Jump to content
Annons

niclashbg

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av niclashbg

  1. Tjena! Ställer du upp på ett hårdvaru/mjukvaru-blindtest? Skulle kunna dra igång några gratissyntar och en minimoog, ms20 och lite annat. Vad sägs?

    /trådkapning. Sorry, skaparen.

    det är lugnt, gratisinfo till alla ! hehe

  2. bra svar ovan. det finns även en mängd beskrivingar av deadmau5 pluck på internet.. frågan har ställts förut 😮 Jag lovar. Så ta en enkelt googling så kommer du garanterat att hamna i en mängd forum som ger detaljerade svar samt kanske tom lite presents om du inte pillar ratta själv. lycka tilL!

    Jag har googlat mktmktmkt! Alla får samma svar på frågan som ställs "Varför vill du härma honom? hitta ditt eget sound" osv, jag är inte ute efter att härma ngn, bara ute efter synthen:) har frågat på andra ställen med.

  3. Kul att JP-8080 hamnar på topp 3-listan av hårdvaru-syntar som har "more deep and fatness compare to soft synths" 😄

    JP-8080 lanserades år 1998, är DSP-baserad och låter verkligen skit jämfört med dagens mjukvarusynthar. Och jag vill gärna träffa den som kan spotta te.x en sinus-våg från en minimoog bland olika sinusvåger från mjukvarusyntar.. men det hör inte hit:)

    niclashbg,

    Ljudet du menar (8dels plocket i ditt exempel) kan du skapa med i stort sett vilken bra "subtraktiv analog"-synth som helst. Skaffar du en JP-8080 blir du nog bara besviken för att den inte låter lika bra som mjuk-syntarna 🙂

    Jag rekommenderar dig att hålla dig ifrån ROMplers (nexus) om du letar efter denna typ av "analoga"-ljud då du aldrig riktigt kan tweaka samplingar och göra modulationer..

    Ljudet du letar efter är egentligen inte så svårt att göra.. Jag kan skriva en liten snabb beskrivning som du kan testa! v

    Använder du Logic så har du ju ES2an som fungerar perfekt för ditt ändamål! Har inte logic framför mig nu men du ska göra i stil med detta:

    -Aktivera alla oscillatorerna och snestäm dem. Aktivera även unison-läget (om det finns på din synt) och lägg in typ 4-8 röster per ton. Olika syntar har olika funktioner för detta och kan till och med panoerar ut dessa åt dig. Sylenth1 är bra och lättjobbad te.x

    -Nu bör du ha ett klassiskt supersaw-ljud. Du får jobba med snestämdheten så det inte blir "för argt". Lite chorus skadar heller inte, brett som fan ska det vara.

    Sen för att få själva "plock-karaktären" leker du med filterts ADSR-envelop:

    -Aktivera ett 24db/oct lowpass-filter (eller 12db/oct om du hellre gillar det)

    -dra ner cutoff till typ 20% och höj resonans-värdet lite grann. (alla steg måste du såklart experimentera med)

    -Aktivera filterts ADSR-envelop (brukar finnas en ratt för hur mycket du vill att envelopen ska påverka filtret. sätt den rätt högt till att börja med)

    -Ställ ner attacken helt (eller nästan helt). Decay på typ 30-40% (här har du mycket av ljudets form). sustain på kanske 20% och sedan release kan du ha rätt lång.

    -Själva volym-envelopen kan du ställa med decay på fullt värde och release på typ 30-40 % så ljudet klingar ut lite.

    ett reverb eller ett delay funkar rätt bra innan du smäller på en kompressor som sidechain-duckar mot kicken.

    Ursäkta mitt att detta inlägg är lite yrt.. sitter på jobb..😄

    fan va bra svar, det var de bästa hitills,! tycker precis som du... nexus är bara rent SKIT, kan fan inte göra ett skit med ljuden. Men känner ändå att jag behöver det, men om sanningen ska fram så ligger det bara och dammar.

    Ska testa ditt tips lite senare!!😄

  4. ReFX Nexus (2) är full av liknande ljud.

    NI:s syntar typ MASSIVE får du skruva en hel del på innan du hittar rätt, de vill sälja sina ljudpaket, så de inbyggda ljuden är rätt skumma.

    Spectrasonics.net har ju sin omnisphere om du har råd....

    Ett billigare alternativ kan vara ReFX Vanguard, den kan med all säkerhet trolla fram det ljud du eftersöker, dessutom helt utan samplingar!

    Ett tips är att välja ut en bra synth och hålla sig till den, så du lär dig hur den fungerar.

    Problemet är i många fall att man använder för många plugins som man inte har koll på.

    För att få pluginen att låta som på låten du länkat till, eller att få hela låten att låta på det viset kräver en viss efterbehandling.

    Den är professionellt mixad och mastrad och det är en konst i sig! Möjligtvis ännu svårare än att ratta fram ett visst ljud.

