Jump to content
Annons

Tredje Mannen - Cul-De-Sac


lillbabs

Recommended Posts

Annons
  • 2 veckor senare...
  • 3 veckor senare...

VA!!!

Någon som vet vilka Tredje Mannen var?

Jag har sökt och sökt på nätet efter någon hemsida med Tredje Mannen och bara hittat en enda för något år sedan med mycket knapphändiga uppgifter. Har bara träffat på en person tidigare som vetat vilka de över huvud taget var.

Jag har deras santliga tre LP:s, Cul-de-Sac fr. 1982, Blå Drömmar fr. 1983 och Glöder Eld... fr. 1986. Jag har några singlar också med låtar som inte finns på LP-skivorna och där B-sidorna är lika bra som A-sidorna. Den sista de gjorde är en engelspråkig singel från 1988.

På första LP:n var de en duo med Pocke Öhrström och Mats Lindberg Sedan blev de en trio. Pocke och Mats spelade tidigare i Trettioåriga Kriget och de har tydligen gjort comeback, dock utan Pocke... tror jag...

Skivorna har jag hittat på olika "skiv-mässor" i Borås och Göteborg sent 80-tal och tidigt 90-tal. Jag har nog också köpt någon skiva från Hot Stuff Records i Älmhult. De var ju lite specialiserade på synth-pop och liknande. Om de finns kvar idag vet jag inte.

Jag säljer tyvärr inte mina skivor men jag har sett att det finns skivor att köpa på olika auktionssidor på nätet. Priset på singlarna har legat på mellan 60 - 80 kr.

Patrik

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Haha, det finns alltså fler människor på detta forum med bra musiksmak. 🙂

Jag hittade själv Cul-de-sac i en butik för begagnade skivor här i Göteborg, gav en femtiolapp. De dyker upp på Tradera ibland, så det är bara att hålla ögonen öppna.

Link to comment
Dela på andra sajter

Just det ja, Hot Stuff finns kvar än idag: Hot Stuff

Och är fortfarande stället man går till om man är ute efter bra synthmusik... 😎

Ja, alltså...det verkar som om de är de enda som säljer Clan of Xymox' nya skivor i Sverige numera. I alla fall har jag inte hittat dem någon annanstans här. Det verkar också gälla svenska banden Daybehavior och Red Mecca, förresten. Synd bara att HotStuff är så dj*kla dyra med portot. Kasst firmanamn också. Var noga med att knappa in hotstuff.se; hotstuff . com är något helt annat och föga uppmuntrande. 😏

Redigerat av Fredrikmo
Link to comment
Dela på andra sajter

nattvaktaren (oregistrerad)

Hot Stuff är coola. Vi släppte ett par skivor hos Per på 80-talet - dom sålde inte ett skit, men kul var det. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

VA!!!

Någon som vet vilka Tredje Mannen var?

Ser man på! Då har du kanske Cosmic Overdose från Göteborg också (de som blev Twice a Man senare). Har väl samma synthkultfaktor i Sverige (och ännu något lite högre utomlands). 😄

Minns oxå mina idoler Twice-a-man (och låten Flatland på isflaks-albumet "From a northern shore") 😛

Köpte min först synt av Söderquist som jobbade på Annedals Musik i Gôteborg och såg senare Gasleben med barnvagn i Majorna ...

Men vad gör dom nu (senast hette dom "Butterfly Effect")? 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

nattvaktaren (oregistrerad)

Ah, jag trodde Ernst Nathorst-Böös var med i TAM, men det var ju han Gasleben.

Visst skrev han också för MM förr i tiden?

Redigerat av nattvaktaren
Link to comment
Dela på andra sajter

Cosmic Overdose...

Jag tror att jag har en gammal vinylskiva med gult omslag och röd text. Tror att det är Cosmic Overdose, titeln kan ha varit Dada Koko. Kommer knappt ihåg ahur den lät.

Men Twice A Man har jag givetvis. Music For Girls, From A Northern Shore (Isflaksalbumet), Slow Swirl, Works On Yellow, Driftwood, The Sound Isn´t Organized Yet och A Midsummernights Dream (teater-musik) samt skivan med Butterfly Effect.

From A Northern Shore och även Slow Swirl är klart bäst. På något sätt illustrerar omslaget på From A... deras musik. Inte att den är kall och kylig, men ändå påminner den om deras musik på något knepigt sätt. Slow Swirl och Driftwood är minst sagt flummiga...

Läste i MusikerMagasinet att TAM håller på med en skiva tillsammans med poeten Zack O´Yeah. Zack var med i gruppen Butterfly Effect tillsammans med TAM plus ytterligare nå´n snubbe till.

Har en skiva med en som jag tror är Dan Söderqvists (i Twice A Man) bror, Jocke Söderqvist. Perma Blue heter skivan, lite åt TAM-hållet. Jocke Söderqvist medverkade på From A Northern Shore och Slow Swirl, eventuellt var han medlem i bandet.

Lyssnade på en skiva för många år sedan med en snubbe som hette Lars Falk. Han var medlem i Twice A Man på Music For Girls. Somwhere Behind The Certain eller något sådant hette skivan eller eventuellt en låt på skivan. Köpte aldrig skivan, men minns att den var bra.

Redigerat av Pajosv
Link to comment
Dela på andra sajter

Efter det att jag skrev mitt inlägg om Tredje Mannen kollade jag upp om Hot Stuff fanns kvar och upptäckte att de gjorde det och att de även hade en hemsida som andra redan har nämnt.

Kan passa på att nämna Music Non Stop i England. Englands motsvarighet till Hot Stuff, eller kanske tvärt om...

Har beställt flera skivor, framförallt svåråtkomliga Kraftwerk-skivor, därifrån. Det har alltid fungerat perfekt. De verkar minst sagt vara seriösa.

Hittade bl.a. Kraftwerk 1, Kraftwerk 2, Kraftwerk Ralf & Florian samt deras första band från 1969-70 Organisation på CD. Hittade också Expo2000 med det tredimisionella omslaget redan i dec-99. Tre månader före det släpptes i övriga Europa. De sålde också den CD som delades ut på mässan Expo2000. Den kostade dock 1200 kronor så det fick va´. Priserna anges också i kronor och det går att betala med VISA-kort.

Hittade detta om Twice A Mans nya skiva på Music Non Stop.

Twice A Man - Agricultural Beauty Den kom tydligen 2002.

Review

Brand new album from Swedish electronic pop music pioneers Twice A Man. A fantasic atmospheric and spiritual album influenced by and combining Indian Folklore with fine electronica. A truly unique style that works brilliantly, at times evoking wonderfull laid back melodies infused with ritual electronic beats and rhythyms. Recommended !

Tyvärr hade de inget med Tredje Mannen...

Adressen till MNS:

http://www.musicnonstop.co.uk/store/erol.htm

Redigerat av Pajosv
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...