Jump to content
Annons

outcast

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. outcast

    ladda ner notprogram?

    Jag har börjat plinka lite på en låt på mitt piano. Just nu skriver jag ner alla noter på papper.. skulle vara smidigare om det fanns nått litet lätt program som man kan plutta ner noterna i istället, finns det ett sådant? Sen undrar jag också om det finns nått okej program där man kan plugga in sitt digitalpiano och spela så det spelar in, och kanske även känner igen vilka noter man spelar?
  2. Tack för alla sköna svar! Det här var mitt första inlägg på detta forum, måste säga att jag varit på få forum där man fått så bra respons. Skönt! Jag har övat vidare och det börjar faktiskt att sitta nu! Trodde aldrig.. men så tror jag iförsej nästan alltid när jag ska ge mig på något svårare än vad jag redan gjort innan..😉 En sak jag märkt också är att det är bra att ta pauser. Ibland måste hjärnan få vila sig lite. Sen kan det sitta dirket när man väl sätter sig igen.
  3. Jag spelade piano som liten, har börjat nu igen. Har lärt mig moonlight sonata och fur elise m.m ganska enkelt. Grejen är att där spelar man ju ofta melodin med höger hand och nån slags accord med vänster (dåliga på de här grejerna med betekningar).. det är bara att nöta in så sitter det ganska lätt. Men NU tänkte jag börja på en låt där man spelar en slinga med vänster hand fram och tillbaka och spelar melodin med höger och det är så sjukt svårt så ja fattar inte hur det ska gå till! Hur ska man skillja på hjärnhalvorna så att det är möjligt? Hur lär man sig spela på detta vis? Känns helt hopplöst när jag sätter mig ner med det...
×
×
  • Skapa ny...