Jump to content
Annons

fresh2death

Medlem
  • Antal inlägg

    75
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av fresh2death

  1. jag äger inte någon egen nanokontroller men har kollat runt på dom en del. Och om jag har förstått rätt så ska du få med något program som ska synka nano med ditt program (FL i det här fallet). Men inte säker på det.

    Annars plugga ur den och avinstallera och installera om den och hoppas det funkar!

    Hej, har införskaffat mig Korg nanoKontrol och det verkar vara ett jättesmidigt verktyg om man vill jobba med att styra vissa sliders och knobs i FL.

    MEN.

    Nu verkar nanoKontrolen ha ballat ur fullständigt. Första gången i FL fungerade det jättebra, använde bl.a. sliders till ljudnivåerna i mixern, nu går det inte ens använda några funktioner som helst på Scene 1, när jag växlar till Scene 2 och assignar första slidern till mastervolymen i mixern kan man inte dra slidern i programmet allra längst ner i mjukvaran, även om det går i själva hårdvaran. Den ska ju gå ner till "0", men den hamnar på uppskattningsvis runt "30-40"

    Min första tanke var att FL Studio måste tro att jag använder en annan controller, för jag hittar nämligen inte "nanoKontrol" i listan längre under MIDI-inställningarna i FL, det vill säga där man kan välja en rad olika controllerprodukter.

    Är det någon här på forumet som lyckats få igång sin nanoKontrol till FL Studio?

    Det främsta problemet är väl att det inte finns stöd för nanoKontrol i FL Studio 8, men hur tusan fick jag det att fungera första gången egentligen? 😆

  2. de låtarna är troligtvis inte producerade i reason!

    men det är ju fullt möjligt att de använt reason som en del i produktionen.

    dom är producerade i reason det har båda producenterna (Dj khali och Dj toomp) sagt i flera intervjuer.

    Du kan lägga till T.I.'s what u know about that på listan också... Är Dj toomp produktion

    http://www.youtube.com/watch?v=J4X1CyE43KQ

    Sen ska visst alla musik i The Sims 2 spelen va gjort med Reason. Finns videos på youtube med det...

  3. Laptops är inget vidare att producera på, speciellt inte om du inte tänker ha sladden i. Datorn kommer inte att orka spela upp dina projekt medans du arbetar på dom.

    Om du verkligen vill ha en laptop för musikskapande, se då till att du köper en laptop för just det ändamålet. Fast du får nog räkna med en rätt så saftig prislapp.

    Studio nr. 3 april 2008 har ju "Välj rätt musikdator" som tema, kolla in den. Det finns heta tipps på laptops där 🥰

    Macbook tillexempel.

    jag köpte en laptop (för cr 3000 kr) förr året när jag jobbade i norge. Och du behöver verkligen inte mer för att knåpa med lite FL projekt. Men självklart föredrar jag att göra färdigt projekt på min stationära dator. Men det beror inte på prestanda utan att jag har ett 4 oktavs keyboard istället för 2 och riktiga studio monitorer istället för inbyggda laptop högtalare...

  4. Fan, finns det nya versioner av detta barnprogram alltså? 🙂😕

    lika barnprogram som du som orkar trycka dig in på FL studio delen av forument och leta upp tråden och orka skriva det du skrev...

    Förresten så funkar inte dina hemsidor. Men det kanske är så riktigt pro's arbetar?

  5. tankat den och provat. Men mest för att leka runt. Kommer köra på version 8 seriöst. ända fram till 9an kommer. Men det är väldigt mycket smarta små grejer dom har slängt in. Gillar det. Och det är grymt snyggt när man tar en plugin från browsern! gungar riktigt coolt 😛

    föresten läste jag att version nio kommer 9/9/09 ain't that some shit? :rolleyes:

  6. eller skriv en "this is why i'm hot" och lev så här bra på din enda hit låt:

    http://www.youtube.com/watch?v=RS7XiK3k7hw

    och Kate Perry och Rihanna är väl långt ifrån one hit wounder... Rihanna är väl inne på tredje eller fjärde albumet och haft stora singlar till varenda album. Kate perry har ju bara gjort ett album och har iaf 2-3 stora hit singlar. Det är inte one hit wounder!

