk säga att soundforge, eller kanske sony vegas kan klara det, men har inte programmen än. Innan jag skaffar dem tänkte jag kolla ett annat alternativ. Jag undrar om det finns nån vst plugg eller liknandne, som typ spelar upp en sample eller nåt, och mixar ihop det med källan automatiskt. För pluggar kan jag få in i min nuvarande batch script. /MVH SkD
×
×
  • Skapa ny...