Jump to content
Annons

Clogshoe Ninja

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det roliga är att skillnaden är subtil - känns mer än hörs. Har inte Internet i hemmet. Sitter på jobbet men jag e säker på att nån annan kan "showcasa". Har verkligen en anledning att upgradera till Reason 4 nu. *EDIT* Läste förresten i nån Studio tidning att Stonebridge hade samma probs ett tag när han bytte program. Han e en av dem som kör den kvantiseringen. Som sagt: subtil skillnad, men najs.
  2. Näe de e lugnt. Är inte avundsjuk. Säkert. Lovar... 😕 Allvarligt talat. Dela gärna med er om 4:ans pros and cons. Har inte haft råd att uppgradera än.
  3. 😏 Gomorron, medmusiker. Har ett litet problem. Snabb historik: Under hela 80-talet tråk-kvantiserade jag mina låtar i vanlig 4/4 16, men kände att svänget fattades. Då och då dök det upp en å en annan låt med ett "mystiskt sväng" som jag slet mitt hår för att efterhärma (Är numera flintskallig 34-åring). Soul II Soul visade vägen. Plattan "1990-a new decade" var nersmetad med detta sväng. Det var inte shuffle eller triplet el. vanliga 16-delar. Till slut hittade jag det genom att "event-editera" noterna i KORG T3:an's sequencer. Har sedan dess blivit min religion i snart 2 decennier oavsett låttyp. Lyfter verkligen allt. Nedan visas hihaten under en fjärdedel. 16-delar: 0--12--24--36 (gäsp) Triplet: 0--16--24--40 (too much 90's-helikopterplatta-frisyr-med-gräll-axelvaddsskjorte-känsla) Eureka!: 0--14--24--38 Nu säger vissa av er att det bara är att vrida shuffle-knoben till 50%. Trodde jag också men såvida jag missat nåt så stämmer det icke. Arbetar med ACID (garva inte, enormt snabbarbetat) med Reason 3 i ReWire-mode. Inget av programmen erbjuder en sån inställning. Får jämt sitta å fippla med 64-delars inställning och efter-editera till vansinne. Med risk för att framstå som en trebent packåsna får ni gärna upplysa mig om vad jag missat.
  4. 400 Ohm är lite för mkt kräm för ljudkortet. "Vanliga" lurar e nånstans i 32ohms klassen. Du har inte gjort nåt fel. Dina lurar e helt enkelt för feta (läs bra) för kortet. Lägg en förstärkare el dylikt mellan kort å lurar. *EDIT* Beyerdynamic DT150 lurarna har varit min våta dröm sen tidiga tonåren. Världens bästa studiohörlurar i mina ögon (öron?!)
  5. X-Fi Extreme Music med västvärldens osmidigaste software. Sexig latency dock. Fick hicka första gången jag plugga in synthen med asio-drivrutinerna. Hade fått snabbare svar från tangenterna om jag skickat dem över email. Märkte sedermera att midi-hosten (ACID Pro 6.0) placerade latencyn i 50ms default. Numera i 5ms. 😕 Prisvärt kort. (695 kr bulk)
  6. REASON 3.04 m AMD 64 3200+ @2400Ghz, 1gb DUAL CH. RAM, X-Fi (billigaste bulkmodellen) och ett Windoze XP utan tvåhundra bakgrundstjänster/progs. Funkar galant!
  7. OK, vilken M-Audio Keystation pratar vi om? Det blandas ihop rätt friskt nämligen... Den första utgåvan ~2003 (49) eller den andra ~2006 (49e). Den första hade spädbarnsprobs, är dock nyfiken på senaste. E dt nån som har 49e varianten? Fattig som en gatumusikant å vill inte tjacka fel prylar (handlar på onsdag) maxgräns 1000 buck.
×
×
  • Skapa ny...