Jump to content
Annons

Köpa Gitarr.


Carle

Recommended Posts

På längre sikt är det en förlust även för dig. Den dagen då det inte längre finns ekonomi i att driva musikaffär, eftersom alla bara kommer in och provspelar för att sedan köpa via nätet, har inte du längre möjlighet att testa sakerna innan du köper. Du har inte heller möjlighet att snabbt få fram en bra mikrofon en fredagseftermiddag inför inspelningen på lördagen om så skulle behövas t.ex. Dessutom har några människor från butiken inget jobb längre, vilket sannolikt innebär att de, iaf tillfälligt, kommer att belasta dina skattemedel och a-kassepengar. Dessa personer förlorar då också köpkraft, vilket i sin tur påverkar andra lokala företag. Kanske kostar det även dig jobbet på sikt? Om det händer i lite större skala finns det risk för att hela ekonomin drabbas negativt. Därför kan de hundralappar du sparar på att handla på nätet innebära en väsentligt mycket större kostnad för dig och alla andra framöver. Ja, det är ett extremt exempel, men det illustrerar min poäng.

Även om det "bara" skulle innebära att musikaffärerna får lägga ned tycker jag det är illa nog.

Vad gäller kompetens hos personalen så låter det som att du lyckats träffa fel personer. Jag har iaf bara bra erfarenheter, oavsett om jag pratat med Jam, Musikbörsen eller 4sound.

Och nej, jag jobbar inte i musikaffär 😉

Intressant diskussion - NOT - och det är uppenbart att det finns medlemmar som har för lite att göra... men det är fredag och känner för att hälla lite extra bensin på elden... Jag köper minst 90% av mina prylar i musikaffärerna för jag tycker om att känna, klämma och lyssna på leksakerna innan jag öppnar plånboken. Men diskussionen blir surrealistisk och argumenten om att alla förlorar sina jobb och att ekonomin går åt pipan för man köper via nätet är som det så vackert heter på svenska - ren dynga och vittnar om okunnighet samt en naiv inställning till hur marknadsekonomin fungerar. Musikaffärerna har vissa fördelar - framförallt att de kan tillhandahålla service och kompetens - nätbutikerna kan (kanske) hålla kostnaderna nere men har definitiva nackdelar som de flesta är mycket medvetna om - mao så finns det något för alla och varken nät- eller gatubutiker överlever om man inte utnyttjar det man är bäst på - svårare än så är det inte. Och om vi nu pratar om ekonomi, arbete och vad som är rätt eller fel ... jag slår vad om att du tankat ner, lyssnat eller sett på upphovsskyddad musik eller film utan att betala ... och hur passar detta in med din filosofi om världslig ekonomi och rättvisa åt alla ... doooh... ☺️

Du valde att bortse ifrån "Ja, det är ett extremt exempel, men det illustrerar min poäng" så jag avstår att kommentera trolltyget angående ekonomiska kunskaper. Angående piratkopiering, visst händer det. Dock i väldigt liten omfattning i mitt fall, och de saker jag tankat ned och gillar köper jag. Piratkopieringen tycker jag dessutom inte hör hemma i diskussionen då det är en annan fråga med med många andra aspekter.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...