Jump to content
Annons

Ventures

Medlem
  • Antal inlägg

    93
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Ventures

  1. Videoredigeringsprogram brukar ha surroundljud. Jag har pinnacle studio (med Dolby 5.1 Channel) som jag lade in de två stereospåren i från en fyrkanalsinspelning (four Channel surround) med en zoom h2n. Resultatet blev en videofil som kunde köras i surrounförstärkaren med bra resultat. Men frågan var ju hur man gör i cubase för att få ut mer än två kanaler.

  2. Det finns ju mediadatorer som är gjorda för att inte störa när man tittar på film och som innehåller passivt kylda komponenter. De borde räcka till musikprocessande också?

    Själv har jag passivt kylt ljudkort som är knäpptyst men 10 st fläktar för övrig kylning av hårddiskar och processor. Har väl inte kommit så långt att jag lyssnar efter störande bakgrundsljud i musiken 🙂.

  3. Jag satte in ett USB 3 - kort i datorn när jag behövde fler utgångar till en kortläsare för ett bra tag sedan men har inte använt USB 3 till något ännu. Tycker inte man ser några produkter ute, särskilt inte när man som jag främst rör mig i begagnatvärlden.

  4. Jag upptäckte för några veckor sedan när jag stoppade in huvudet i hålet på en heliumballong modell större och formad som en åtta, att den absorberade ljud helt otroligt, trots att den metalliserade ytan borde reflektera istället. Så det funkar nog.

    Attans också, jag kunde ha tagit patent :-(.

  5. Satte i brist på annat DÁddario XL (EXL120) på min Fender Strat och det lät verkligen så mesigt att jag måste byta direkt. Så ljudstyrkan verkar vara något som behöver förbättras. Använder annars Fender Bullets 09:or utan problem. På en annan gitarr låter EXL120 diskantigt men OK.

  6. Är inte ringen till för att man inte ska få glapp i XLR-kontakten? Med ringen mellan kontakt och mick så måste kontakten tryckas i med kraft, eftersom ringen fjädrar, innan spärren klickar i. Utan ring går kontakten att röra på efter att spärren klickat i.

  7. Dolbyn var väl det vanligaste som fanns att tillgå på kassettiden för brusreducering. Lite mer av ursprungsdiskanten slapp igenom jämfört med att bara dra ner på diskanten. Visst upplevdes det som att man drog ner på diskanten när dolbyn var på vid uppspelning men en hel del bandbrus försvann också. Idag kan var och en processa ljud på ett helt annat sätt när det mesta är digitalt och få använder analoga magnetband. Dolby lever väl idag mest på att sälja licenser till olika surroundformat. De fick väl en slant för vare kassettdäck som försågs med dubbel-D-loggan på den tiden.

  8. Hade de struntat i att skriva Squier på den men behållit priset hade köpsuget nog ökat markant.

    En sak jag inte förstår mig på när jag tittar på Fenders utbud är att det kan finnas köpare till de så kallade "relic"-utgåvorna. Det är ju helt patetiskt att det sitter folk och sätter slipmaskinen och gör märken i en ny och fin gitarr. Lika fånigt som stentvättade och blästrade jeans. Men det är förstås ett smart sätt att kunna sälja även de gitarrer som inte passerade kvalitetskontrollen.

  9. Billiga kassettbandspelare hittar du väl på någon loppis eller liknande. Kör du med kassettdäck (som var HiFi på sin tid) är väl risken att ljudet blir för bra, men de har å andra sidan VU-metrar om du vill ha kontroll på hur långt upp på rött du vill ligga.

  10. Tack för era svar. ILok kanske är användbart i framtiden. Har inte behövt använda några pluggar utöver de medföljande i Cubase Artist ännu. Såg också att Auto-Tune kostar cirka 4500 kr. Kanske i saftigaste laget för en "plugg" om man bara är hobbyanvändare.

  11. Tänkte piffa upp rösten lite med auto-tune i Cubase (Artist 7). Laddade ner 10 dagars testversionen från Antares. Då krävs ett licensprogram från Ilok. Allt installerat och klart, men efter en del grävande kom jag fram till att det behövs en Ilok-dongle för att Ilok skulle funka. Hur tänker de där borta? Inte köper man en 50 dollars dongle för att testa ett program i 10 dagar.

    Finns det några andra liknande pluggar som är enklare att testa? Har testat Pitch correct (som finn i Cubase) och Gsnap men de klarar inte av att korrigera min röst :-).

  12. Förutom tramporgeln hemma fick jag ta över brorsans akustiska barngitarr när han tröttnat. Högt över greppbrädan hade den stålsträngar som effektivt skar in i mina små barnfingrar. Av någon anledning lyckades jag få hoppa över det då obligatoriska "instegsinstrumentet" blockflöjt när jag började traggla i Nils G. Åhslunds oranga gitarrbok. Notställ och fotpall fick man ha under lektionerna. Konstigt att man inte gav upp redan då, men suget efter en elgitarr var stort och ett par år senare hämtade jag ut min Clearsound, "elgitarr planka" från Hobbex, på busstationen och resten är historia (kunde ha varit) ;-).

×
×
  • Skapa ny...