Jump to content
Annons

Joh_5

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Joh_5

    VST-hjälp!

    Vad heter VST pluggen som likosm "hittar" rätt toner. Typ för de som inte sjunger rent. Och var hittar man den?
  2. Joh_5

    Varför?

    Varför går inte mitt Guitar Rig 2 och mitt Liv 4 Lite ihop? När jag har Guitar Rig på för sig självt funkar det precis som det ska. Och Live funkar ihop med andra program liknande G. Rig, som tex Gearbox. Men så fort jag har G.Rig och Live ihop så blir det nått krängel med lives output och input inställningar Det komme rupp felmeddelanden när jag startar Live. "Failed to open Midi-devices" "failed to open audio devices" och sendan ställs audio som diabled, och alla inställningar i Live för outpu och input sätts till None. vad kan det tänkas vara för fel?
  3. Joh_5

    Trummaskin

    Sitter och spelar in lite ideer och skickar runt till bandmedlemmar osv. Tänkte nu försöka lägga till lite enkelt trummkomp till mina riff, mest bara för skojjs skull. Ber nu helt enkelt om tips till enkla och/men funktionella trummprogram, som inte kräver att man sitter på ett keyboard, utan som antingen går att använda genom tangentbordet, eller som en regelrätt trummaskin. Musikstilen de ska användas inom är åt det rockiga hållet btw.......
  4. Joh_5

    Tone Port UX1

    okej ljudet från gearbox funkar i högtalarna nu iallafall, så då är ett problem ur världen. men det största kvarstår, varför spelas inget in på cubase?
  5. Joh_5

    Tone Port UX1

    Vad jag ser finns det ingen line output, utan det finns Line inputs 1 & 2 Monitor in och analog inputs 1 & 2, och sedan phones då förstås. kopplar jag högtalarna i phones hörs dom ju iofs, men det känns inte riktigt som att det är så det är tänkt. å vad det gäller ljudkort så ja, jag har ett internt och ett externt. men jag fick för mig att line ut borde gå genom det interna eftersom det är däri min datahögtalare sitter. men det kanske är helt uppåt väggarna?
  6. Joh_5

    Tone Port UX1

    Ska inleda med att säga att jag är _helt_ görn på det hä rområdet, så om någon tar sig tid med mitt problem, snälla var så utöförlig som möjlig. har pecis köpt ett externt ljudkort, Line6 Tone Port UX1. Jag har kopplat in kortet via usbn, installerat programmet som medföljde (Gearbox). Jag får ljud när jag är inne i Gearbox, som verkar vara ungefär samma stuk som guitar rig, fast simplare. Här upp kommer dock första problemet, jag förstår mig bara på hur jag får ljud genom hörlurar. Hur ska jag gå till väga för att tillsvidare kunna använda mina datorhögtalare? Går det ens? eller måste jag ha riktiga monitorer? Nu till nästa problem,inspelning.....Jag har cubase sx3, som jag lånat av en kompis för o testa lite. När jag då startar programmet och slår ann en sträng på gitarren så får jag aktivitet i Audio Activity (input 1) kanalen. Men jag hör inget ljud, varken i högtalare eller hörlurar. varför, ska det var så, om inte, hur fixar man? Sen verkar det heller inte som att det spelas in något när jag spelar in, det syns iallafall inget i outpu när jag spelar upp, än mindre hörs det någonting. Uppenbarligen behöver jag rätt mycekt hjälp här som ni ser, så om nån vänlig själv kunde hjälpa mig att få detta att fungera skulle ajg fälla en tår eller två av lycka!
  7. tack som fan, för snabba svar. helt förstummad över detta forum. lätt ett av de bästa jag skådat.
  8. Ok. Digiportor har jag kollat på, men de verkade inte så roliga. Utan vill hellre sitta o pilla vid datorn, då det är ett annat intresse jag har. Men ok, en lättare version av cubase, vad går en sådan på. Och hur pass bra/enkelt är det att pilla fram ett relativt simpelt trumkomp? måste man ha keyboard osv för det?
  9. Har länge gått och tänkt på att spela in mina låter jag skrivit. Jag vill spela in elgitarr och bas, och även sång. Är Reason rätt program för att hantera en sån uppgift? Har för mig att jag läst att Reason in klarar av sånt? Om det inte gör det, vad rekommenderas istället? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...