Jump to content
Annons

Carlsson-eeh

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Schysst! Ska se vad jag kan göra åt det, går antagligen ned till musikaffärn med hela lådan och lånar lite av deras verktyg samt expertis. Ska nog investera både i en ny lödkolv (även om det inte var min lödkolv som användes vid byggandet av högtalarna) och en lödfläta. Det är säkert värt några extra hundralappar för att få lite bättre grejer så man slipper det här i framtiden! Tack för hjälpen, återkommer när jag har fått högtalaren att fungera.
  2. Nix... funkade inte! Däremot var det en kompis till mig som nämnde att ett motstånd kan ha havererat eller nåt sånt... någon som vet om det kan bero på det? Nu när den svarta grejen sitt fastlödd ordentligt är ljud alltså kanske 50% eller så, basen funkar perfekt, det finns dock en liten möjlighet att det är just mellanregistret som försvinner.
  3. Ok, tack.. får ta hem lödtången från replokalen imorgon och testa det då! Återkommer imorgon eftermiddag/kväll och säger om det funkat eller inte.
  4. Har precis satt upp mina (av en kompis) hemmabyggda Zachry-högtalare i rummet, och det blev skitfint. Men i ena högtalaren kommer och går ljudet lite som det vill, speciellt om man knackar på högtalaren. Tänkte först att det var en glappig kontakt, men icke. Öppnade upp högtalarna, först vid diskant-delen, sedan mellanregistret och sist (såklart) basdelen. Och detta var vad jag fann på kretskortet: 1. när jag vickade på en svart, fyrkantig liten grej kom ljudet tillbaka, delvis, inte helt. Den behöver alltså lödas fast. Men ljudet kommer ju ändå inte vara 100% tillbaka. 2. Den svarta grejen var inte utmärkt, så jag vet inte vad det är, det enda som står på den är: 1.25A-50 Såhär ser högtalarna annars ut: Ljudet kommer alltså och går, när man knackar på högtalarn, eller vickar på den lilla svarta grejen. Men det är aldrig 100%. Vad kan vara fel? Behöver något nytt köpas till kretskortet eller så? Några idéer?
×
×
  • Skapa ny...