Jump to content
Annons

zagabar

Medlem
  • Antal inlägg

    422
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av zagabar

  1. Hejsan.

    Jag letar efter en gitarraffär som jag hittade en länk till på det här forumet för flera år sedan och nu har jag såklart glömt bort den och kan inte lyckas söka fram den.

    Det jag minns var att det var en svensk hemsida som hade gitarrer som var kopior på de typiska modellerna (stratocaster, telecaster, les paul etc.). De lät tydligen ovanligt bra för det relativt billiga priset och var importerade från något land i mainland europe tror jag. Det är allt jag minns.

    Nej! Nu av att skriva den här posten så kom jag ju på vad affären hette! 😄

    Här: http://www.bachmusik.com/en/

    Någon som vet om den fortfarande är bra idag?

    Är det någon som äger en gitarr härifrån som har något bra eller dåligt att säga om den?

    Vore najs att veta, tack på förhand!

  2. Hejsan.

    Jag är ute efter ett sätt att fixa trummor på mina produktioner. Jag funderar om det enklaste inte är en gratis simpel mjukvarutrummaskin där man kan ladda in egna wav-files som samplingar. Jag försökte leta i de klistrade trådarna, men det kändes som om jag kom in i en djungel. Jag är bara ute efter det simplaste i princip. Gärna VST. Då jag är student som lever på halvt lån har jag inte råd att köpa något.

    Om det är någon här som har tips så välkomnas det! : )

    Ni får gärna komma med tips på hyfsade gratis trumsamples också. Gärna akustiska.

    MVH Tobias.

  3. Hejsan!

    Jag är ute efter ett program som man kan starta i windows och ladda in en SF2-sampling till och sedan via ett externt midikeyboard så kan man spela och få ut ljudet ur högtalarna. Alltså utan att blanda in ett DAW eller något sådant. Bara ett simpelt playbackprogram typ.

    Vet någon nått sånt? =)

  4. Hej!

    Som alla säkert vet så dömdes ju de 4 piratebaysnubbarna till 1 års fängelse samt 30 miljoner kronor i skadestånd. Detta är helt sjukt tycker jag. De är ju fasen bara vanliga människor, inga brottslingar. Ändå får de mycket högre straff än många grova brottslignar. Att folket inte gillade detta är tydligt då piratpartiets medlemsantal ökade med 20000 på tre dagar efter detta, och det har fortsatt öka stadigt sedan dess. Nu är det bara 600 krav tills de går om centern som är sveriges 3dje största parti. Det finns folk som är för denna dom och begränsande av internet, men de allra flesta är emot. De som är för är även stora rika bolag, som skivindustrin och liknande som annars hotas av fildelningen. Jag tycker det är tydligt att dessa eller andra parter med mycket pengar på något sätt bidrar i den utveckling vi sett. Pengar har tydligen mer makt än folket.

    Danowsky, advokaten som fällde piratebay har till exempel sagt detta:

    "– Alla i riksdagen har utgått ifrån att internetoperatörerna är lojala mot lagstiftningen och inte vill medverka till brott. Om Tele 2 intar den här attityden och det följs av andra operatörer blir det en skärpning av lagen i framtiden."

    På vilket sätt har han med att göra hur riksdagen stiftar lagar? Han är inte folkvald.

    Dessutom så har nu italien börjat arbeta med att åtala thepiratebay för exakt samma sak som de åkte dit på i sverige: http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Ar...5C02%255C335651

    Ska de får ännu mer fängelse och ännu mera böter för varje land eller vad? Det är helt sjukt...

    Intressant läsning: http://torrentfreak.com/riaas-hostile-take...nternet-090429/

  5. Jag tycker att piratkopiering är okej så länge man inte är beredd att köpa det man piratkopierar. Om man ställer sig frågan "skulle jag köpa detta om jag inte kunde ladda ner det?" och ärligt svarar nej, så påverkar det ju inte företagen negativt. Snarare tvärt om. Det ger promition och en eventuell kund senare. Större andelen av min LP-samling skulle jag aldrig köpt om jag inte laddat ner den först. Visst, jag har inte köpt allt jag laddat ner, men oftast så skulle jag då inte köpa det om jag inte kunde ladda ner det. Är ni med på mitt resonemang här?

