Jump to content
Annons

breakmegamix

Medlem
  • Antal inlägg

    68
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej! Tackar för alla svar. 😉 Men jag tänker nog inte gå upp en högre prisklass, utan jag tror någon av dessa blir bra för mig som första riktiga "studiolurar". Lutar mot AKG för att den är halvöppen/halvslutna, och som sagt ska ju de va bättre. Tråkigt de där med basen bara vilket enligt mig prioriteras ganska högt, men men.. AKG:n verkar vinna ändå..
  2. Okej, kanske inte riktigt motsvarar monitorer de går ju inte men iaf till en liten del "Detta är en väldigt robust och flexibel sluten lur. Passiv dämpning av omgivande ljud upp till 32dB. Oslagbart! Detta gör HD 280 perfekt för användning vid t.ex. livespelning i studio eller på scen. Används ofta i studio- och monitorsammanhang tack vare förbluffande exakt ljudåtergivning! Presterar stort ljud till litet pris." Och kanske motsvarar monitorer mer än AKG K240 Studio (om de skulle vara ett plus).. Med "färgar mindre", menar du då att ljudet är mer detaljerat och inte lika grötigt?
  3. Har länge kollat in olika forum trådar och de råder klar tvist mellan dessa två lurar. Båda ligger i samma prisklass. Har bara fått möjlighet att prova AKG och dom va bra, men vet inte hur de ställer sig mot hd 280 pro. De ja ska använda dom till är musikskapandet, (mixning och mastring) för mest hiphop. Vilken blir egentligen den bästa hörluren? Öppna ska vara bra för de, AKG är halvöppna (+). Sennheiser motsvarar ljudet från monitorer så de lär ju också vara ett (+). Frågan är bara vilken av dom som kommer att bli det bästa valet? Tack!
  4. Vad kan man bli efter att ha gått en musik/studio inriktad linje på högskolan? vad får man troligen för jobb och sånt och vad kan man sikta på, hur ser framtiden ut efter utbildningen?
  5. jag körde mitt i vlc, och de funka så prova det om du har den, annars finns den på http://www.download.com
  6. de är bra med sådana här tutorials, skulle behövas fler (helst svensktalande) video-röst tutorials fast på mer avancerade grejer - om de inte redan finns.. nåt som vet? 😉
  7. Kan man köra dessa ortofon nålar - länk: http://www.jpdisco.se/webshop/listCategori...&prd_rent=0 - på vilka ortofon pickuper som helst ? Eller måste man t.ex ha en ortofon scratch pickup för att kunna köra ortofon scratch nålen till den ?
  8. Förutom deckadance som erbjuder en hel rad olika vinylskivor som passar de programmet, se själv: http://www.deckadance.com/vinylcontrol.html i dig it 😲
  9. Då lär väl Torqs skivor passa till Traktor ? Eftersom Ms.Pinky verkar göra det..
  10. Bra de, nu återstår endast valet av ljudkortet..
  11. tänkte lite så ja också, och de blir nog så 😄 förutom att mspinky fungerar väl för fler proggs? men fortfarande.. ESI U46 SE VS. MAYA44 USB vilket är de bästa valet?
  12. Need help!! Det står mellan att skaffa ett maya44 usb eller ett esi u46 SE? Jag är mest ute efter scratch, dvs låg latency så vad rekomenderas utav dom två? laddade hem deckadance demo versionen, nåt ja verkligen fastnade för så de blir nog de programmet ja kommer att köra, pallar även med många olika tidskodade vinylskivor! svårt att hitta information om esi u46 kortet som ett dj/scratch ljudkort då de inte bara används för det, medan maya44 oftast förknippas som dj/scratch ljudkortet. Men å andra sidan är esi u46 nyare och i samma prisklass, så vad rekomenderas? maya44 usb vs esi u46 SE?? vilken fungerar bäst eller några rekomendationer/erfarenheter ?? och en fråga på sidan om, kan man köpa endast 1 eller 2 ms pinky skivor någonstans? vart isf?
  13. Okej, ett plus för de iaf. Men då förstår jag inte varför du kör 10 ms fast ljudkortet pallar ner 4 ms? Btw, när man klickar in på en hemsida och kollar på ljudkort tex. (http://www.thomann.de/se/esi_u46_se.htm) står det ingenting om latencyn.. Vart får man fram hur mycket latency dom har?
  14. jadu.. 8 ms är ju iofs en ganska hög latency, om man jämför maya44 och finalscratch. känner du av latencyn nåt du har på ditt maya44? jag kan tänka mig att latency är verkligen inte något man ska ha när man scratchar och de handlar om millisekunder satte.. hur funkar de för dig?
  15. Okej, hur mäter man latency, vad är lågt/bra vad är högt/dåligt? Alltså vad är de jag ska kolla efter när ja kollar på ljudkortet? Vad står det om de är bra eller dåligt?
×
×
  • Skapa ny...