Jump to content
Annons

motionfield

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Linköping
  1. jo jag antar att det finns någon anledning. jag har inte routat så mycket på hårdvarusidan så jag förstår hur man brukar använda utgångarna. tycker ändå man behöver fler ingångar om man skickar ut ljud nånstans. man borde ju vilja ha in det igen när det har processats men det kanske är meningen att man ska ha ett extra mixerbord då.
  2. Vista verkar generellt inte vara något problem tydligen. Skönt att höra. Jag är nog mest intresserad av saffire pro 24. såg att saffire utan pro 24 i namnet bara hade två ingångar. Tycker det verkar lite konstigt att man har 2 in och 8 ut. Brukar man inte använda flest ingångar eftersom du vill ha in instrument i datorn?
  3. sisältää: har du provat själv i vista/win7 32/64? Vill väldigt gärna ha referenser innan jag köper då jag ser så många som har problem med ljudkort. henk2055: låter ju bra att det funkade på syrrans iaf. OS på hennes? kör du bara på firewireström eller med AC-adapter? stort plus om det funkar på windows 7 då jag troligen kommer byta till det så snart det går. jesus: låter ju riktigt bra! har bara en virus b och mic, elgitarr och bas som ska in så det ska räcka. på jam får man nu även med vst-sviten för 2595. synd bara att pengarna är slut den här månaden 😉 Focusrite Saffire verkar motsvara mina behov bäst. det verkar vara en mellanversion mellan era.
  4. Efter en snabb jämförelse på thomann blev svaret M-AUDIO PROFIRE 610. Någon som har erfarenhet av detta kort på vista?
  5. Tack den ser bra ut. Har något provat Focusrite SAFFIRE PRO 24 på vista eller har någon erfarenhet av focusrite öht?
  6. Hej! Hittills verkar bästa korten enligt tidigare trådar för mig vara Terratec DMX 6Fire och EDIROL ua-25. Dessa är dock båda USB. Tänkte jag skulle avlasta cpun så mycket som möjligt. Mina krav är: Vista32-stöd Firewire Midi i/o 1 micingång med phantom så många in/ut som möjligt budget ca 2500 Det närmsta jag kommer är Edirol FA66: http://www.thomann.de/se/edirol_fa66.htm . Nån som kan rekommendera det eller föredrar något annat som passar kraven?
  7. nej det är klart accesstiden kan bero på annat. högre varvtal ger ju oftast högre ljud och dyrare diskar så är den tillräckligt bra ändå så är det ju bara bra. största skillnaden med upplösningen är ju att du får betydligt mindre plats för saker eftersom det blir så stort på skärmen om den är låg typ 1280x800. kör du 1920x1200 eller nåt så får du plats med nån nexus till i bild tex. det blir mindre plockande med fönstren. javisst är stationärt bättre men tyvärr har man ju begränsad ekonomi och alldeles för många hobbies så man får göra vad man kan med vad man har.. känns lite dumt att sitta med 2 stationära och en laptop hemma när man är en person.
  8. Upplösning på bilden? Tänk på att det är viktigt att ha en bra hdd om du spelar in audiospår live, kör gärna en snabb extern hdd om inte annat. Ja skärmarna har ofta en maxupplösning på 1280x800 vilket är helt oanvändbart. Toshiban har 1440x900 men jag tycker det fortfarande är för dåligt. Särskilt på 17". Ah bara 5400rpm på den. Spelar iofs bara in ett spår åt gången. Ska den ju klara. Men jag har en freeagent 7200 usb 2 som kanske funkar bättre. Låter betydligt mer värt ja. Föstår inte heller varför det aldrig matchar. Minnen är ju billigt nu. 1066-minnen är iofs fortfarande lite dyrare. skillnaden mellan 667 och 800 är inte jättestor. Antar att man kan byta ut men det vore ju trevligt om det matchade från grunden.
  9. med tanke på debatts reaktion kanske det inte funkar helt klockrent dock 🙂 ja du det här var inte lätt. de flesta har antagligen hemsk upplösning eller vista home.. får leta vidare.
  10. stort tack för bra info! ska kolla på grejerna och skulle uppskatta om du säger hur det lirar sen som du sa. hehe lätt att ha billigt pris när man inte har i lager.
  11. Tjenare folks, Tänkte modernisera min hobbystudio lite. sitter med en gammal p4 som inte hänger med när jag drar på några nexus, battery och diverse vsteffekter. Den är dock stationär och jag täntke nu mobilisera mig lite samtidigt som jag får en kraftfullare dator. tänker mig nåt i stil med denna http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=314363 Kraven är runt 8k för en dator med bra processor o 4gb minne + 1-2 k för ett externt ljudkort. har ett m-audio 2496 i stationära men har ingen koll på externa ljudkort. Nån som har en setup i den prisklassen som funkar bra med mycket softsyntar/effekter igång? Skulle uppskatta lite tips isf.. ser att många lovordar macbook men det blir ingen macbook i den prisklassen det står ju klart. ha det gött o tack på förhand.
  12. mycket riktigt. den var tjyven! jag visste väl att det skulle vara nåt enkelt 🤪 tack!
  13. Hej, Jag är inte van att koppla in gitarrer till datorn men jag har kopplat diverse syntar förr. Jag tänkte lägga en enkel amp insert på min elgitarr för att få lite häftigare ljud. Jag måste ha missat nåt fundamentalt men jag har kopplat såhär: elgitarr->förstärkare->line in. använder cubase sx 3. skapar en audiotrack, trycker monitor och lägger simulanalog som insert på audiotracken. jag ser att det är ljud på kanalen. jag hör ljudet i högtalarna till datorn men insertsen påverkar aldrig ljudet. nån som har en aning vad har jag gjort fel?
  14. Hej, Jag har satt upp Cubase SX 3 så allt spelar upp fint. VSTar funkar bra. Nu har jag tänkt spela in en bit trumkomp till en audio track från en VST för jag vill lägga effekt på den delen på en audio track. Problemet är att när jag sätter record på audio tracken och solo på miditracken så spelas ingenting in. Det låter men inget spelas in. Jag använde samma teknik i SX 2 så jag förstår inte problemet. Någon som kommer på nåt jag kan prova?
×
×
  • Skapa ny...