Jump to content
Annons

octavarium72

Medlem
  • Antal inlägg

    65
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om octavarium72

  • Födelsedag 1972-06-03

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Järfälla, Stockholm
  • Intressen
    Musik, musik och musik - både lyssna och skapa. Läsa allt möjligt. Sova.
  1. Machine Head-Aesthetics of Hate Den här låten handlar om en idiot som skrev på någon kontroversiell hemsida hur underhållande/patetiskt det var att se hur fansen sörjde Dimebag. Sångaren är som en ilsken pit-bull vilket man kan också se på videon till låten. Mycket aggression i låten plus att gitarrliret är gudomligt bra. Sångaren spelar på en Dimebag-gitarr som han fick av Dimebag och andre-gitarristen spelar på en Randy Rhoads gitarr. Gå in på Youtube så kan ni se detta - riktigt häftigt.
  2. Kan det inte vara så att de som är kristna utövare av musik oftast har sin tro som grund och sedan "sjunger ut" med hjälp av musik, med syftet att få andra att haka på? Visst kan det vara så men i första hand så tror jag att de gör det för att de känner en glädje i det eftersom man "blandar in Gud" i musiken. Sen om andra hakar på så brukar de ju alltid vara välkomna. Men visst, musiken är säkert en stark drivkraft och det är nog många som har blivit religiösa på det sättet. Jag lyssnar inte på Gospel men man kan inte förneka glädjen i musiken och hos de religiösa lyssnarna i församlingen och musikerna. Kolla glädjen hos Akroyd och Belucci i Blues Brothers Jag tror att en människa som inte har mått så bra har lättare att ta till sig den enorma glädjen som musiken utstrålar, börjar klappa händerna och sjunga med osv.
  3. Det kan ju stämma till en viss del. Men jag tror att det har med själva livet att göra. Har man levt ett hårt liv som t.ex Dave Mustaine, Max Cavalera, Tom Araya så kan det ju vara lättare att få ordning på sitt liv om man blir troende. Men familjer som är troende från början har ju närmare till musiken genom att de kanske går i kyrkan osv. Och då kanske man kommer i kontakt med musiken på ett helt annat sätt och kanske blir intresserad av att börja spela nåt instrument eller sjunga. Och på det viset så kanske musiker är oftare religiösa. Man kan nog inte ge nåt generellt svar på din fråga Light Head. Har ni hört talas om gitarristen Jason Becker? Jag rekommenderar att ni ska läsa om hans livsöde på hans hemsida. Han har levt "övertid" i kanske 10-15 år. Och det verkar vara så att det är hans tro som har gett honom styrkan att överleva. Vi gnäller ofta om småsaker när det finns andra som har det mycket värre. Ändå så är Jason Becker lyckligare än många andra som är friska och kan röra på sig. Och det är just det som Jason inte kan göra. Ändå så skapar han musik.
  4. Machine Head-Aesthetics of Hate En riktig adrenalinkick får man av låten.
  5. Min arbetskompis som är från Iran gick till Skansen med några släktingar. De kom fram till ett ställe där det fanns en åsna. Åsnan var lugn när folk var i närheten. Men när åsnan såg Iranierna komma så började han skrika och gapa som fan. Och de undrade varför åsnan betedde sig så. Han kunde väl inte vara rasist? Det visade sig att åsnan kom från deras hemtrakter och fick hemlängtan när han såg Iranierna 😄 Jag tror att det kan hjälpa om man klär ut sig till Tarzan och skriker ut ett djungelvrål så börjar väl lejonen reagera. Men då kanske elefanterna gör det också men då får du ju ett massivt trumpetljud till på köpet 😑
  6. Tjusigt! Du trivs nog bra hemma 😛 Men en sak undrar jag över, vore det inte bättre att ha monitorerna i öronhöjd?
  7. Ez Drummer (alla expansionerna) Spectrasonics Trilogy Spectrasonics Atmosphere Spectrasonics Stylus RMX Steinberg Virtual Guitarist Synthogy Ivory Och snart Big Fish Audios Acoustic Legends
  8. Hade du problem med Registration Tool?
  9. Jag köpte Garritan Personal Orchestra för ett bra tag sen och jag hade stora problem med registreringen så jag tröttnade och gav upp. Försökte igen, installationen gick bra men när jag skule klicka på Registration Tool så var det samma sak igen, det händer absolut ingenting. GPO använder sig av Native Instruments Kontakt Player och det är väl många här som har NI-pluggar där man använder samma Registration Tool (ser ut som en nyckel). Är det någon som har haft samma problem? Hur löser jag detta?
  10. Livet från den ljusa sidan Seven Big Lebowski Borat The 40 Year old virgin Mississippi brinner Apocalypto Rädda menige Ryan Forrest Gump Pianisten
  11. Har använt nu högre buffersize vid mixning och bounce och det funkar perfekt. Om jag minns rätt så hade jag 768 Samples. Märkte att datorns fläkt inte gick igång lika mycket som vid 256 Samples. Tack för tipsen! 🙂
  12. Metal: Devil, power, blood, fire, hate, fight, evil, black, grave, kill, wings, metal, viking, slaughter, dark, master, soul, sword, battle, disease, rage, poison, steel, crush, anger, sacrifice, burn, chains, cross, Iron.... Finns hur mycket som helst.
  13. Låter som ett bra pris. Jag har haft 828 och den är helt okay. Kolla bara att allt funkar som det ska. Nu kör jag på en Mackie Onyx-400F och där har du bra preamps. Lite över 5000 kronor, har legat på nästan 9000.
×
×
  • Skapa ny...