Jump to content
Annons

niclashbg

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om niclashbg

  • Födelsedag 1989-08-14

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Helsingborg
  • Intressen
    Musik och kärlek. En fin kombination. Oj vad sliskigt det lät.

Socialt

  • Skype
    theendmusic@live.se
  1. En bekant till mig har proddat i ett par år nu. Han är riktigt jävla duktig om ni frågar mig. Vad tycker ni? www.soundcloud.com/Rakindomac
  2. Det är fan en skam att folk nämner Nexus som en BRA synth, och att ingen har nämt Sylenth. Nexus är väl den bästa romplern.. men vad kan man göra med ljuden egentligen? Det är inte så kul när man hör samma ljud på 1000 olika låtar. Sylenth och minimoog är bra grejor det!
  3. det är lugnt, gratisinfo till alla ! hehe
  4. Jag har googlat mktmktmkt! Alla får samma svar på frågan som ställs "Varför vill du härma honom? hitta ditt eget sound" osv, jag är inte ute efter att härma ngn, bara ute efter synthen:) har frågat på andra ställen med.
  5. fan va bra svar, det var de bästa hitills,! tycker precis som du... nexus är bara rent SKIT, kan fan inte göra ett skit med ljuden. Men känner ändå att jag behöver det, men om sanningen ska fram så ligger det bara och dammar. Ska testa ditt tips lite senare!!😄
  6. yes vanguard o nexus har jag ju redan. Däremot har jag inte nexus 2, har däremot beställt hem det och electro bass expansionpacket, kan återkomma när jag har resultatet. Gillar inte Nexus ALLS egentligen, känns som en riktigt bra synth, men med väldigt få möjligheter. Vanguard kan man ju ändra hur mkt som helst i. Föredrar analoga synthar som tex moog, dom är så satans varma =) Tack för ett bra svar.
  7. yesyes, menar bas plock kompet. Det glömde jag ju skriva såg jag nu! Är det hårdvara eller mjukvara? Behöver stöd för Logic, dvs AU.
  8. Hahahahaahha oj jävlar va kul det är att kolla tillbaka på gamla inlägg... Helvete va dum man kan vara, haha... Hädanefter ska jag aldrig skriva en dum kommentar, eftersom jag vet hur dum man själv har varit.
  9. niclashbg

    Vad heter synthen?

    Tjena. Hatar att ta efter låtar med ljud osv.. Men synthen i denna låten är ju en klassiker - som jag aldrig har lyckats hitta. Har lekt med cutoffen och olika filter med en mängd synthar, men har inte lyckats ratta den så den låter tillräckligt bra. Sitter i logic 8, och detta är ju något som massive borde kunna fixa såklart. Ljudet är välkänt i många deadmau5 låtar bl.a , och i många andra houselåtar. Ni behöver inte ge tips inom massive presets bara, kom med alla förslag ni vet ! Youtubelänk: http://www.youtube.com/watch?v=arSNIq4A-Yg...yer_profilepage Låt: Bailey feat Jodie- Higher State (Christian Davies Remix)
  10. det tror jag redan att jag har testat! men ska ge det en chans. Har dock löst ozone-problemet nu ! det var inputen som stod för högt, jag hade inte skurit av några frekvenser ALLT så allt var bara ett jävla mullrande. Jag la kicken på en enskild kanal och pressade den som in i helvete, SEN la jag på ozone med ett färdigt preset som hette typ "house basic". Sedan mixtrade jag med inputen och outputen inne i ozone tills de lät bra, och sedan höjde jag masterreglen. Blev rekord-hög ljudnivå för min del iaf , och nu kan även jag säga att jag är besatt av ozone =)
  11. vilken plugin använder du? när jag använder nexus så kan jag bli så jääävla sur på att man inte kan ändra ljuden ett skit, vissa leads låter bra som fan när man lyssnar solo, men sen när man lägger in den i låten så har leadet alldeles för mkt mellanregister, ngt jag inte kan fixa i eq´n trots att jag inte är ngn dålig mixare .
  12. niclashbg

    Arbetsstolar

    Jag har ngn ikea-stol för 1200:-. Den är mjuk och go ! Brukar sitta på en kudde också så svanskotan inte tar för mkt stryk. För finns det verkligen ngt bättre än att ha bena upplagda vänster om datorn, keyboardet framför sig och idéer som sprudlar?😆
  13. Kan även tillägga att jag inte producerar Metallicas stil precis. Producerar RnB, sen när det kommer till smak så har alla sin egen smak, vilket betyder att jag kan gilla när de är pressat medans inte du gör de 🙂
  14. Det var ett jävligt bra tips som jag inte ens har tänkt på. Eller jo.. har ju tänkt på att sänka basen på just bas-spåret, men inte sänka allt =) Drar du upp basen sen på mastern sen eller låter du det vara? Tackar!
  15. Tackar! Har tankat det nu, men idag spelar Sverige - Malta så får läsa i dagarna! 🙂
×
×
  • Skapa ny...