Jump to content
Annons

johant

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. johant

    autotuner live

    Jag vill sjunga live, samtidigt som jag spelar en melodi på en keyboard, så att en auto-tuner (mjuk- eller hårdvara) korrigerar min sång till den ton som spelas på keyboarden för tillfället. Antares har hårdvara som klarar det. Men frågan är om deras mjukvara funkar för det syftet? Och hur låter det live (mjuk- resp. hårdvara), jämfört med att applicera auto-tuner på en sång-fil?
  2. johant

    autotuner live

    Pitch correction-pluggen i logic låter utmärkt på inspelad sång, enligt min smak. Vad menar du med att autotune live är svårkontrollerad?
  3. johant

    autotuner live

    Båda dom funkar att spela midi live, så på så sätt uppfyller dom mina krav. Har du någon erfarenhet av hur dom låter live?
  4. johant

    autotuner live

    Det kanske funkar med chorus, men jag vill fortfarande ha pitch correction (kanske var lite otydlig där). Är rack-boxen från antares? Har du något modellnummer på den?
  5. johant

    autotuner live

    Kanske. Det är det jag försöker komma fram till här. Jag vill inte ha en ren robotröst (typ Kraftwerk). Men jag antar att en vocoder kan låta på många sätt. Att den korrigerar till den ton man vill ingår väl i en vocoder, eftersom man måste spela minst en ton på synten samtidigt som man sjunger? Så det är ju bra. Men jag vill att det skall låta ganska röstlikt och inte för syntetiskt, och där kanske vocodern går bort?
  6. johant

    autotuner live

    Bestämmar man alltså i förväg vilka toner den skall korrigera till, eftersom man inte spelar tonerna på keyboarden? Poängen är alltså att den är tillräckligt snabb att korrigera i mjukvaruversion?
  7. johant

    autotuner live

    Jag skulle vilja använda en autotuner live. Främst för att komma åt den röstförvrängning som sker. Nej, jag pratar inte om cher-effekten, utan om att rösten 'syntetiseras' lite grand. (Typ som cher låter, fast utan dom kantiga hoppen mellan olika toner). Jag använder i dagsläget pitch-correction-pluggen i logic. Men skulle vilja ha en mjukvara/hårdvara som kan användas live, där man sjunger, samtidigt som man spelar den ton som man vill att rösten skall korrigeras till på en keyboard. Logics pitch-correction funkar i dagsläget inte, eftersom den inte tar någon melodi som input. Skulle antares' autotuner funka bra live för det syftet, eller är den för långsam? Är microKorg en ren vocoder, eller kan man få ett resultat som liknar en autotuner?
×
×
  • Skapa ny...