    /M

    yes vanguard o nexus har jag ju redan. Däremot har jag inte nexus 2, har däremot beställt hem det och electro bass expansionpacket, kan återkomma när jag har resultatet.

    Gillar inte Nexus ALLS egentligen, känns som en riktigt bra synth, men med väldigt få möjligheter. Vanguard kan man ju ändra hur mkt som helst i.

    Föredrar analoga synthar som tex moog, dom är så satans varma =)

    Tack för ett bra svar.

  5. Menar du bas plock kompet som låter kan nog skruva till det med en del olika synthar gissar på en ms korg ms 2000 eller microkorg är väl samma ljud motor.

    yesyes, menar bas plock kompet. Det glömde jag ju skriva såg jag nu!

    Är det hårdvara eller mjukvara? Behöver stöd för Logic, dvs AU.

  6. Tjena. Hatar att ta efter låtar med ljud osv.. Men synthen i denna låten är ju en klassiker - som jag aldrig har lyckats hitta.

    Har lekt med cutoffen och olika filter med en mängd synthar, men har inte lyckats ratta den så den låter tillräckligt bra.

    Sitter i logic 8, och detta är ju något som massive borde kunna fixa såklart.

    Ljudet är välkänt i många deadmau5 låtar bl.a , och i många andra houselåtar. Ni behöver inte ge tips inom massive presets bara, kom med alla förslag ni vet !

    Youtubelänk: http://www.youtube.com/watch?v=arSNIq4A-Yg...yer_profilepage

    Låt: Bailey feat Jodie- Higher State (Christian Davies Remix)

  7. Häpp,

    Satt precis med samma dilemma nu i helgen, fast i mitt fall var det mer knaster och allmänt oväsen när jag la på compressor på masterregeln....Iallafullafan så löste det sig efter jag höjt latencyn för ljudkortet till max...Då svarade pluggarna hur fint som helst.

    Kan ju vara värt och testa...

    Tjohopp!

    det tror jag redan att jag har testat! men ska ge det en chans. Har dock löst ozone-problemet nu ! det var inputen som stod för högt, jag hade inte skurit av några frekvenser ALLT så allt var bara ett jävla mullrande. Jag la kicken på en enskild kanal och pressade den som in i helvete, SEN la jag på ozone med ett färdigt preset som hette typ "house basic". Sedan mixtrade jag med inputen och outputen inne i ozone tills de lät bra, och sedan höjde jag masterreglen. Blev rekord-hög ljudnivå för min del iaf , och nu kan även jag säga att jag är besatt av ozone =)

  8. vilken plugin använder du? när jag använder nexus så kan jag bli så jääävla sur på att man inte kan ändra ljuden ett skit, vissa leads låter bra som fan när man lyssnar solo, men sen när man lägger in den i låten så har leadet alldeles för mkt mellanregister, ngt jag inte kan fixa i eq´n trots att jag inte är ngn dålig mixare .

  9. Jag har ngn ikea-stol för 1200:-. Den är mjuk och go ! Brukar sitta på en kudde också så svanskotan inte tar för mkt stryk.

    För finns det verkligen ngt bättre än att ha bena upplagda vänster om datorn, keyboardet framför sig och idéer som sprudlar?😆

  10. visst gör jag det 😉

    men nu har vi kommit en bit ifrån "få en så pressad och så hög mix i volym som möjligt." eller hur?

    för precis som du tycker nog dom flesta att death magnetic inte är nåt vidare ljudideal 🙂

    Kan även tillägga att jag inte producerar Metallicas stil precis. Producerar RnB, sen när det kommer till smak så har alla sin egen smak, vilket betyder att jag kan gilla när de är pressat medans inte du gör de 🙂

  11. Rätt ofta finns det en hel del att vinna på att skära bort bas från spår som inte behöver det. Bas äter gärna upp mycket headroom utan att ge så mycket tillbaka i form av upplevd ljudstyrka. Gå igenom dina separata spår och lägg ett hi-pass filter där det verkar vettigt. Själv skär jag som regel bort på allt, inklusive bas och kick - i varierande grad. Det har ju även den goda sideffefekten att mixen som helhet kan bli klarare och mindre murrig. Å andra sidan kan den tappa tyngd och kraft om man skär för mycket. Man får prova sig fram och A/B-lyssna mycket.

    Det var ett jävligt bra tips som jag inte ens har tänkt på. Eller jo.. har ju tänkt på att sänka basen på just bas-spåret, men inte sänka allt =)

    Drar du upp basen sen på mastern sen eller låter du det vara?

    Tackar!

  12. Känns som om du ska ta några timmar och läsa igenom guiderna på http://www.izotope.com/products/audio/ozone/guides.html dom är bra och jag lovar att du hittar nyckeln till det sound du är ute efter... Jag har jobbat med mastering i snart 20 år och jag lär mig än 😛

    Ps.. Glöm inte den gyllene regeln inom audiomastering "less i more" 😮

    ds.

