Jump to content

lodger

Medlem
 • Content Count

  220
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lodger

 1. Ja hoppa ugm om du kör SL.Apogee One talas det varmt om,
 2. Jag gillar dom mindre ljudkorten som man får plats med i fickan eller åtminstone i ryggan. Nu har inte jag hängt med utvecklingen på ett tag så jag har kört Tiger med ett ESI UGM96 kort funkat underbart men inte nu med SL,det knastrar och har sig hur jag än tweakar. Har ett Presonus FW kort det verkar funka helt ok men det kortet vill jag ha stationärt.Vad jag är ute efter är ganska litet usb kort som funkar optimalt i SL. TIPS?
 3. Har fått ett fint erbjudande på en Squier obey telecaster. Är det någon som vet vad det är för kvalitet på dom? Squirer har väl tillverkat gitarrer med väldigt skiftande kvalite genom åren? Allt från mer eller mindre skräp till till “lika bra som orginal fender” Hur tror ni denna är?
 4. Tackar Gizmozis och Lejving! Fick ett blixtsnabbt pm av en forum medlem. Så jag skickar låten till honom så får vi se om han vill göra något med låten,annars så återkommer jag.
 5. Tjena, Jag och min polare har spelat in en enkel rätt långsam country låt och vi vill väldigt gärna ha ett piano i bakgrunden. Vi spelar gitarr/bas/trummer och sjunger men har ingen aning om hur man spelar piano/keyboard. Du behöver inte vara något proffs bara du kan lägga ett snyggt komp med en och annan melodislinga i så blir vi överlyckliga! Ett enkelt samarbete över internet. Jag kan maila låten.
 6. Jag kör macbook pro Intel Core 2 Duo 2.2 GHz med logic express 7.2 för inspelning och soundtrack pro1.1 för fixa med ljudfilerna. Till det köpte jag ett firewire ljudkort som bara var att plugga in och köra. Och det hela funkar så otroligt stabilt så jag skulle aldrig vilja ha en pc igen. MBP är en underbar professionell arbetsmaskin, det finns ingen anledning att välja pc. Dessutom är pc ofta väldigt fula.
 7. Säg inte det,modellen är bara några månader gammal och fler och fler klagar redan på MacBooks som helt plötsligt stängs av. Har pratat med Apple supporten och dom medger att vad som står i dom olika forumen är sant men att dom gör allt vad dom kan för att lösa problemet. Jag tror dom har lite panik. Ska lämna in min så får vi se vad som händer.
 8. Är det någon här som har detta problem med att eran nya fina intelMac plötsligt stängs av ? Det verkar vara tusentals IntelMac ägare som har det problemet världen över och Apple lägger locket på. Länk: http://discussions.apple.com/thread.jspa?t...544012&tstart=0
 9. Hittar bara en mick som passar till den modellen "DiMarzio Model One Bass Humbucker Pickup" kan det vara nåt ? http://shop.gmf.se/product.htm?product_id=...amp;search_page
 10. Hej, Jag behöver byta mick på min älskade ”SG bas”.Orginal micken låter inte så bra dessutom så brusar den alldeles för mycket. Har ni några tips? På min elgitarr en Telecaster har jag bytt till en DiMarzio Viritual T. Resultatet blev fantastiskt. Inget brus och otroligt bra ljud. Skulle vilja ha nåt liknande till basen.
 11. Har surfat runt lite och det verkar finnas endel AU pluggar som inte stöder IntelMac än.
 12. Nu har jag testat att lägga Fishfillets AU í dom olika biblioteken men hur jag än gör så får jag inte upp dom i Logic 😠 Kan det bero på att jag har en IntelMac ? Macbbook alltså? 😕
 13. Jag får upp ett meddelande att man inte kan göra ändringar i systemmappen när jag försöker skapa en Audio mapp där. 😛
 14. Jag har lagt dom i användarbiblioteket. I systemets bibliotek hittar jag ingen /Audio/Plug-Ins/ mapp
 15. Hejsan, Jag har installerat Digitalfishphones Fishfillets AU som man ska (tror jag) Lagt dom i /Library/Audio/Plug-Ins/Components/ men jag kan inte hitta pluggarna i logic Express!? För dom borde väl kunna ses i kanalstrippens plug ins Audio Units ?eller? Har scannat med AU managern men inga Fishfillets där.
 16. Är det bara jag som uppskattar Garageband? Hittar inga diskussioner här på forumet. Enkelt och bra ,som ett program ska va ,tralalalaa. Men det verkar inte finnas nån track automation vad jag kan se,eller? Coolt att man kan öppna Garageband projektdirekt i Logic Express. Jo,jag skulle behöva nån typ av deesser för sången,finns det nåt billigt som funkar ?i logic alltså.
 17. Hej, Jag begriper inte hur man tar bort en plugg ifrån kanalstrippen? Är van vid Sonar där man bara markerar pluggen och sen trycker på delete, men så gör man tydligen inte i logic.
 18. I preferences-audio-drivers-recording delay så kan man ställa in från -5000 till 5000.Vad står det för? Jag håller i varje fall på och grejjar med den inställningen och det verkar bli bättre.
 19. Hej, Det är en intel mac,MacBook Ljudkortet är ett M-Audio Transit (USB ljudkort) Har inte lagt på några pluggar.
 20. Jag kan inte få audio spåren synkade i Logic Express.Alltså spelar jag in några gitarr spår i Logic så är det totalt osynkat när jag sedan lyssnar på det ?! Testar att göra samma grej i Garageband och det blir perfekt. Kan någon hjälpa ?
 21. Nybörjare på Logic express och skulle behöva lite hjälp. Går det att zooma samtliga spår i arrange window?Jag lyckas bara zooma ett spår åtgången. Hur öppnar man Guitar rig i ett audio spår för att andvända den som en plugin ? I en effektkedja i en channelstrip är det den understa pluggen som också är den sista i effekt kedjan?
×
×
 • Create New...