Jump to content
Annons

krillepille

Medlem
  • Antal inlägg

    168
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av krillepille

  1. Tvåan ser bra ut. Jag skulle heller inte stirra mig blind på det där med absorbenter bakom högtalarna i ditt fall..

    Därför att det som studsar i den väggen och skapar problem med direktljudet i högtalarna är så lågt i frekvens ( ca 500-300Hz och nedåt) att du skulle behöva väldigt tjock absorbent eller att den har myxket luft bakom sig. Vilket gör att du tappar yta i rummet. Få dom så nära väggen som möjligt så hamna dina eventuella SBIR relaterade problem högre upp i frekvensregistret.

    Sen kan du förvisso klämma upp en absorbent mellan högtalarna för att lugna ner rummet något.

  2. Det där såg ju svinbra ut grabbar!

    Jag får intrycket att ni har väldigt bra koll själva men om ni behöver input från folk här så lägg upp lite mått på rummet osv. Sen kan ni om ni inte redan gjort detta mäta på lite olika ställen i rummet. Dels för att hitta den optimala sweetspoten, så om ni har möjlighet att flytta er lite i rummet, göra detta.

    Och för att bekräfta om de där dipparna ni (300-1kHz)har är stående våg eller reflektioner.

    Om dom ändrar frekvens när ni flyttar micken någon decimeter är dom inte relaterade till ståendevåg.

    Jag har varit med på ett flushmount-bygge tidigare och det var i ett mindre rum. Ert rum ser mycket finare ut.

    Lägg gärna upp lite info om rummet och om ni vill kan ni lägga upp rew filerna också.

    Jag skulle spontant gissa att ert fina bord skapar en del reflektioner.

    Funktioner ETC, energy time curve i rew tyckte jag var fint för att leta reflektionspunkter i mitt rum. Där ser ni först direktljudet följt av reflektionerna och med hjälp av tidsaxeln är det ganska lätt att räkna ut hur långt reflektionen har färdats. Sen är det bara att använda ett måttband, snöre etc och böja det mot lämpliga reflekterande ytor (då mäter man såklart mellan högtalaren och micken).

    Här är det bra att ha lösa absorbenter att tillgå för att snabbt kunna bekräfta om man hittat rätt reflektionspunkt.

    Så mycket bättre lågbas än vad ni har i ert rum tror jag inte man kan önska sig! Jag har letat på nätet efter mätningar från så kallade erkända studios, men det verkar inte finnas. Dom törs inte visa dom fegisarna...

    ha de gött!

  3. Du har ju ett ganska stort rum så jag anser absolut att du ska centrera dig på ena kortväggen så du spelar ut i rummet. Sen kan du börja med att absorbera lite tidiga reflexer om du vill. Använd den sk spegelmetoden.

    Där har du en väldigt bra utgångspunkt.

    Nästa steg är eventuellt att börja mäta om du tror dig behöva bättre akustik.

  4. Kul tråd! Jag har ingen erfarenhet alls av bandmickar men är lite nyfiken på dem, för sång.

    Vad gör olika trafos för skillnad egentligen?

    Fritt översatt av mig:

    Transformatorer:

    *Vanliga transformatorer används ofta inom olika elektriska apparater för att konvertera olika spänningar. Exempelvis 240V AC till en lägre spänning.

    Audiotransformatorer används frekvent inom ljudutrustning för att balansera/isolera en signal. En vanlig trafo arbetar över 50Hz medan en ljludtrafo måste ge ett tillfredställande resultat över hela frekvensspektrat. Detta är svårt att uppnå i låga och höga frekvenser och ofta uppstår även distortion vid väldigt höga och låga frekvenser. En medelmåttig transformator kan mycket väl tänkas vara 3dB lägre vid 20Hz och 20kHz. En bra (dyr) transformator har mycket bättre verkningsgrad än så.

