Jump to content
Annons

Ventures

Medlem
  • Antal inlägg

    93
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

2 följare

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Foto, musik, video och annat man kan göra med en dator och en massa sladdar.

Senaste profilbesökare

4 909 profilvisningar
  1. Jag menar att det finns ju gitarrer som är bekvämare. 😉
  2. Bara undrande över varför man har en gitarr som man inte bekvämt kan spela på. En sak om man ska stå på scen och se cool ut, men hemma på sängkanten? Sök på flying-v leg rest. Eller flying-v leather. Ser ut att gå att göra en av en plåtbit och lite läder.
  3. Videoredigeringsprogram brukar ha surroundljud. Jag har pinnacle studio (med Dolby 5.1 Channel) som jag lade in de två stereospåren i från en fyrkanalsinspelning (four Channel surround) med en zoom h2n. Resultatet blev en videofil som kunde köras i surrounförstärkaren med bra resultat. Men frågan var ju hur man gör i cubase för att få ut mer än två kanaler.
  4. Det finns ju mediadatorer som är gjorda för att inte störa när man tittar på film och som innehåller passivt kylda komponenter. De borde räcka till musikprocessande också? Själv har jag passivt kylt ljudkort som är knäpptyst men 10 st fläktar för övrig kylning av hårddiskar och processor. Har väl inte kommit så långt att jag lyssnar efter störande bakgrundsljud i musiken 🙂.
  5. Förr (10 år sedan) var det Wareco som hade agenturen i Sverige. För Europa någonstans i Spanien eller Italien. Det var i alla fall omöjligt att gå förbi Europa-agenturen (och köpa originalet från USA). De var tidigare mycket billigare i USA (halva priset). http://www.casesbypelican.net/
  6. Jag satte in ett USB 3 - kort i datorn när jag behövde fler utgångar till en kortläsare för ett bra tag sedan men har inte använt USB 3 till något ännu. Tycker inte man ser några produkter ute, särskilt inte när man som jag främst rör mig i begagnatvärlden.
  7. Om du är lagd åt gör-det-själv-hållet: Eller googla "dead cat + zoom h2n".
  8. Jag upptäckte för några veckor sedan när jag stoppade in huvudet i hålet på en heliumballong modell större och formad som en åtta, att den absorberade ljud helt otroligt, trots att den metalliserade ytan borde reflektera istället. Så det funkar nog. Attans också, jag kunde ha tagit patent :-(.
  9. Satte i brist på annat DÁddario XL (EXL120) på min Fender Strat och det lät verkligen så mesigt att jag måste byta direkt. Så ljudstyrkan verkar vara något som behöver förbättras. Använder annars Fender Bullets 09:or utan problem. På en annan gitarr låter EXL120 diskantigt men OK.
  10. Jag skulle då inte betala 40 tusen för en nytillverkad strata om jag inte hade mer än obegränsat med pengar. Jag lär ju inte bli en skickligare gitarrist bara för att gitarren är dyr, eller? :-).
  11. Copyswede kommer väl bara åt sådant som säljs Sverige? De slår undan benen för den svenska handeln eftersom konsumenterna kan handla från annat håll om den extra kopieringskostnaden blir för besvärande.
  12. Är inte ringen till för att man inte ska få glapp i XLR-kontakten? Med ringen mellan kontakt och mick så måste kontakten tryckas i med kraft, eftersom ringen fjädrar, innan spärren klickar i. Utan ring går kontakten att röra på efter att spärren klickat i.
  13. Hej, Jag tror fokus här ligger på annat än att värdera äldre instrument. Prova istället forumet Antikprat under rubriken Musik & Instrument.
  14. Dolbyn var väl det vanligaste som fanns att tillgå på kassettiden för brusreducering. Lite mer av ursprungsdiskanten slapp igenom jämfört med att bara dra ner på diskanten. Visst upplevdes det som att man drog ner på diskanten när dolbyn var på vid uppspelning men en hel del bandbrus försvann också. Idag kan var och en processa ljud på ett helt annat sätt när det mesta är digitalt och få använder analoga magnetband. Dolby lever väl idag mest på att sälja licenser till olika surroundformat. De fick väl en slant för vare kassettdäck som försågs med dubbel-D-loggan på den tiden.
  15. Hade de struntat i att skriva Squier på den men behållit priset hade köpsuget nog ökat markant. En sak jag inte förstår mig på när jag tittar på Fenders utbud är att det kan finnas köpare till de så kallade "relic"-utgåvorna. Det är ju helt patetiskt att det sitter folk och sätter slipmaskinen och gör märken i en ny och fin gitarr. Lika fånigt som stentvättade och blästrade jeans. Men det är förstås ett smart sätt att kunna sälja även de gitarrer som inte passerade kvalitetskontrollen.
×
×
  • Skapa ny...