Jump to content
Annons

woom

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av woom

  1. Nu kapar jag tråden lite, men jag sitter och filar på en egen liten studio/kontor med ett avskiljt utrymme för sångpålägg. Det är bara för hobby/lek, men man kan ju försöka få det så bra som det går iallafall. Jag skulle bara vilja få lite feedback på mina planer:

    Jag har egentligen två förslag, ett med ett lite större utrymme för påläggen, men som ger ett nästan fyrkantigt rum samt ett annat med mindre sångutrymme men som ger rummet en mera asymetrisk form.

    Vilket tror ni kommer att ge mig minst problem med akustiken? Det pratas ju om att fyrkantiga rum är sämre i utgångsläget men enklare att fixa i efterhand och vice versa...

    Blogginlägg med bild...

    Tpfh//J

  2. Hej

    Idag så använder jag en liten bandspelare med minikassetter som musikaliskt anteckningsblock. Jag använder den bl a för att lära mig nya låtar.

    Jag skulle nu vilja byta ut den lilla bandspelaren mot något digitalt.

    Den bör ha hörlursuttag, inbyggd mic, line-in, inte vara alltför stor. En inbyggd högtalare är bra och man får gärna kunna spola framåt och bakåt i den låt man lyssnar på. Sedan så ska det ju låta skapligt också.

    Några förslag?

  3. Tänkte bygga en mini-ITX dator, bara för att använda för musikskapande, med 533 MHz processor och 256 MB RAM, men istället ett riktigt ordentligt externt ljudkort.

    Med risk att låta negativ: glöm det!

    Oavsett vilket mini-itx-kort du baserar din mini-itx-dator på så kommer du antagligen att åka på problem. Dom är helt enkelt inte konstruerade för att köra tunga realtidsapplikationer. Det finns inget ljudkort i världen som kan göra något åt detta.

    Vill du ha en liten dator så kanske du kan bygga på något barebone-system från shuttle t ex?

  4. Men är den grym att göra basljud på? 😉

    Alltså, basgångar och inte baskaggar 🙂

    Jag skulle nog inte köpa den för dess grymma basljud precis. Det finns nog en hel del annat som är grymmare på den fronten. Å andra sidan så består livet av mer än bas...

  5. CS-1x är helt ok - men visst är den multitimbral...

    Nackdelen är att man bara får en midikanal med riktigt bra sound - och denna kanal snor åt sig 4 midikanaler. Kanal 5-16 fungerar sedan som en högst ordinär GM-synt - inget upphetsande alltså, men den första kanalen kan man få att låta riktigt bra. 🙂

    ...vilket är vad jag menar med att den inte ska "betraktas" som multitimbral.

  6. Det är en helt ok synth som fungerar i de flesta sammanhang.

    Den låter rätt kul, men ska inte betraktas som multitimbral. Ett ljud i taget, med andra ord.

    Som controller är den också trevlig. Tangenterna känns bra och den har ett par rattar som skickar midi-data också, vilket dock är något som den inbyggda arpeggiatorn inte gör...

    Jag sålde nyss min för 2000 kr, vilket kändes som ett rimligt pris om den är välvårdad. Själv så ska jag koncentrera mig på mjukvarusynthar och compact living = två-oktavers usb-klaviatur.

  7. Jag kör en variant på sound-on-sounds lösning. Enda skillnaden är att jag har två fläktar monterade inuti lådan som blåser luften genom en liten ljuddämpande labyrint. Fungerar utmärkt. Helt tyst blir det inte, men ljudet man hör är numera ett jämnt och dovt fläktbrus, helt annorlunda och mycket svagare än datorns normala ljudnivå.

    Materialet i lådan är MDF och självhäftande ljuddämpande matta. Arbetsinsatsen är inte så stor, då trähandlaren sågade till alla delar åt mig.

    Detta är nog den näst bästa lösningen, efter att ställa datorn i rummet intill (vilket jag skulle göra om jag bara kunde komma överrens med grannen...).

    Börjar man gegga med vattenkylning och liknande så är nog risken att man ägnar mer tid åt att förbättra kylningen i datorn än att göra musik.

×
×
  • Skapa ny...