Jump to content
Annons

android

Medlem
  • Antal inlägg

    3 702
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av android

  1. Har inte lyckats lyssna tillräckligt mycket för att få någon ordentlig bild av skivan än. Det jag hör är inte tillräckligt bra för att hålla fokus från all annan musik... Måste nog försöka se till att ge skivan en ordentlig chans, den känns iaf klart bättre än förra. 😕
  2. Du kan köra med vilket USB-MIDI-interface som helst, det måste inte komma från CME.
  3. Läs på lite om control voltage (CV) eller styrspänning på svenska. 🙂 Du har alltså redan ingångar för detta på synthen, så då behöver du bara en mojäng som gör om MIDI till CV-signaler. Kenton brukar göra bra grejer, så den som Hegobald tipsade om bör vara perfekt. Om du bor i Sthlm så har JAM såna här grejer, kolla med dem?
  4. Nej. Vanlig kompressor och EQ räcker fint. Brukar inte behöva de-esser heller.
  5. Kolla in Blackstar HT-1 Är ingen erfaren gitarrist, men jag tycker att den låter riktigt gött! Jag bor i lägenhet och den låter bra på låg (grannsäker) volym och den kan även låta rejält högt om man vill det. Har inte varit över hälften på volym-reglaget ens... 😄
  6. Oj, vad snyggt! Första låten (har inte hunnit längre än) är grym! Tog en liten paus från mitt egna musikskapande för att kolla lite forum och jag ska nog ta och hämta mig lite kaffe och bara sitta och lyssna en stund... 🙂
  7. Köpte en liten gitarr-röris för ett tag sedan, Blackstar HT-1. En trevlig liten mojäng som gjort att jag spelat mer gitarr den senast veckan än under hela förra året... Och det låter fint att köra synthar genom den också! 😄
  8. Har relativt nyligen gått från Sonar 5 till Sonar X1 så jag känner ingen större brådska att uppgradera igen. Verkar väl inte vara några revolutionerande nyheter, eller? Jag upplever inte några buggar i Sonar X1d. Tror inte att det kraschat en enda gång, men jag har iofs inte pressat det särskilt hårt än... Jag installerade 32-bitarsversionen eftersom jag inte kör grejer som behöver en massa minne, och för att slippa eventuellt strul med pluggar i 64-bitarsversionen.
  9. Frost Blushbox kostar lite drygt 10 000kr. Musiker-anpassad PC med bra prestanda. (http://www.frostacm.com/product_info.php?products_id=18&XTCsid=42st6tfa0t89us0b76ge0h7617) Jag är nöjd med min, men jag kör å andra sidan PC-only musikprogram så Mac har aldrig varit en valmöjlighet.
  10. Det bör väl stå i installationsinstruktionerna? 🙂 Har för mig att jag hoppade över nån av dem, men jag kommer inte ihåg precis vilken.
  11. IKEA har ju ett litet bord som har rack-mått mellan benen. Borde kunna funka som monitorstativ, eller det är kanske för stort? Jag har sågat ut lagom stora klumpar (bygg)frigolit att ha under monitorerna. Finns t.ex. på Bauhaus för småpengar.
  12. android

    Mp3-spelare

    Vi brukade köra med mp3-spelare förr, en iriver T10. (Numer kör vi med en Zoom H4, vilket egentligen är en inspelningsapparat, men det går ju även att spela upp med den. Och i högre upplösning än min mp3-spelare.) Jag brukar lägga på 1 minuts tystnad i slutet på varje låt, för att vara säker på att jag hinner stoppa innan nästa låt börjar. 🙂
  13. Ja, det låter konstigt. Gissar att det beror på att Sonar ju har kvar allt data, så att man kan dra ut det igen, efter att man klippt bort något. Tror att det finns något kommando för att det inte ska bli så... *ska kolla* Har du testat att högerklicka på klippet och välja "Apply trimming"?
  14. Nån som ska se andra chansen? *gäsp* Måste vara det tristaste startfältet i mannaminne, skulle inte göra nåt alls om ingen därifrån gick vidare.
  15. Yorkville YSM1P Det var rätt många år sedan nu, men jag kollade runt en hel del på olika forum och var på ett antal affärer och provlyssnade innan jag slog till. De kändes helt enkelt bäst för de pengarna då. 9/10 - De funkar klockrent för mig. Jag vet exakt hur de låter så jag tror att jag skulle behöva lägga ut rejält med pengar för att få något som skulle kännas bättre.
  16. Jo, den verkar riktigt schysst! Många nya analogisar nu... 😄 Synthar utan patchminne är lite småbökigt, men ger också ett annat arbetssätt för mig, eftersom de ju kräver att man skruvar fram de ljud man vill ha från scratch varje gång istället för att bara leta fram nåt man gjort tidigare och eventuellt ändrar lite på det. Och så är det ju bara att använda kameran för att spara "presets". Så jag skulle inte säga nej till en till... 🙂
  17. Har en stationär Frost, så jag kan inte svara på dina laptop-specifika frågor. Men jag är iaf väldigt nöjd med min Blushbox och deras kundservice har varit snabb och hjälpsam.
  18. Ja, det bör gå. Du kan spela in rattrörelser med alla hårdvarusynthar som skickar MIDI. Ett problemet kan dock vara att vissa kör med enkel MIDI-upplösning (128 steg), vilket kan göra att det hörs tydliga steg i t.ex. ett filtersvep. Många kör därför med högre upplösning för att motverka det. Vet inte riktigt hur DSI-syntharna är där (trots att jag har en Evolver-keyboard 😛), men det är enkelt att koppla valfri parameter till modulationshjulet och då blir det helt steglöst.
  19. Jotack! Lite bättre överblick då liksom... 😄 Jag kör förresten Sonar X1 Producer Expanded, och FL Studio 9 (eller är det 10?) som trummis.
  20. Tänk på att, trots alla möjligheter, så har en Virus ett lite eget sound. Så det kan bli lite likriktat att byta ut en massa olika synthar mot en enda. (Om det nu var det du tänkte.)
  21. Tror inte att det finns så många alternativ då. Men du bör ju kolla ordentligt så att integreringen funkar som du vill med din DAW. Om inte, så är kanske vettig MIDI-styrning av vilken synth som helst lika bra.
  22. Har också hört att virus-pluggen varit rejält strulig, men har inga egna erfarenheter av den. Andra alternativ? Beror ju lite på vad du är ute efter. För de +20kkr som en ny Virus TI2 key kostar finns det ju en hel del att välja på. Särskilt om du även är beredd att kika på begagnat. Listar några kandidater: -DSI Prophet 08 -DSI Evolver (desktop, mono-key och poly-key) -Moog Little/Slim Phatty -Clavia Nord Lead 2X -Clavia Nord Wave -Korg MicroKorg -Korg MS2000 Antar att du är i Sthlm? Har du varit på JAM och kikat också, de brukar ha rätt mycket syntar inne.
×
×
  • Skapa ny...