Jump to content
Annons

octavarium72

Medlem
  • Antal inlägg

    65
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av octavarium72

  1. Machine Head-Aesthetics of Hate

    Den här låten handlar om en idiot som skrev på någon kontroversiell hemsida hur underhållande/patetiskt det var att se hur fansen sörjde Dimebag. Sångaren är som en ilsken pit-bull vilket man kan också se på videon till låten. Mycket aggression i låten plus att gitarrliret är gudomligt bra. Sångaren spelar på en Dimebag-gitarr som han fick av Dimebag och andre-gitarristen spelar på en Randy Rhoads gitarr. Gå in på Youtube så kan ni se detta - riktigt häftigt.

  2. Jag tycker att det är lagom mycket/lite reklam i tidningen. Reklamen är av rätt sort så det stör inte mig. Om reklamen skulle vara om kläder, icke musik-relaterade prylar - så skulle det nog vara lite irriterande. Fortsätt med era lärorika serier. Jag kunde absolut ingenting om mixning förrän ni startade Mixologi-serien. Mina inspelningar/mixningar låter mycket bättre tack vare er 😛 Rock on Studio!!!! ☺️

  3. Kan det inte vara så att de som är kristna utövare av musik oftast har sin tro som grund och sedan "sjunger ut" med hjälp av musik, med syftet att få andra att haka på?

    Visst kan det vara så men i första hand så tror jag att de gör det för att de känner en glädje i det eftersom man "blandar in Gud" i musiken. Sen om andra hakar på så brukar de ju alltid vara välkomna. Men visst, musiken är säkert en stark drivkraft och det är nog många som har blivit religiösa på det sättet. Jag lyssnar inte på Gospel men man kan inte förneka glädjen i musiken och hos de religiösa lyssnarna i församlingen och musikerna. Kolla glädjen hos Akroyd och Belucci i Blues Brothers Jag tror att en människa som inte har mått så bra har lättare att ta till sig den enorma glädjen som musiken utstrålar, börjar klappa händerna och sjunga med osv.

  4. Det kan ju stämma till en viss del. Men jag tror att det har med själva livet att göra. Har man levt ett hårt liv som t.ex Dave Mustaine, Max Cavalera, Tom Araya så kan det ju vara lättare att få ordning på sitt liv om man blir troende. Men familjer som är troende från början har ju närmare till musiken genom att de kanske går i kyrkan osv. Och då kanske man kommer i kontakt med musiken på ett helt annat sätt och kanske blir intresserad av att börja spela nåt instrument eller sjunga. Och på det viset så kanske musiker är oftare religiösa. Man kan nog inte ge nåt generellt svar på din fråga Light Head. Har ni hört talas om gitarristen Jason Becker? Jag rekommenderar att ni ska läsa om hans livsöde på hans hemsida. Han har levt "övertid" i kanske 10-15 år. Och det verkar vara så att det är hans tro som har gett honom styrkan att överleva. Vi gnäller ofta om småsaker när det finns andra som har det mycket värre. Ändå så är Jason Becker lyckligare än många andra som är friska och kan röra på sig. Och det är just det som Jason inte kan göra. Ändå så skapar han musik.

  5. Min arbetskompis som är från Iran gick till Skansen med några släktingar. De kom fram till ett ställe där det fanns en åsna. Åsnan var lugn när folk var i närheten. Men när åsnan såg Iranierna komma så började han skrika och gapa som fan. Och de undrade varför åsnan betedde sig så. Han kunde väl inte vara rasist? Det visade sig att åsnan kom från deras hemtrakter och fick hemlängtan när han såg Iranierna 😄

    Jag tror att det kan hjälpa om man klär ut sig till Tarzan och skriker ut ett djungelvrål så börjar väl lejonen reagera. Men då kanske elefanterna gör det också men då får du ju ett massivt trumpetljud till på köpet 😑

  6. Tja!! Här e min ministudio. Alla grejer köpta på Bauhaus. Kostade sammanlag 2500. Hade först hjul under mixerhyllan så jag kunde dra fram C8:an över Trinityn men det blev inget vidare...Så det blev "stationärt" istället. Är ganska ny när det gäller snickeri. Har aldrig byggt något speciellt innan förutom i träslöjden. Men jag är faktiskt jätte-nöjd. Hittade inga möbler som uppfyllde mina behov. Det finns ju såna som Omnirax F2 som e hur läcker somhelst, men kostar en del. Måste säga att ni är grymt duktiga många av er me era studios å detta va en riktigt rolig tråd. Ha en bra dag!!dscf1162kr7.jpg

    Tjusigt! Du trivs nog bra hemma 😛 Men en sak undrar jag över, vore det inte bättre att ha monitorerna i öronhöjd?

  7. Jag hade problem att installera Kontakt 2 när jag bytte dator. Första hände ingenting och sen var jag plötsligt inte behörig längre.

    Jag kontaktade deras support per mail och fick hjälp dagen efter. De rensade i databasen och sen var det grönt ljus.

