Jump to content
Annons
  • entry
    1
  • comment
    1
  • views
    1,843

About this blog

Jag är en kompositör baserad i Los Angeles, med examen från det prestigefyllda programmet Scoring for Motion Pictures and Television, från USC. Jag har lång erfarenhet av att komponera och producera musik för flera olika typer av projekt – film, spel, tv, reklam, trailers och andra typer av medier.

Under många år studerade jag vid The Royal College of Music i Stockholm, där jag fick både en kandidatexamen i musik- och medieproduktion, samt en magisterexamen i filmmusikkomposition i samarbete med Academy of Dramatic Arts.

2012 gjorde jag musiken till dokumentären ”Clown Medicine” som blev utvald på Cannes Film Festival och Tempo Film Festival, Stockholm. Flera projekt som jag har komponerat musiken till valts ut till flera festivaler som Stockholm Film Festival, och visats på svensk och europeisk tv.

Jag har belönats med flera stipendier och bidrag för sin musikutveckling och för vidare studier, till exempel ett stipendium från Anders-Zorn-stipendiat (Sweden-America Foundation). Jag fick också höga rekommendationer från bland andra Garry Schyman, den internationella framgångsrika spelkomponisten ("Bioshock", "Shadows of Mordor"). Nyligen blev jag tilldelad Västmanlands kulturbidrag i musikkategorin Sverige.

Med en bred upplevelse av inspelning med Hollywood-musiker på studior som Warner Brothers och The Bridge, kan jag ta med mig min breda kompetens till varje specifikt projekt.

Nuvarande projekt som jag har komponerat för är mobilspel för det LA-baserade företaget Somatone Interactive Inc., Xbox i samarbete med FitLife Production och en kommande rysare, (“Murder In The Woods). Jag skrev nyligen ytterligare musik för funktionen "Trent", komponerad av Justin Bell (en av kompositörerna för NetFlix-serien "Sense 8"). Nästa projekt är en pilot i samarbete med den fantastiska regissören Marko Slavnic och Sony Pictures / Ekko media, ett företag som skapar interaktivt innehåll.

Nyligen presenterades jag på SKAPs webbplats, som är den prestigefyllda och största organisationen i Sverige för kompositörer och lyriker – med en exklusiv artikel samt en liveintervju, webinar, som du kan hitta på deras Facebook-webbplats. Jag har också under 2016 varit med i det bästa toppmusikmagasinet online i Sverige: Studio, med flera artiklar och djupgående råd om hur man komponerar och producerar musik på en toppnivå!

Webbsida: http://www.isabellengman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/isabelle.engman

 

Entries in this blog

Donationen del 1 – överdubbning

Jag vill i detta blogginlägg ge er en snabbguide bakom inspelningen av musiken till dokumentären Donationen, som jag och min kollega Gerardo Garcia Jr. jobbade med förra året (2019). Se den på SVT Play här. Vi gjorde en så kallad sweetening session, även kallad överdubbning (eng. overdubbing), vilket innebär att man tar in en eller flera musiker som gör en inspelning till redan förinspelat material. Till vår hjälp hade vi Jorge Velasco, en etablerad inspelning- och mixtekniker som

Isabelle Engman

Isabelle Engman

×
×
  • Create New...