Jump to content
Annons

Gratis distanskurs i CUBASE


Lundin

Recommended Posts

Annons
kryotank (oregistrerad)

Tar mig friheten att svara - deltar i kursen.

Kursen är 4 killars examensprojekt på KMH (även kallat "Ackis" i folkmun).

Jag kan hålla med om att sidan är tung att ladda men tillgång till bredband var ett kriterium för att få delta. En del av deltagarna studerar dessutom vid KMH och har därmed tillgång till lina.

Det är upp till oss kursdeltagare att utvärdera upplägget när kursen lider mot sitt slut och som pedagog är det klart att man har tankar om kursens upplägg och utformning..

Men..

Det var perfekt att tvingas få tummen ur och fördjupa sig i SX..

Det finns nog en del matnyttigt att hämta även om man inte går kursen..

Link to comment
Dela på andra sajter

Dåligt att ställa krav på bredband.. de flesta har inte tillgång till bredband eller lina... men det fungerar ju i högskolemiljö. Det vore bra om ni tänkte på användbarheten också och inte bara hur häftig teknik som ska användas 😏

Användbarhetsexperten 😎 Kul dock att ni vill köra en kurs på distans. Det ska ni ha en liten kaktus för 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

PJ_Eriksson (oregistrerad)

Hej!

Som lärare i kursen mwire så tänkte jag bara lägga till ett par saker.

Ett förtydligande är att det inte är frågan om något examensarbete, detta är bara ett projekt i ämnet musik och media på musikhögskolan. Däremot har en av oss lärare valt att använda sig av kursens deltagare i form av enkäter bland annat gällande distansundervisning, i sitt eget examensarbete.

Kursen är som sagt för närvarande fullbesatt, och vi har inte möjlighet att ge respons till fler än de som är våra nuvarande elever. Däremot får man gärna kika på lektionerna och göra uppgifterna, men detta på egen hand.

Vi vet att upplägget är lite speciellt men eftersom det var vi själva som bestämde målgrupp och inte hade några som helst kommersiella intressen så hade vi möjligheten att välja ut våra elever med speciella kriterier, bland annat att man skulle ha bredband och dessutom t.ex. ha bra koll på musik i allmänhet. Kursen handlar om hur man kan använda sig av ett musikprogram för att få sin egen musik inspelad och dokumenterad. Om allt detta kan man förstås säga vad man vill, men eftersom vi gjorde kursen som ett arbete i skolan och hade helt fria händer, så vi valde att göra detta upplägget.

Vi är också medvetna om problemet med laddningstiden, detta kommer vara löst inom några dagar. Om man lagrar tillfälliga filer på datorn så behöver man ju annars bara ladda in sidan första gången. Dock kan det vara väl så trist om man har modem eller liknande.

Kanske har vi rätat ut några frågetecken? Vi hoppas inte någon blir förargad över att vi inte kan ta in fler elever, då vi inte har vare sig tidsmässiga eller ekonomiska möjligheter att göra det. Kanske kommer det finnas möjligheter att gå kursen i framtiden.

Med vänliga hälsningar,

mwire genom PJ Eriksson

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 månader senare...
Pogojoe (oregistrerad)

Kommer alla 7 lektionerna till Cubase SX att läggas ut på nätet? För tillfället fins bara lektion 5 🙂 . Till Cubase VST ligger alla lektioner ute dock 😎 .

Redigerat av Pogojoe
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...