Jump to content
Annons

Lära sig Reason?


sherv

Recommended Posts

Jag vill lära mig det mesta om hur reason funkar, just nu är det helt förvirrande :/

Vet någon om det finns någonstans man kan lära sig det rätt snabbt och så? asså då menar jag grunderna osv..

Är FL STUDIO något "lättare"??

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Mollin (oregistrerad)

www.propellerheads.se kanske vore en sida för dig .. Klicka på "Reason" och läs lite om vad programet är och hur det funkar.

Det ska finnas videos någonstans på sidan.

Redigerat av Mollin
Link to comment
Dela på andra sajter

Jag vill lära mig det mesta om hur reason funkar, just nu är det helt förvirrande :/

Vet någon om det finns någonstans man kan lära sig det rätt snabbt och så? asså då menar jag grunderna osv..

Är FL STUDIO något "lättare"??

Reason är lätt att lära sig för du har "up-in-your-face" design, villken är kanon när man vill jobba snabbt 😠, FL har jag testat med jag tyckte det var svårt att komma igång med, så många fönster att hålla kolla på m.m...

Men det är upp till dig vad du tycker är "enklast" och smidigast m.m. testa dig fram 🙂

Redigerat av Trace
Link to comment
Dela på andra sajter

Personligen tycker jag att Reason är lättare att lära sig än FL, men det är nog till stor del en smaksak. Läs manualen och/eller lek runt lite i programmet så hajjar du nog så småningom hur det funkar. Annars finns ju bantade versionen Reason Adapted som kanske är lättare att börja med.

Jag började med Reason när det var nytt, kan tänka mig att det var lite lättare när det inte fanns lika många enheter att välja på. Aah, nostalgi 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

För mig var reason lite av en aha-upplevelse. Jag började personligen med musik i ett tracker-program som heter MadTracker, därefter gick jag över till FL studio som jag lärde mig rätt bra rätt snabbt, men det var FL Studio 4, på den tiden tror jag att det fortfarande hette Fruity Loops. Fyran av FL Studio var inte alls lika stort som det är idag, så det var mycket mindre att hålla reda på. Personligen har jag aldrig gillat hur man organiserar sina midi-spår i FL Studio, och att man har en helt egen del av sequencer-fönstret för att organisera waw-filer och inspelning tycker jag är helt absurt. Fördelen med FL-studio är att busshanteringen är smidig, att trum-editorn ger en väldigt god överblick över över dina trumloopar och att loopar i allmänhet går snabbt och effektivt att göra.

Anledningen till att jag såg Reason som en aha-upplevelse var att jag helt plötsligt kunde se hela signalvägen, plötsligt fattade jag varför ordningen på pluggarna spelade någon roll och så vidare.

Jag tycker väldigt bra om reason av flera anledningar: Det är väldigt logiskt, det är lätt att hålla iordning en tydlig struktur (detta är upp till dig som användare, personligen är jag ganska manisk vad gällar att tagga allt och att noggrant gruppera alla rackenheter i combinators), det låter bra (bra syntar, samplingar, effekter osv), de sparade filerna tar lite plats och är lätta att skicka mellan olika personer utan att man måste hålla reda på att alla ska ha samma versioner av alla pluggar och hosts osv och så ser det snyggt och inspirerande ut.

Om du ska köra reason så se till att skaffa version 4, det är värt varenda krona. Thor är mäktig och jag kan inte längre leva utan regroove och den nya sequencern.

Det finns en massa böcker att köpa i ämnet Reason, i annat fall så kan du som Mollin skrev titta på Propellerheads hemsida. Jag lärde mig hur allt fungerade genom att läsa och att experimentera, vilket fungerade utmärkt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Köpte studios specialnummer på reason för ett tag sen.. Trodde att det bara skulle va crap och tvekade verkligen när jag beställde det (120 spän med frakt). Men det första som slog mig när jag hade bläddrat i en minut var att även om man inte läser varenda ord i den så lärde man sig mycket som nybörjare av att bara titta lite här och var. Även om kanske tiden eller annat skulle lärt en många av dom grejerna som tas upp så är det en schysst genväg!

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...