Jump to content
Annons

Barbapappa

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det verkar som att man får lägga minst två tusen för att få en kombination. Hur viktigt är det med motoriserade reglage? Jag har inte sett någon i prisklassen skryta med det annat än BCF-2000. Jag har inte kvar Korgen, jag lade pengarna på annat eftersom jag ändå inte inte övade på den.
  2. Tack för svaren! 😎 Jag har Reasonspecialen och det är grymt kul att du är så aktiv här Linus eftersom jag just läst en hel del artiklar av dig. Jag hade dock inte tänkt lägga så mycket pengar som de rekommenderade maksinerna kostar eftersom jag är så ny på det hela och dessutom behöver köpa ett ljudkort med midi-interface. Kan jag använda ett klaviatur som har USB som ersättning för midi? Jag vet med säkerhet att jag inte kommer att bli nöjd med anslagskänslan eftersom jag jagade land och rike runt efter någonting som liknade en flygels känsla (inte ljud). Det slutade med att jag ratade allt utom Korg SP500 (ett stagepiano) som jag ändå inte var nöjd med i längden. Det jag nu söker är alltså billigast möjliga alternativ som lyfter mina möjligheter att komponera. Tangenter med anslagskänslighet är nog en självklarhet. Sen trivs jag inte riktigt med att skruva, vrida och dra i rattar och reglage med musen när det ska spelas in så där kanske en analog variant vore bra. Räcker det med ett analogt reglage av varje typ för att sen programmera funktionen gång för gång eller blir det för omständigt?
  3. Jag är rätt ny på Reason och undrar om jag skulle få ut mycket av att skaffa ett midiklaviatur. Jag är pianist så tangenterna vet jag vad jag ska göra av, men jag vet inte hur mycket ett klaviatur verkligen behövs till Reason. Jag siktar på att skriva house och andra technovarianter. Frågorna lyder alltså: Förlorar jag på att inte ha ett midiklaviatur? Vilka egenskaper ska det ha om jag behöver ett?
  4. Man tackar och bockar! Jag skaffade tutorial DVD:n och studios reasonspecial och det är verkligen helt ovärderlig info för mig som är ganska isolerad när det gäller musikskapande med datorn. Just nu kämpar jag med att få subtractorn att låta men jag får väl fly till manualen snart... 😠
  5. Barbapappa

    Barbamusik

    Tjenare! Jag har plugggat klassisk komposition och klassiskt piano på Ingesunds musikhögskola men har alltid haft en böjelse för elektronisk musik. Sitter nu och lär mig Reason och vi får se hur det går, det känns som att tröskeln är ganska hög. Jag är dessutom HiFi-nörd så jag antar att jag får se upp här... 😱 Förresten, om någon undrar nåt om serialistisk musik kan jag kanske ge ett par svar.
  6. Jag svarar mig själv. 😑 jag hade för hög samplingsfrekvens. Det gjorde att alla ljud distade och upprepades. Jag upptäckte att problemet försvann om jag ökade bufferten eller sänkte samplingsfrekvensen.
  7. Barbapappa

    Alla ljud upprepas

    Oavsett om jag öppnar en demolåt eller ett nytt dokument upprepas alla ljud från Reason. Även när jag letar samplingar i ljudbankerna och metronomklicket dubblas ljudet. Finns här någon som kan hjälpa mig?
×
×
  • Skapa ny...