    Hade du problem med Registration Tool?

  8. Jag köpte Garritan Personal Orchestra för ett bra tag sen och jag hade stora problem med registreringen så jag tröttnade och gav upp. Försökte igen, installationen gick bra men när jag skule klicka på Registration Tool så var det samma sak igen, det händer absolut ingenting. GPO använder sig av Native Instruments Kontakt Player och det är väl många här som har NI-pluggar där man använder samma Registration Tool (ser ut som en nyckel). Är det någon som har haft samma problem? Hur löser jag detta?

  9. Låter som ett bra pris. Jag har haft 828 och den är helt okay. Kolla bara att allt funkar som det ska. Nu kör jag på en Mackie Onyx-400F och där har du bra preamps. Lite över 5000 kronor, har legat på nästan 9000.

  10. Du kommer att gilla vår nya serie, och det är nog ungefär allt jag vågar säga nu... 😕

    Wow! Du behöver inte säga mer Majken 😲 Jag såg det i nya Studio - vad som kommer att vara med i nästa nummer. Studiologi - det blir hur intressant som helst 😄 Brian May har ju verkligen ett eget sound. Men inte bara artister har ett eget sound... Även producenter och mixare har ju sitt eget sound. Bob Rock, Rick Rubin, Jacob Hellner, Fredrik Nordström, Pain, Ronny Lahti etc. Kan man inte skriva nånting där också? Med eran nya artikelserie så lär hösten bli betydligt ljusare 😄

  11. Ärlighet varar längst, eller vad är det man brukar säga? 😊

    Skämt åsido så ser jag fram mot att få se vad Henrik Vogel gör med MM. Jag tror att han har den kunskap och drivkraft som krävs för att ta tidningen flera steg framåt. Jag hoppas också att tidningarna på sikt lite tydligare kan hitta varsitt område så att läsarna måste ha två tidningar. Istället för att som idag kanske få "välja sida" och bara köpa en av dem.

    Nu kanske det låter som att jag skryter, men jag tycker trots allt att det är imponerande att lilla Sverige kan ha tre så bra musiktidningar som Studio, MM och Fuzz.

    Henrik Vogel gjorde en artikelserie som hette "Att bygga en musikstudio". Där var jag riktigt imponerad. Bland det bästa jag har läst i en musiktidning. Jag tröttnade också på Jörgen Cremoneses recensioner där alla prylar fick "Bästa betyg", han skriver bra och humoristiskt, men det var alltid samma betyg. Visserligen testade han väldigt mycket bra prylar, men jag hade gärna sett honom testa en Alto mixer eller nåt annat. Undra om han hade gett topp-betyg ändå? Det som jag har haft mest nytta av är eran Mixologi-serie, helt enkelt - SÅ JÄVLA BRA!!! 🙂

    Det är okay att skryta 😕

  12. Du kommer att gilla vår nya serie, och det är nog ungefär allt jag vågar säga nu... 🙂

    Coolt! Jag som trodde att Studio var så bra det kunde bli 🙂 Ni är ju hästlängder före en annan musiktidning där initialerna börjar på M och slutar på M Men inga namn nämnda 🙂 Dessutom så har den tidningen blivit nu en dålig kopia av Studio. Har slutat prenumerera den tidningen. Hoppas att jag inte hamnar i fängelse för att jag är ärlig 🙂

  13. Alla har vi undrat någon gång över ett visst sound på en låt. T.ex hur har man gjort för att få sångrösten att låta som den gör hos Rob Zombie, vilka effekter har använts? Varför låter Rammstein trummisens virveltrumma så stort och brett, hur har man gjort, rent tekniskt? Vilka prylar har man använt? Skulle vilja se en artikel där man får svar på liknande frågor - frågor som skulle kunna komma från Studio-läsarna. Ni på Studio har ju mycket erfarenhet när det gäller studioarbete och skapande av sound så ni kan säkert höra vad som händer i vissa låtar. För nybörjare tror jag att en sådan artikel skulle kunna vara intressant, och kanske även för mer rutinerade.

  14. Jag är lite dålig på detta men du menar väl Input och Output latencyn som finns i Device Setup - VST Audio System? Där är input latencyn på 7.846 ms, output latencyn på 9.841 ms. Är det för högt? Kan man ändra detta i Audio buffer size? Just nu står det på 256 Samples. Vad händer om jag har börjat ett projekt med 256 Samples och sen ändrar jag till antingen högre eller lägre, kan det bli strul eller kan man göra det under arbetets gång? Jag har ett Mackie Onyx 400F ljudkort.

  15. Varför inte ta bort Off Topic avdelningen så att man bara diskuterar musik och musikskapande? Då blir det ännu mer seriöst. Och då blir forumet också effektivare med tips och hjälp. Folk koncentrerar sig då på att hjälpa varandra istället för att skriva om saker som inte har med musik att göra.

×
×
  • Skapa ny...