Jump to content
Annons

Vallin

Medlem
  • Antal inlägg

    238
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Vallin

  1. Jag skulle byta ut pianot eller processa det hårdare i början, det låter torrt jämfört med resten. Skulle minska lite på duckandet innan droppet kommer, där passar det bättre med mera djupt duckandet. I all välmening, keep it up! 😃
  2. Utan att äga en ASR10, eller någon annan extern synth som jag kan testa, så måste jag säga att det borde fungera bra. Se denna: Om du dessutom vill använda ASR10'an som master keyboard för att styra Reason så kopplar du midi out från den till midi in interfacet. Förmodligen får du också ställa "omni" till "off" på ASR10'an, annars hör du den vid varje tagenttryck.
  3. Kanon! ...får man bara kolla alla pluggarna då oxå =)
  4. Byter genre lite =) Halo . Version av Ryan Tedder som skrev låten Och Beyonce:
  5. Vallin

    Ny låt!

    Håller med föregående. Mer tryck i botten skulle den må bra av. Annars nice!
  6. Vallin

    Cubase 5 midi

    Velocity är "anslagsstyrka", hur hårt du tryckte ner tagenten. Det kan sen kopplas till olika parametrar. Vanligt är att koppla det till just volym, men det kan också kopplas till filter, effekter, tonhöjd eller vad du vill, bara fantasin sätter gränser.
  7. Vallin

    Cubase 5 midi

    För reason gäller att du går till Devices --> reason rewire och aktiverar kanaler. Exempel kanalerna 1-6 Sen i Reason kopplar du audio till de olika kanalerna i audio interfacet i reason, dvs inte bara master out (1-2). Minns inte hur man gör det i den nya mixern på reason, har inte jobbat på det viset på ett tag och har inte grejerna framför mig. Om du nu kopplat tre instrument till kanalerna 1/2 3/4 och 5/6 i reason så går du tillbaka till cubase. Ljuden ska nu komma via de kanaler du aktiverade tidigare. Återigen, detta finns på youtube så att du ser en video om det. Mycket (!) enklare än min beskrivning 🙂
  8. Vallin

    Cubase 5 midi

    Jobbar du med externa eller interna synthar? Själv kör jag bara interna (sk. soft synthar) och använder uteslutande "Instrument Tracks" för det. Enklast att kolla på youtube.
  9. Jag har inte rösten, och det var inte kritik du ville ha, men jag tycker i alla fall att det låter svinbra i mina "otränade" öron! Hoppas du får till en schysst sång på den så att vi får höra slutresultatet så småningom.
  10. Om detta gäller alla låtar du skapar så tror jag du har svaret ovan. Jag hade samma fenomen, men bara i en enda låt, allt annat var ok. Kom till slut på att jag lagt en plug på masterkanalen som orsakade latency. Tog bort den så var allt bra sen.
  11. Du kanske hittar något du gillar på ccmixter.org
  12. Där ska den ingå. De flesta svenska musikaffärerna har den. Kan också köpas på Dustin för ett bra pris har jag sett.Funderar på att beställa själv där, bra paket med mycket innehåll. http://www.dustinhome.se/product/5010675449/native-instruments-komplete-9/
  13. Session View med sina clips och dessutom att loopar blir så lätta att hantera tack vare att Live hittar rätt BPM och anpassar till låten direkt, det är väl det jag tänker på först. Finns en uppsjö videos på tuben att kolla.
  14. Låt låten starta en bit in, typ bar 2. Om du har en soft synth som du automatiserar, dra ut eventet innan synthen kommer in, har märkt att om eventet startar med första ton kan man få en brant "dykning" till den effekt/automatisering man satt. Lite "tomt event" innan brukar fixa det. Svårt att förklara i ord, hoppas du fattar i alla fall:)
  15. Haha, ville inte kapa din tråd, men man hittar den med dessa uppgifter: introspeed/walk-with-me-remix Lycka till i tävlingen!
  16. Bra! Jag är med i samma tävling, och din är bättre än min. Din jävel 😉
  17. Har hört liknande för Reason, att det laggar grafiskt i sequencern på en ny mbp med Mavericks. Vet inte mer än så (kör pc själv).
  18. Tror det har att göra med 32 bits plugins i Logic Pro X som är 64 bit. Googla det.Tror det finns en lösning. Har inte Logic själv...
  19. Vallin

    Cubase 7.5

    Hoppar nog denna. Nöjd med 7an.
  20. Det du beskriver, så har det ju alltid varit? Har jag missat en ny feature i sjuan (som nu tydligen är borta igen)?
  21. Vallin

    Svårstartat Cubase

    Jag vågar ju inte lova något naturligtvis, men jag har själv hängt på uppdateringarna hela tiden (har "stora" Cubase) och jag upplever att det blir bättre vartefter. Jag har aldrig haft de problem du beskriver dock. Sitter med Windows 7 (64 bit)
  22. Använder det inte själv, men detta är en variant att göra det du efterfrågar
  23. Installerade 7.0.6 ikväll och snabbtestade. Smidigt och snabb installation. Den laddar projektet jag jobbar med nu och det låter likadant, inga krashar eller annat jag noterade. Notera dock att jag testade i kanske 10 minuter och att jag inte gjorde något tungt arbete, la bara på en ny instrument chanel med Omnisphere och spelade lite.
  24. 12 år? Skulle säga att du har en lysande framtid. Lycka till med jakten på sångerska!
  25. Jag har nya C7 och inga sådana problem. Drivrutin? Provat en annan, standard, mus?
×
×
  • Skapa ny...