Jump to content
Annons

Joelstromgren

Medlem
  • Antal inlägg

    251
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Joelstromgren

  1. Har en ADK a51e just nu. Hade tänkt byta upp mig och funderar på att köpa mig antingen en GA P TC-1 rörmic eller en RÖDE NT2-A. Vet inte vad det blir för skillnad med en rör mic. Någon som har nått förslag? Micar sång och akustisk gitarr. Gärna förslag på andra micar med! 😄

    ¨

    RÖDE NT2A kör jag med och jag är helnöjd med den.

    Den funkar på de mesta, sång, acke, overhead, sträkare osv.

  2. Ärligt talat, om det bara är för att spela in låtidéer så skulle jag säga att det är billigast att programmera trummor och line:a gitarr/bas via nån POD, och köpa nån billig mick för under 1000-lappen.

    Handlar det däremot om en demo att skicka ut till spelställen och lite trevligt folk så skulle jag nog lagt dom 6000 kronorna på en helg i en skaplig studio.

    Men det är jag det.

    Jag håller med här eftersom att du inte kommer speciellt långt på 6000...

  3. nu har jag byggt det , de var kul, gjorde ramar med reglar och fyllde med gullfiber och rockwool, nu tänkte jag klä ramarna med tyg också, så det blir snyggare och inte dammar så mycket, då undrar jag om det spelar nån roll vad det är för sorts tyg som är bäst att använda?

    upp med en bild då! 🙂

  4. Hm, vintage warmern är en lite strulig plug tror jag faktiskt. Den har ju ett delay helt klart, och jag vill minnas att den är strulig även i avseendet att den inte har samma delay när den är pypassad. Jag hade kollat på PSPs hemsida för att se om jag hade hittat någon info om vilken latency den har.

    Jo, det stod i pluggen typ "Sample: 2175" så jag ställde in Delaykompensationspluggarna på 2175 då. men det var fortfarande en viss fördröjning.

    Jag kan ju skriva hur jag gjorde, jag kanske har gjort fel?!

    Har 8 kanaler trummor.

    Jag skickade kanal 1 (bastrumma) till en stereobus jag la en Vintage warmer som första insert (på bussen).

    på de återstående 7 trumkanalerna ja jag då Delaykompensationspluggen men 2175 samples som fördröjning. är det så man ska göra? Sen verkade det ju iofs inte stämma med antalet samples trots att det stod 2175 i pluggen. Men det är såhär jag ska lägga pluggarna?

  5. Okej, det här har avhandlats tusen gånger förut. Men såhär ligger det till basically:

    1. Det finns ingen offset på varje spår. Det finns en delaykompensationsplugin, men den kan endast lägga till ännu mer fördröjning! Det låter kanske bakvänt, och det är det också, och det enda egentliga smarta användningsområdet för den här pluggen är på auxspår. Om du använder additiv kompression eller vadhelst annat där du har "paralella" auxar så måste du använda pluggen. Har kompressorn på trumbussen 1000 samples delay måste du ha delaykompensationspluggen på 1000 samples delay på den andra bussen. Simple as that. Glöm inte att alla andra spår måste fördröjas lika mycket.

    2. Det enklaste sättet att lösa de "vanliga" problemen med delaykompensationen är att helt enkelt nudga (flytta) spåret bakåt ("till vänster") med lika många samples som signalen är fördröjd. Du får reda på detta genom att ctrl-klicka (command-klick på mac) på den lilla rutan under volymregeln där det står volym i dB på spåret. Delayt anges i samples. Sedan ställer du nudgevärdet (ändras på nudgerutan på timelinen) till det värde du ser och flyttar helt sonika alla regions så mycket. Det är mycket smart att anteckna i kommentarsraden hur och var du har nudgat spåret!

    Hej. Jag tror jag hänger med. Men grejjen är att när jag slängt på (i detta fallet vintage warmer) på en kanal och det blir fördröjning så står det ändå "Dly 0" Under volymstapeln. Och lika så på alla andra spår.

  6. Olika pluggar har olika intern latency. ProTools LE är väl snart det enda programmet i världen som inte kompenserar.. 😛 troligt att det är på gång.

    Man får väl lägga spåret tidigare, bör finnas (vet inte dock) en track offset på varje spår så man kan skjuta ett spår framåt och bakåt i tiden för att kompensera. (Man vill ju inte bokstavligen flytta partsen på spåret, då hamnar ju allt liksom snett.)

    Men hur vet man hur mycket latency de olika pluggarna har?

    Man ska väl itne behöva sitta och kompensera genom att på måfå?

  7. Tjena.

    Jag är har precis börjat med pro tools, så jag är rätt färsk i det 😛

    Hittils har det funkat jätte bra. Men nyss stötte jag på denna omtalade pluginlatency, som jag bara hört talas om. Men hur åtgärdar jag det då?

    I detta falllet så hade jag en kanal som jag skickade till en aux-kanal, i auxen hade jag en Vintagewarmer som insert. Jag testade byta ut Vintage warmern mot en BF76 och då var det helt plötsligt ingen latency. Hur kommer detta sig?

    Mvh Joel 🙂

×
×
  • Skapa ny...