Jump to content
Annons

Synthmod med Vintage-känsla


Ekstasis

Recommended Posts

Annons
Du kan ju hoppa på svenska analogsympatisörers mailinglista: http://www.permattsson.se/sas/

De älskar gamla syntar och flera av dem bygger om, modifierar och etc. De har nog bättre koll än jag på vad det kan kosta. Någon där kan kanske ta sig an jobbet dessutom.

Lycka till!

Tack för tipset, joo, nån i sverige borde väl kunna fixa det åt mig tycker man..

Ska som sagt kolla med stället jag köper ifrån...t.e.x Thoman kan nog kanske fixa det....

BTW glömde säga det ytterligare en anledning varför jag vill ha digtal styrning är så jag kan spara presets...

Det är ju annars hopplöst och sitta och försöka ratta fram samma ljud igen osv...

Verkar som övrigt att Andromeda A6 har väldigt låg tillgänglighet, ingen av dom större butikerna i sverige/tyskland/belgien verkar ha den på lager...

Link to comment
Dela på andra sajter

De tillverkas i en mindre mängd som säljer slut sedan inväntas beställningar, blir det tillräckligt många beställningar så tillverkas en liten mängd till och så vidare. Det har varit så de senaste åren. Risken är att du får vänta länge och i värsta fall så blir det inga fler.

Mmm..undrar hur länge den har varit "slutsåld" ... finns väl alltid mindre butiker som har den dock...

Eller så får man köpa den begangnad..

Link to comment
Dela på andra sajter

Den senaste omgången kom för bara några månader sedan, vill jag minnas. Det finns ju en hel del begagnade. jag sålde min för 20 000 i absolut nyskick för några månader sedan.

Jasså...du har ägt Andromedan...det kunde du väl sagt ? :rolleyes:

Var du inte nöjd med den eller varför sålde du den ?

Link to comment
Dela på andra sajter

Det har jag sagt. I inlägg 8 i tråden. 😄

Hursomhelst var Andromedan min absoluta drömmaskin sedan jag såg den första gången för 7 år sedan. För ett par år sedan fick jag råd och slog till. Jag bryr mig inte nämnvärt om den analoga aspekten egentligen. Alesis Ion låter precis lika analogt i mina öron. Många analogtalibaner har dessutom hävdat att Andromedan inte alls låter lika "fett" eller "varmt" som många andra analoga häckar. Jag bryr mig inte heller om att Andromedan har många bekräftade buggar i operativsystemet som aldrig kommer att fixas. De stör inte mig. För mig gav det en viss, härlig känsla att sitta vid Andromedan och experimentera. Dock ska det sägas att jag knappast var ute efter klassiska analoga ljud för syntmusik eller liknande. Jag var ute efter att bygga trasiga, knasiga ljudlandskap och laboratorieelektronica. Folk som använt Andromedan till att göra basala syntljud har klagat ganska mycket på att den är omständig. En hel del menypill för att göra vissa saker som klassiska analogsyntar alltid har enkelt tillgängligt på frontpanelen.

Jag sålde den för att jag slutade med mina ljudexperiment och började göra pop istället. Det kändes inte värt att ha en maskin för 20k för att göra enkla pads och basar.

Jag vet att Andromedan är en drömmaskin för vissa som har den och för många fler som inte har den. Det finns god anledning till bådadera.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jasså...du har ägt Andromedan...det kunde du väl sagt ? 🙂

Var du inte nöjd med den eller varför sålde du den ?

Jag tycker sisältää gjorde helt rätt i att sälja !! .... 😕

Man får ju vänta arslet av sig annars.

När det gäller testet så tänkte jag gissa vilken som var andromedan och kunde iallafall skära ner det till tre alternativ. Jupiter, Moog och Andromeda. Å sånt "analog"-öra har jag nog egentligen inte. Trodde inte moog skulle låta så "vass" i filtret som den gjorde. Waldorf Pulse, PPG och XT gillade jag i basen fast jag egentligen köpte min XT för det härliga höga spektrats skull. SubTractor var en överaskning också.

Och jag har sagt det förr men för mjuka mulliga basar och ljud är Korg Legacy super, bara du har en vettig D/A. Totalt i min smak iallafall!

mvh

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...