Jump to content
Annons

Vallin

Medlem
  • Antal inlägg

    238
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Vallin

  1. Utan att äga en ASR10, eller någon annan extern synth som jag kan testa, så måste jag säga att det borde fungera bra.

    Se denna:

    Om du dessutom vill använda ASR10'an som master keyboard för att styra Reason så kopplar du midi out från den till midi in interfacet. Förmodligen får du också ställa "omni" till "off" på ASR10'an, annars hör du den vid varje tagenttryck.

  2. Velocity är "anslagsstyrka", hur hårt du tryckte ner tagenten. Det kan sen kopplas till olika parametrar. Vanligt är att koppla det till just volym, men det kan också kopplas till filter, effekter, tonhöjd eller vad du vill, bara fantasin sätter gränser.

  3. För reason gäller att du går till Devices --> reason rewire och aktiverar kanaler.

    Exempel kanalerna 1-6

    Sen i Reason kopplar du audio till de olika kanalerna i audio interfacet i reason, dvs inte bara master out (1-2).

    Minns inte hur man gör det i den nya mixern på reason, har inte jobbat på det viset på ett tag och har inte grejerna framför mig.

    Om du nu kopplat tre instrument till kanalerna 1/2 3/4 och 5/6 i reason så går du tillbaka till cubase. Ljuden ska nu komma via de kanaler du aktiverade tidigare.

    Återigen, detta finns på youtube så att du ser en video om det. Mycket (!) enklare än min beskrivning 🙂

  4. Låt låten starta en bit in, typ bar 2.

    Om du har en soft synth som du automatiserar, dra ut eventet innan synthen kommer in, har märkt att om eventet startar med första ton kan man få en brant "dykning" till den effekt/automatisering man satt. Lite "tomt event" innan brukar fixa det.

    Svårt att förklara i ord, hoppas du fattar i alla fall:)

  5. Jag vågar ju inte lova något naturligtvis, men jag har själv hängt på uppdateringarna hela tiden (har "stora" Cubase) och jag upplever att det blir bättre vartefter. Jag har aldrig haft de problem du beskriver dock. Sitter med Windows 7 (64 bit)

  6. Installerade 7.0.6 ikväll och snabbtestade. Smidigt och snabb installation. Den laddar projektet jag jobbar med nu och det låter likadant, inga krashar eller annat jag noterade. Notera dock att jag testade i kanske 10 minuter och att jag inte gjorde något tungt arbete, la bara på en ny instrument chanel med Omnisphere och spelade lite.

×
×
  • Skapa ny...