    --edit-- eller jag fattade vad du menade! att det skulle villa sjunga din låt eller använda dit beat... Jo sant sant!

  7. Hej, jag är nybörjare på det här med musikproduktion på datorn. Har insett att jag inte kommer få ändan ur med att lära mig ett musikprogram på egen hand - har trots allt haft ambitionen i fem år och det har inte hänt. Så jag tänkte dra igång en studiecirkel - jag vet att Orca finns men det är rätt dyrt (är fortfarande ett alternativ jag överväger) och att en del studieförbund erbjuder kurser, men dem missade jag den här terminen. Så därför skulle jag vilja försöka dra ihop något på egen hand i vår/sommar och letar efter personer som kan lära ut Reason, Cubase, ProTools och/eller Ableton. Förhoppningsvis får man väl en mindre summa av bildningsförbundet för att finansiera studiecirkeln plus att de som deltar betalar en avgift, men det blir väl inte tal om några hejdundrande stora arvoden till dig som undervisar, dock givetvis något. Men förhoppningsvis är det kanske ändå någon som är intresserad? Maila mig i så fall på lelagy@hotmail.com

    Mvh Maja

    hej hej. Tror tyvärr inte jag kan va med i någon studiecirkel. Men jag är intresserad av att läsa någon utbildning... och du skrev "en del studieförbund erbjuder kurser, men dem missade jag den här terminen". Vad är det för några? Skulle verkligen uppskatta ett svar. för jag funderar på att plugga något till hösten.

  8. Tools > Macros > Switch Smart Disable For all Plugins

    😲

    okey tackar. Hur vet jag om den är på eller ej? det är ju inte någon bock eller något har tryckt några gånger på den... Eller ska jag trycka på den "när det behövs"? eller hur funkar det?

  9. Ditt problem kan ha flera anledningar. Först och främmst tycker jag att du ska kolla:

    • Bufferns latency på ljudkortet
    • (Om du har dualcore) multithreadded generator processing på
    • Om du av misstag har tagit bort "smart disable"
    • Om du har någon annat program i bakgrunden som spökar
    • Har din dator fått ett virus?
    • Är datorn varm, och arbetar därför sakta?

    Vanliga anledningar 😄

    hej hej... jag har ungefär samma problem (och liknande dator)... vart finns den "smart disable" knappen?...

  10. Hej jag är ny på forumet.

    1. Jag vill använda en VST plugin (vocaloid) och göra musik som liknar [ http://se.youtube.com/watch?v=_y8web-dr0c ].

    Ledsen om ni tycker det är barnslig musik men jag är asiat så det är naturligt att lyssna på sånt antar jag 😛.

    Jag vet inte riktigt vilken genre denna sorts musik klassas i, hehe.

    2. Inehåller FL FE tillräckligt med instrument~ för mitt ändamål. / Duger FL FE för mitt ändamål?

    Jag vill att allt jag behöver finns från början då jag inte vill spendera överdrivet mycket pengar.

    3. Om inte (2) ge gärna tips och förslag på andra program i ungefär samma prisklass.

    Gärna ett som man kan klicka med musen för att bygga en melodi då jag endast har vanligt piano.

    Måste dock klara vocaloid vst plugin för det är liksom halva grejen.~

    så länge du kan använda Vst och soundfonts... Så kan du komma jätte längt. Då spelar det ingen roll om Fl's plugin inte låter "riktiga". Och jag tycker inte att Reason har ett mer äkta ljud. Och specielt inte värt 5000 för det du får. Kör med Fl studio du!

    Och det finns en gratis soundfontplayer i vsti format (sfz). För du får nog inte med Fl studios soundfontplayer. Men Sfz fungerar jätte bra.

  11. Tycker faktiskt det är konstigt att Fl studio har en amatörstämpel för du kan göra mycket mycket mer i det är i t.ex Reason.

    Det är enkelt att använda och hade ett namn som lät oseriöst, vilket måste innebära att det är för nybörjare. 😱

    shit jag fattar inte hur något som är enkelt att använda är amatör... men visst många som tänker så. Själv känns det som om att jag skulle va sjukt dum om jag valde att krångla till något om jag vet att det går att göra det lättare...

×
×
  • Skapa ny...