Jump to content
Annons

FreddeP

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Höllviken
  1. Tack för alla bra tips! Jag har beslutat mig för att köpa SL3 nu och testa det, tror att det kommer räcka gott så vitt jag förstått! (Ett rim i världsklass 😄)
  2. Tackar för tipset - snabbt och resolut! 😛 Tycker inte det verkar vara några jätteskillnader så jag tror du har rätt i att SL bör räcka. Har jag förstått det hela rätt att SL3 är föregångare till Studio 4 på samma sätt som SX3 till 4? Vad tycker du är ett rimligt bud på SL3? Tack för hjälpen!
  3. Har fått erbjudande om att köpa Cubase SL3 men är inte säker på om kommer bli nöjd med det. Har fram tills nu kört med SX2, men behövde möjlighet att frysa insert-effekter. Jag spelar in mycket från gitarr och bas och använder en del VSTi. Någon som har lite tips/rekommendationer på vad som kan vara lämpligast för mig att gå vidare med... Givetvis är Cubase 4 drömmen, men frågan är om jag klarar mig bra med SL3 tills vidare om man tar med i beräkningarna att jag vant mig vid SX2. Vilket pris är rimligt att bjuda på SL3 om ni tror att det kan räcka för mina behov? Inlägg kantat av beslutsnoja och virrighet, men jag tackar för all hjälp som kan erbjudas!
  4. Som jag misstänkte... 4:an blir det så snart pengarna är på plats. Tack för hjälpen, du är en riktig kompis! 🙂
  5. Om du skickar fler gitarrer till samma GR så kommer alla gitarrerna att ha samma ljud. Om du sitället lägger dom som insert kan du ha olika ljud på alla gitarer och därmed öka separationen mellan dem. Om du vet vilka ljud du skall ha så kan du ju spela in med GR som insert på inkanalen. Men då kan du ju inte ändra i efterhand såklart. Med freeze är det ju bara att trycka unfreeze och göra dina ändringar i GR. Det var så jag menade också, så då har jag fattat galoppen. Tack för hjälpen! Har nu suttit och letat efter Freeze-funktionen på Insert-effekten. Kan inte hitta den där, däremot kan jag freeza VSTi. Jag har SX2, kanske det inte går att freeza insert-effekter i denna version?
  6. Spännande, testar den 1st thing tomorrow! Tackar!
  7. Om du skickar fler gitarrer till samma GR så kommer alla gitarrerna att ha samma ljud. Om du sitället lägger dom som insert kan du ha olika ljud på alla gitarer och därmed öka separationen mellan dem. Om du vet vilka ljud du skall ha så kan du ju spela in med GR som insert på inkanalen. Men då kan du ju inte ändra i efterhand såklart. Med freeze är det ju bara att trycka unfreeze och göra dina ändringar i GR. Det var så jag menade också, så då har jag fattat galoppen. Tack för hjälpen!
  8. Ja, det kan man undra! 🙁 Det började med att jag irriterade mig på att det slukade datorkraft och därför så körde jag samma gitarr på flera tracks och delade dem som en send-effekt. Nackdelen med att köra GR så är ju att jag blir låst till vissa effekter. Nu när jag fått freezefunktionen introducerad i min skalle så återgår jag troligtvis till Insert igen. Vilka fördelar finns det mer med att köra GR som insert istället för send?
  9. Aha... I ärlighetens namn så ska jag säga att jag inte är så bevandrad med Freezefunktionen. Jag lägger oftast Guitar Rig som send-effekt, men då går det väl inte att Freeza? Eller... 🙁
  10. Tack för snabb respons! 😕 Ja, det är väl bounca jag vill, men jag läste på en annan tråd att det inte är samma sak i Cubase som i andra program... Freeze har jag testat och det löser datorbelastningen, men om jag vill göra projektet lätthanterligt så tycker jag att det skulle vara lättare om jag kunde bounca tracksen och då alla på en gång på ett smidigt sätt. Idéer?
  11. När jag gör stora projekt med mycket effekter (mycket Guitar Rig och EZ Drummer) , VSTi etc så får min dator allvarliga problem... Inte helt obekant kanske. 😕 För att avhjälpa detta vill jag mixa ner spåren så att jag får effekter och dylikt "inbrända" i den sparade wavefilen. Gör jag detta track för track så tar det en faslig tid och den kreativa gnistan hinner slockna under tiden. Min fråga är alltså om det finns något smart sätt att göra en mixdown av flera tracks samtidigt, eller om det finns något annat smart sätt lösa mitt problem på? Dessutom skulle jag vilja veta vilka inställningar i exporten som är att föredra då jag ska "återimportera" filen i Cubase (SX3) igen? Tackar för hjälpen!
  12. Kul! Vad sjunger du för något, musikstil etc.
  13. Skulle tro att du behöver en förförstärkare eller en DI-box av något slag. Då kan du styra nivån på insignalen i datorn... Kostar inte särskilt mycket.
  14. FreddeP

    Bounca

    Jag tackar för tipsen, nu börjar det likna något - äntligen! Det enda sura är att det tar en del tid när man kört GI på ett flertal tracks, ca 5 minuter/track för en låt som är 4,5 minuter. Men det är kanske normalt?
  15. FreddeP

    Bounca

    De här tipsen har jag sett fram emot eftersom jag själv har haft samma problem när jag använt GI i Cubase. Jag har dock lite frågor vad gäller bouncningen. Om jag ska bounca ner ett track med GI, vilket filformat är att föredra? Jag har testar .wav och .wav64 men det låter för j*****t... Är det något annat som jag missat eller är det filformatet som avgör kvaliteten på ljudet efter bouncningen? Tack för hjälpen! 😆
×
×
  • Skapa ny...