Jump to content
Annons

petrucci

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tror inte att jag svarar på din fråga men jag kommer gärna med tips. Här hittar du massor med proffsiga (dåliga finns) backingtracks och övningar från gitarrtidningar mm: http://www.guitarbt.com/index.php?page=dl_list Här hittar du tiotusentals låtar i bla Guitar Pro format: http://www.ultimate-guitar.com/ För att kunna spela upp Guitar Pro filer (GP) så behöver du antingen köpa originalet för några hundralappar eller använda gratisprogrammet Tuxguitar som klarar GP filer: http://www.tuxguitar.com.ar/ Själv använder jag min Pod-X3 och spelar till musik från datorn via USB. Ok det låter ju faktiskt som det bästa för mig,bara välja och ladda ner och spela i tuxguitar. Är guitar pro riktikg musik eller midi eller annat?, Jag har en laptop. Kan jag köpa ett externt ljudkort och ett par monitorer för att sen få ut både min gitarr och bakrunden i dom, vad är den smartaste uppsätningen? vill kunna spela på lagom volym helt enkelt ibland med hörlurar. Gitarrförstärkare behövs väl inte för det jag ska göra? mkt frågor blir det!!
  2. Enkelt sagt så skulle jag vilja ha tillgång till något slags bibliotek med en massa arrangemang i olika stilar och tonarter och kända låtar. jag är liksom ingen datakunig person som vill sitta och skriva bakrunden själv utan det ska vara färdiga låtar av olika slag som är gjorda för att lägga på gitarr på! Undrar om det finns?
  3. Hur funkar line 6 guitarport? Har hört att man kan ladda hem låtar från nätet. (kostar dock) Men måste man använda ljudet från den eller kan jag köra med min zoom? Någon som använt den?
  4. Fan band in a box verkar ju vara precis det jag ska ha! Tackar! Men går det tex att importera en joe satriani låt utan gitarr ,riktig låt så att säga? måste man skriva arren själv eller kan man välja att man vill ha en backrund som går i E och sen kommer den upp men ett ackordmönster själv? finns den funktionen?
  5. Hej på er alla Behöver hjälp med backingtracks. Det jag är ute efter är att på ett lätt sätt sätta igäng låtar via datorn från artiser utan gitar så jag kan spela, samt arangerade ackordföljder i olika tonarter med en traditionel uppsättning så jag kan improvisera. Har såklart dator förstärkare pedalbood zoom g7. Min fråga är vad för sorts mjukvara/hårdvara ska jag införskaffa som jag kan lira hemma med musik i bakrunden? Hoppas nån kan hjälpa mig så jag kommer igång snart!
  6. petrucci

    bästa pedalbordet

    vilket är de bästa pedal bordet! har kollat lite på digitech gnx3 och 3000, gt8 vox tonelab. fastnade för digitech då den har lite inspelningsmöjligher och trummaskin, har inte så höga krav på dom två sista sakerna. men de skulle passa mig bra att ha allt i ett. finns de något tips om nåt bord som är lite outstanding gällande ljudet kanske? spelar mkt hårdrock åt de mer moderna hållet. kanske finns det någon annan modell som har grym dist och effekter. är ljudet ok på en gnx eller? man vill ju ha ett naturtroget ljud behöver hjälp att välja
×
×
  • Skapa ny...