     

    *Källa: Sound and recording, an introduction av Francis Rumsey och Tim McCormick

    Transformatorer används alltså i alla möjliga ljudsamanhang, mickar, preamps etc.. Speciellt användes dom mer förr i tiden.

    Olika traffos färgar (förvränger) ljudet på olika sätt och ofta är detta önskvärt då våra öron av någon anledning gillar det.

  5. Bra test Krille.

    Vilken micpreamp använde du i inspelningarna av ljudfilerna.

    Ga Pre 73 eller Digi 002 .

    Om du har möjlighet följ gärna upp med ett test av Se X1R.

    http://www.ordermusic.se/produkter/mikrofoner/band-ribbon/x1r

    I samma pris klass finns även MXL R144.

    http://www.emusic.se/product/21366/MXL-R144-Bandmikrofon.

    Hade varit intressant att veta hur dom här billiga bandmikrofonerna

    står sig mot Beyer M260, M160 eller Shiny box 46 MXC / MXL som är nästa steg prismässigt.

    Beyer M260, M160:

    http://www.emusic.se/Studio/Hardvara/Mikrofoner/Band/

    Shiny box 46 MXC / MXL

    http://www.audiodog.se/audiodog_products.asp?menu=15&menu1=192

    Jag har använt 002ans preampar till alla tester utom trummorna som är inspelade i en annan studio. Där användes ett rme fireface 800. Ja det hade varit kul att testa fler bandmickar. Får se om det kan bli nått framöver.

    Det känns väldigt kul att så många varit in och lyssnat! Hoppas det är till nytta för någon. Kommer också upp test av några dynamiska gap mickar och lite film från trumminspelningen inom kort.

  6. Shit va fint det blir! Jag har varit med på ett flush mount-bygge och det blev otroligt bra. Ska bli kul att läsa hur det blev! Era förutsättningar ser ju otroligt bra ut. Har ni anpassat kontrollrummet till beprövade dimensioner eller jobbar ni på känn?

  7. Myyycket bra test, krillepille! 🙂Uppskattas då jag går i bandmiks-köptankar Gillar även att du kört ett taltest på mikarna.

    Återigen; mycket bra och trevligt initiativ.

    Vänligen,

    CHAE

    Tack du!

    Det är ju kul att ha nått att pyssla med i studion då det inte blivit så mycket inspelat på senaste. Taltest anser jag avslöjar mycket när man testar mickar och kanske framför allt när man provar olika preamps.

  8. Bra test, lite svajiga nivåer mellan mickarna kanske, men om man frånser det så tycker jag R1 Active Tube helt klart var trevligast. Väldigt mjukt ljud, men samtidigt tydligt.

    mvh Jon

    Hej Jon!

    Fan jag satt ju nästan med förstorningsglas när vi satte nivåer... Bra med kritik! Jag tar åt mig och ska se över till nästa gång om det blir något liknande. Har du kvar 73an?

  9. Schysst test. Tyckte R1:an klarade sig bäst genom testerna.

    Har nyligen köpt en sE X1R, men har än så länge bara hunnit testa den som en mono på trummor. Lät helt klart bra. 🙂

    Kanske får bli en GA R1 så småningom. 🙂

    Cool!

    Ska försöka hitta ljudfiler på sEn då jag inte testat bandversionen av den micken. Är den billig? Kan ju vara gött att han två lika om man vill köra bandmickar som överhäng tänker jag. R1 är ju inte svindyr men vill man ha fler än en plockar det ju på...

  10. Nej ingen bandmick i min låda. Jag har faktiskt haft hem en av de där GA bandmickarna på prov, en med en låda på sladden, men den tyckte jag bara lät illa då, det var när jag inte grejat med inspelningar så länge. Och då hade jag inga trummor alls, testade den på sång o ak gitarr bara...

    "låda på sladden"... låter som rörmicken? Den har ju strömförsörjning plus röret i en liten tillhörande box. Kul att du gillade den nu i så fall, med lite "kött på benen"..

