Jump to content
Annons

gumpbert

Medlem
  • Antal inlägg

    368
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Socialt

  • Skype
    gumpbert@hotmail.com
  1. pesek

    1. Show previous comments  3 fler
    2. joachime

      joachime

      Ja, jag blev själv lite förvånad.

    3. gumpbert

      gumpbert

      Jag vill ha lite av farbrors tobak.

    4. joachime

      joachime

      Det går att ordna. Möt mig i gränden om tio.

  2. Dessutom är det en av världens bästa låtar. Jag bubblar av lycka när jag hör den iaf 🙂
  3. Det är ju inte utan att man drabbas av lite halvakut GAS
  4. http://www.youtube.com/watch?gl=US&v=O2WksiotTjw Imponerande produktion 🙂
  5. Jag kanske missar någonting, men är inte UV22HR same same oavsett om det är inbyggt i Ensemble/Rosetta/x16 eller i Cubase/Logic/Nuendo? Har du länk till mer info? http://www.apogeedigital.com/products/uv22hr.php Jag tolkar iaf vad de skriver som att det är samma UV22HR som används i alla produkterna 🙂
  6. Det skulle inte gjort ont med fler ADAT-kanaler och 8 preampar är roligare än 4, men då hade det åas kostat en del mer. Jag skaffade ett Steinberg MR816x för de tillfällen jag är iväg och spelar in och 4 preampar inte räcker. Det är ett ruggigt bra kort som du också bör överväga. Vänta med att shoppa tills i nästa vecka iaf eftersom Apogee släpper något nytt den 26/7. Kanske är det efterföljaren till Ensemble som är ännu lite roligare. Om inte annat pressar nysläppet kanske ned priserna på Ensemble.
  7. Musikbörsen på S:t Eriksplan rekommenderas varmt. De hade CMS 50 på hyllan senast jag var där för någon veckan sedan iaf. Där har du dessutom möjlighet att höra Mytho 6 och 8040 också. Passa även på att lyssna på K+H O110 också när du ändå är igång. Även de finns i butiken 🙂
  8. Ensemble har minst funktioner av de kort du räknat upp, men det är en fröjd att arbeta med. Om du är nöjd med Duet lär du definitivt bli nöjd med Ensemble. Mitt Ensemble har fungerat felfritt i snart två år. Inte ett enda problem varken med hård- eller mjukvara. Och jo, Apogees dither ingår i priset 🙂 http://apogeedigital.com/products/ensemble.php "Ensemble also includes premium Apogee technologies such as “SoftLimit”, “UV22HR”, and “Intelliclock”."
  9. CMS 50 + sub är sannolikt en roligare lösning än 8040 om bas är det du söker, förutsatt att du är beredd på att det kan vara trixigt att få en sub att låta bra. CMS-serien har ju dessutom fått mycket bra omdömen på flera håll. Om du tycker att basen räcker till i 8040 så är RCF Mytho 6 också ett alternativ i samma storleks- och prisklass som, i mitt tycke efter snabb jämförelse i butik, står sig bra mot 8040. Bäst är ju självklart om du har möjlighet att låna hem, eller hyra, och testa i ditt rum under några dagar. Det är inte helt lätt att avgöra vad som passar en bäst när man står i butiken. Lycka till med ditt inköp!
  10. Det funkar bra att ha den installerad på flera datorer. Jag ogillar allt vad donglar heter, så jag har köpt varianten med vanlig licensnyckel, och har den installerad både på min stationära och min bärbara dator. Har aldrig testat köra båda samtidigt, men var för sig funkar de utmärkt iaf.
  11. Steinberg (Yamaha) MR816x är ju som gjord för vad du är ute efter. 8 preampar med tokbra förstärkning. Dessutom integrerar den snyggt med Cubase. Det finns en MR816csx också, men jag vet inte om jag tycker att det lilla extra man får med den är värt de pengarna extra.
  12. gumpbert

    Behringer ADA8000

    Använder en ADA8000 på samma sätt här. Har inte ens testat att spela in via den, utan använder den bara för att skicka ljud till en summeringsmixer. Har den klockad mot ett Apogee-kort och har kört så hela tiden, så jag vet inte om det blir någon direkt skillnad om man använder interna klockan istället. Enligt vissa i tråden på Gearslutz spelar klockan roll iaf. Har för mig att ADA8000 mer eller mindre är en direkt kopia på ett RME-kort, men jag minns inte vilket.
  13. Jovisst låter de olika, men jag tycker ändå att det finns en hel del likheter. Men visst låter O300 bättre. Jepp! Mytho 6 lät kalas.
  14. +1 på K+H O300. Ruggigt välbalanserat och detaljerat ljud och de spelar djupare än man tror när man ser dem. De har, i mitt tycke, dessutom en ljudbild som påminner rätt mycket om Genelec, så om du trivs bra med Genelec lär du inte ha några problem att konvertera till K+H. Om du trivs med 8040 är ju 8050 annars ett logiskt nästa steg om du vill ha mer bas. De spelar högt och djupt, men kan inte riktigt prestera samma mellanregister som O300. Adam S3X-V kostar strax under 40 kkr för ett par. Har bara hört S3X-H och de låter kanonbra, i mitt tycke tom. lite för bra. Focal Twin är också ett alternativ. Jag tycker de påminner rätt mycket om Adam's äldre serie. Om du gillar Adam kommer du troligen att gilla dessa. Vad gäller bas tycker jag dock att alla de tidigare nämnda högtalarna är roligare. Mest oomph i sällskapet har Event Opal. Jösses vilken bas. De kändes en smula urgröpta dock, och jag upplevde att transienter kunde försvinna i dem. Barefoot MM35 landar väl också strax under 40 kkr. De är tyvärr lite halvsvåra att hitta någonstans för provlyssning bara. Musikbörsen på S:t Eriksplan har bl.a. S3X-H, O300, 8050 och Event Opal uppställda för lyssning. Sist jag var där fanns RCF Mytho 6 på hyllan, och Mytho 8 var på gång in sades det, så det finns rätt mycket kul att lyssna på där. Rackarns trevlig personal också!
×
×
  • Skapa ny...