    Tackar! Har tankat det nu, men idag spelar Sverige - Malta så får läsa i dagarna! 🙂

  13. vill man?

    innan du svarar "klart som fan man vill!" med reptilhjärnan - fundera en gång till; vill man verkligen just det?

    Varför man vill det? För att få en ganska låg volym på en låt krävs inte så mycket arbete. Jag syftar inte på att maxa kompressorn som på Metallicas Death magnetic, för det blir bara för mycket.

    Man vill ju inte ha en låt som är lågt mastrad, vad ska det vara bra till? Blir ju bara jobbigt om man spelar en låt på en fest; då måste man ju höja så jävla mycket, sen när nästa låt kommer så vips så har man sprängs högtalarna!

    Du förstår säkert va jag menar =)

  14. Då har man äntligen inskaffat Ozone 4, och får leva fattig resten av månaden. Har hört så jävla mkt bra om Ozone 4, så då lyder frågan:

    När man mastrar, vilket jag är ganska ny inom, så vill man få en så pressad och så hög mix i volym som möjligt. Men hur jag än bär mig åt så distar det när jag lägger in te.x en compressor från Ozone på masterspåret, även de färdiga presetsen.

    Distar fortfarande när jag justerar input - outputen.

    Inom musiken så är jag ingen nybörjare och har koll på det mesta, men jag bokstavligt talat suger inom området mastring.

    Måste jag mixa varje spår med compressor trots att jag inte anser att de behövs, bara för att trycka ihopa mixen? Har youtubat och googlat en del, men har inte hittat ngn bra tutorial.

    Någon kunnig som vill dela med sig? Jobbar i Logic Studio 8.

    www.myspace.com/theendproductionsonline

    FÖRRESTEN.. kan ngn mod flytta denna tråden till mixning eller mastring? Mitt internet vill visst inte göra det !

  15. På Halmén-musik här i Helsingborg sa de att den största förändringen var att man kunde time-stretcha på ett bättre sätt så att all audio kom 100% i takt.

    Därför tänker jag inte köpa Logic 9 för tillfället, tycker att Celemony Melodyne löser det problemet ganska enkelt!

    Sen så behåller jag iofs ingen inspelning som är i otakt iheller, det blir alltid bäst om det kommer naturellt enligt min mening!

    Längtar dock tills folk börjar lägga upp videos på youtube så man får se vad mer Logic 9 har att bjuda på ! ☺️

  16. Har haft samma problem. Det är perioder som kommer och går, men när man kommer tillbaka är man bättre än någonsin! Du kan stressa fram hur mycket du vill, men då blir det bara skit. Ta en promenad, kolla på youtube när andra gör beats för att få tillbaka motivationen eller festa hårt och glöm musiken i någon dag.

    För mig är det alltid i de mest opassande tillfällena jag kommer på en riktigt bra idé; te.x fem minuter innan bussen går, när jag inte är hemma, när jag har en superduper ultra mega-trevlig stund med min flickvän (nej, jag ligger inte och nynnar under tiden), när jag är på jobb eller liknande.

    Ladda upp din musik här så kommer folk att ge konstruktiv kritik!

    Fortsätt kämpa, musik är en djungel.

    MVH

  17. Rolig frågeställning. 🙂 Du är född på 80-talet eller senare?

    Det handlar, gissar jag, om en band- eller vinylinbromsningseffekt. Effekten härmas överallt, och när du ska beskriva den är det ett dataspel du i första hand refererar till. Ursprunget är borglömt, eller i allafall nästan.

    Digital panik, som Magnum Bonum sa.

    tjena ! japp, född 1989 så är väl inte en "original-80talist" om man säger så, men dock ! 🙂

    Gillar effekten, det är såna små underverk som kan göra en stor del i en produktion !

  18. Tja ! någon som vet hur man gör för att få ett breakdown som man hör på många tv och radiokanaler? Så det låter typ "aooooow", att allt strechas neråt. Hittar inget direkt exempel för tillfället, de enda exemplet jag har är hur musiken stretchas ner när man pausar på EA Skate på xbox, hehe.. hoppas på svar !!! Använder förresten logic men pricipen är väl den samma oavsett vad för program man använder.. ett exempel kan ju vara när man stoppar en vinylskiva i ngn battle eller vad som !

  19. Jag har också letat efter det och har även skrivit en tråd om någon vet var man kan få tag på de gamla drum-samples som Cheiron, därmed Max Martin använde.

    Har kommit fram till att distat piano+kick+orch hit blir ganska likt, men fortfarande söker jag det lilla extra!

    www.myspace.com/theendproductionsonline

×
×
  • Skapa ny...