    Jag skulle precis skriva att dom (bandmickar) låter ganska specielt, men sanningen är kanske snarare att dom låter mer naturligt än en kondensatormick!?

    Det är ju även såklart en fråga i sound och smak men dom känns lite lugnare. Passar bra i digitalamiljöer om man är ute efter lite tjockare vintage ideal. Jag vet inte vad jag ska använda mina småmambranare till längre (nästan)...

  11. kalas bra test

    R1:an gillade jag bäst

    gillade mjukheten i den & den fylliga botten

    numera är den på min inköps lista

    bra jobbat & tack för att du delade med dig 🙂

    /Larsson

    Kul!!

    Och tack.

    Basfrekvenserna i R1 blev i vissa fall väldig påtagliga men det var bara att skära lite i botten så lät det väldigt bra. Den mjuka toppen gör sig bra i den digitala världen tyckye jag

  12. Jag kollade o lyssnade i bra lurar, kanonfint test. Lite snabbt så där så gillade jag R1 active o R1 active tube bäst. Man kan nog gå hyfsat nära cymbaler med såna utan att det blir vasst...

    Verkligen fint test och snitsig sida!

    Tack Nilsson! Jag gillade dessa mickar väldigt bra. Har du själv några bandmickar? Själv gillade jag basåtergivningen skarpt i R1 pasiv, den blev lite av en favorit...

    Har följt lite av dina truminspelningar här på forumet och gillar din analog-filosofi!

  13. Själv lyckades jag snubbla över vad som kan vara den rejälaste 4 kanaliga kasset"tporta" som någonsin tillverkats för 700kr...

    http://studiostrandmusik.blogspot.se/2012/08/audio-technica-at-rmx-64.html

    Men för att återgå till ämnet, typ 1 eller typ 2 band handlar väl bara om förmagnetiseringen (bias) dvs frekvensgången på det inspelade materialet. Sk metal band har jag för mig att man ska vara försiktig med..använd INTE dessa. I övrigt är det nog bara att köra. Men rätta mig gärna någon som kan! Kan ju vara kul att testa olika band för olika sound.

    Rengöringsmedel (Isopropyl) och tops hittar du på apoteket och defluxer på Tradera..

  14. Du ser ut att ha hittat en grym lokal! Tror du kommer få mycket hjälp och tips här.Du får nog lägga upp mer info om vad du vill göra. vad ska du spela in, vad har du för budget, hur ljudisolerat måste du ha? Där finns ju tyvärr inga genvägar.. Kanske ide att dra in exempelvis ett trumset och kolla hur mycket som hörs i byggnaden till en början. Då kanske du får ett litet hum om du har bekymmer eller inte. Du kanske kan anpassa dig efter vissa tider om du ska göra något som för mycket väsen?

    Hur är det med eventuella vattenrör etc där nere som går uppåt i byggnaden? Material i huset? Wellnes har säker ett gäng adekvata frågor rörande byggnaden.

    Välkommen som aktiv forummedlem!

  15. Och som en reflektion från ditt första inlägg så tyckte jag inte alls att det var svårt att få dem i rätt frekvens. Mycket mindre jobb än för en perforerad Helmholtz.

    Och igen från ditt första inlägg, högre densitet (över ett bestämt djup) på din låda sänker resonansfrekvensen.Inget annat. Lycka till med bygget och det vore jättekul om du uppdaterar oss i hur det går. Fyll på här eller i min tråd. Och kom gärna med fler frågor, sånt här är jättekul!

  16. Densiteten (dvs tjockleken på plywooden i detta fall) ställt mot djupet på lådan bestämmer grundfrekvensen. finjustering blir nog svårt och färg gör nog varken från eller till med lådans resonans. en grundregel är att ett lättare membran över en djupare låda är mer effektivt än ett tjockt membran över en grund låda. Även om resultatet i n tabell visar samma resonansns. Se tabellen i min länk förlyfadensitet.

×
×
  • Skapa ny...