Jump to content
Annons

nanok

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av nanok

  1. pme: Tack för svaret Jag tolkar det som att du tycker Mac Pro är ett bättre val. Eller? Vad använder du själv om jag får fråga?
  2. Hej Jag glider in i den här tråden då jag är på jakt efter en ny mac. Jag vill ha en stationär dator och har inte satt någon direkt gräns för vad det får kosta utan försöker komma fram till vad som är det optimala förhållandet mellan pris/prestanda och inte minst behov. Hoppas ni vill hjälpa mig 🙂 Jag misstänker att en Mac Pro är lite overkill, men om man får tag på en begagnad 6,1 med 6 kärnor 3,5 GHz, 32 Gb minne och 256 Gb flash drive för 26 000:- (nypris 48 395:-) så är det väl rätt bra? Ett alternativ för ungefär samma peng är en ny iMac: 27-tums iMac med Retina 5K-skärm 4,0 GHz fyrkärning i7 (Turbo boost 4,2 GHZ) GB 16 GB 256 GB flashlagring 29 945:- Anledningen till att ha flera kärnor är om jag har förstått rätt att flertrådiga appar fungerar bättre då, men vad är egentligen flertrådiga appar? Cubase? Superior Drummer? Pluggar från Waves?, Universal audio? Är det helt puckat att lägga 30 laxar på en dator för musikproduktion? Det jag kommer att göra är att framför allt spela in mig själv, men även hela bandet och mixa så klart. Någon som har input?
  3. Jag vill bygga en studio och har köpt en MacPro. Innan hade jag en pc och cubase system 4. Eftersom cubase sl3 inte fungerar på Intel mac måste jag antingen uppgradera till studio 4 för 1095:- eller köpa något annat program. 1095:- är inga pengar alls, men efter att ha läst några trådar på forumet där användare är riktigt besvikna på hur Cubase 4 beter sig i mac-miljö har jag blivit tveksam. Om inte fullversionen fungerar bra på mac lär väl inte studioversionen göra det heller, eller? Är helt färsk inom området så jag är tacksam för all hjälp jag kan få. Det finns ingen anledning för mig att köpa några proffsgrejer i dagsläget, men GarageBand känns lite klent. Ska jag satsa på Logic istället? Tack //
×
×
  • Skapa ny...