    En annan grej jag funderat på är detta:

    Tänk er en affär som säljer glass som de själva uppfunnit. Jag startar ett annat glasseri bredvid med eget glassrecept och detta leder till minskad försäljning hos första affären. Är detta fel? Nej, det kallas konkurens.

    Tänk nu samma situation, fast jag nu inte har helt egen uppfunnen glass. Jag försöker imitera deras hemliga recept och lyckas ganska bra. Är detta fel?

    Ett steg längre: Jag är kompis med en anställd på den andra glassbutiken och han ger mig deras recept. Jag börjar sälja glass med deras recept. Är detta fel? Varför?

    Jag vill höra folks tankar om denna glass.

  6. Förmodligen inte, men du får väl fråga dirigent Charles Hazlewood om lov så får du säkert ett bra svar 😆

    Haha, busted! Jag tror konserten kommer bli awesome. 😆

    I alla fall så far jag dit och ser. Finns det ingen skylt eller något så kör jag på och ser vad som händer.

  7. Du är en drygputte, eftersom du tror att det räcker med kapital och smart PR för att bestämma vad som går hem i stugorna.

    Och visst, jag är en drygputte eftersom jag anser att folk i allmänhet är idioter och får exakt det dom förtjänar.

    Nöjd?

    Och vadå rösta? Skärp dig för fan, vi som genomlevt proggen pallar inte mer av den varan. Ska du föreslå en alternativ melodifestival också, gå och glo på när Jan Hammarlund sitter och ylar i ett tält?

    Haha, jag har aldrig sagt att det räcker, naturligtvis måste det finnas låtar också. ^^

    Jag tycker inte du är dryg, jag tycker du är rolig. =)

    Jag är ganska nöjd jo. Lite hungrig bara.

    Jag förstår inte riktigt din poäng i det där sista, men jag orkar inte engagera mig i att göra någon alternativ nånting. För min del får det gärna vara som det är, jag lyssnar ändå aldrig på radion.^^

    Jag tror dock fortfarande att PR och grupptryck har väldigt mycket med populärmusiken att göra.

  8. Basshunter är undantaget som bekräftar regeln. Hur många andra hemmaproduktioner ligger på topplistan? Inte en jävla enda, och ingen har heller gjort det sen båtten anna låg där för tre år sedan.

    Och vadå "ges åt folket"? Slopa det där jävla von oben-snacket - folk är inte lurade, dom gillar skiten!

    Heh, så folk är inte alls påverkade av PR samt grupptryck? Du tror att det som spelas i radion inte skulle ändras om folket röstade fram låtar?

    Vem är von oben?

  9. vi får helt enkelt bestämma oss för vad vi gemensamt anser är kvalitetskriterier

    om du menar en sak å jag en annan så pratar vi hela tiden förbi varann

    jag har inget facit - bara mina åsikter

    egentligen är kvalitetsaspekten likadan gällande allt

    kvaliten på en bil är en mängd olika kriterier som når upp till en viss nivå man bestämt

    det är alltså subjektivt på det sättet

    men är man bara överens om kriterierna så kan man få en mer objektiv måttstock

    väldigt få skulle nog påstå att bmw är en bil med dålig kvalitet

    hur bra betalt har man då?

    definiera "lätt leva" 😏

    Jo, men vad anser du vara bra kvalitet då? Jag har svårt att bestämma mig. Det blir massa luddighet hela tiden. 😉

    Ja, som fattig student som inte tar lån så kan jag säga att jag klarar mig bra med 1000-1500 kronor efter att hyran är betald. Man behöver inte jobba mycket för att få ihop till det precis.

    Man kan lätt dö på ett deltidsjobb också (då har man all tid i världen:)

    /Döende deltidaren Kruger

    Hahaha. 😛

×
×
  • Skapa ny...