Jump to content
Annons

Music Doc Festival


limpan666

Recommended Posts

MUSIC DOC FESTIVAL, Panora i Malmö Fre 9 feb kl 21:00

MONKS - THE TRANSATLANTIC FEEDBACK

Regi: Dietmar Post & Lucia Palacios, Tyskland/USA 2006, 100 min.

Medverkande: The Monks m fl.

Filmens fem huvudpersoner anlände som amerikanska soldater till kalla krigets Tyskland 1961, men innan de åkte hem 1967 hade de förvandlats till världens första avant-gardistiska konceptband, The Monks. De utvecklade ett vildsint rocksound med kreativ rundgång och mycket större fokus på rytm och energi än på melodier. Ingen slump att epitetet anti-Beatles dök upp. Och kanske att de uppfann både heavy metal, punk, techno, industri och kraut rock. The Monks har inspirerat många, ett par svenska exempel är The Hives och The (International) Noise Conspiracy.

Kolla in www.the-monks.com

Regissören Dietmar Post kommer att närvara vid visningen och svara på frågor från publiken. Biobiljetten gäller som inträde till klubben.

Med anledning av filmen har det släppts en tribute-cd, SILVER MONK TIME där en fantastisk line-up artister har spelat in varsin Monks-låt. Bl a medverkar Silver Apples/Alan Vega, The 5.6.7.8’s, Jason Forrest, Mouse on Mars, Chicks on Speed och The Fall.

Ett band som också finns med på tribute-cdn är 27#11, som består av Edvard Graham Lewis (The Wire) och Thomas Öberg (bob hund, Sci-Fi SKANE) och 27#11 – som i sin livesättning förstärks med DJ Playboy-Marse (Sci-Fi SKANE) – kommer att spela live på Panora/POPSCENE efter filmen.

Biobiljetten gäller som inträde till konserten/klubben.

Se hela festivalens program på www.musicdoc.se

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...