Jump to content
Annons

Plexiglas


maarklund

Recommended Posts

Hej!

Vi har en liten replokal (16m2) och trummorna låter verkligen extremt högt och jag undrar vad man kan göra åt det. Funderat på plexiglas men vart kan man köpa det till ett rimligt pris?

I övrigt så har vi akustikplattor, äggkartonger och madrasser på väggarna så det är bra akustik i rummet men trummorna låter så högt att vi måste ha hög volym på förstärkarna vilket leder till rundgång i ljudanläggningen eftersom vi har 5 mickar som tar in ljud från alla olika håll.

Har ni någon annan bra lösning?

Tack på förhand!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Ifall trumsettet inte måste synas köp två paket markskivor, klä i tyg och ställ upp runt om.

Måste det synas kan tung, mjuk plast/gummi som man har vid ingångar till kylrum mm funka bra. Genomskinligt men fungerande dämpning och liten reflektion.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej!

Plexiglasskivor är ingen bra lösning alls i ett så litet rum. Dels så kostar den Jour Tan, (plexi är svindyrt!) och dels så kommer det att leda till en massa reflektioner i ljudet från två håll: Dels från trumsetet från ena sidan och dels blir det reflektioner från stärkarna på den andra sidan. Inte alls bra alltså, så glöm plexiglas är mitt råd!

Näe, gå på det förra förslaget att bygga en slags kontorsskärmar av 10-12 mm tjocka markskivor som du monterar in i en träram som du snickrar till på en kvart. Sedan kan du klä markskivorna med lite tyg så att det ser snyggt ut. Med den här lösningen så är det bra om man gör flera skärmar så att man kan placera de både framför och vid sidan av trumsetet. Man kan ju också ha olika bygghöjd på skärmarna så att alla kan se trummisen och tvärtom. Bygghöjden bör helst vara minst 30 cm ovanför hängpukornas höjd för att skärma av även dessa hyfsat bra. Cymbalerna är det lite värre med om ni inte bygger ett trumbås förståss. Men er replolal är för litet för att det ska bli bra ljud för detta. Trumbåset blir helt enkelt för litet då. Kontorsskärm-principen är alltså vad som gäller här enligt mitt tycke.

Om ni vill skärma av ytterligare lite till så kan ni även göra mindre skärmar på höjden som ni ställer lite framför gitarrstärkarna/högtalarna. Markskivornas rektangulära format passar ypperligt för detta om ni stället markskivan på sidkant/långsidan. En sådan skärm till respektive högtalare räcker nog rätt bra tror jag. Ni ska ju inte skärma av för mycket heller utan med måtta. Annars vore det inte helt fel om trummisen kunde spela lite svagare också vilken nog är den allra bästa lösningen av de alla....

Hälsningar:

Ludgo-Pelle

Link to comment
Dela på andra sajter

Håller med Ludgo-Pelle

Skärmväggar är svaret.

Orkar ni inte bygga så kan ni alltid köpa såna kontors skärmväggar, leta efter begagnade, när företagen renoverar eller går i konkurs kan man hitta såna biligt.

tex.

http://www.blocket.se/vi/11989844.htm?ca=23_11_s

eller om ni har mer cash, hehe

http://www.blocket.se/vi/15099944.htm?ca=23_11_s

Lycka till

Redigerat av eterno
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...